What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

21.03.2013 | 23:03
Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2013 | 08:50

Λαϊκή εξυγίανση για σωτηρία - Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Εν αναμονή για το ναι ή όχι από τη Βουλή για τα εννέα νομοσχέδια που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης
- Η απόφαση διασώζει την Λαϊκή και δίνει ελπίδα για την οικονομία
- Επιφυλάξεις για Ταμείο Αλληλεγγύης από το Eurogroup
- Nιετ από τη Ρωσία. Το μόνο που συζητείται είναι η επιμήκυνση του δανείου.

Ενώ χθες με κομμένη την ανάσα μετράγαμε ώρες για χρεωκοπία το νομοσχέδιο για τη Λαϊκή κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με άλλα όκτω μεταξύ των οποίων και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Τα μέτρα μελέτησε έκτακτα χθες βράδυ το Eurogroup, το οποίο τα θεωρεί ως θετική εξέλιξη, φαίνεται όμως να τηρεί κάποιες επιφυλάξεις για το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Για σήμερα στις 10.00 το πρωί αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής την συνέχιση της χθεσινοβραδινής συνεδρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος εξέτασης των εννιά κυβερνητικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν χθες το βράδυ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι βουλευτές κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας, ενώ χρόνος δεν υπάρχει και πλέον καλούνται σήμερα να αναταποκριθούν στη κρισιμότητα των στιγμών για να επισφραγίσουν τη σωτηρία της Κύπρου. 

Στις 8.30 το πρωί θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και των κομμάτων της Βουλής, λόγω του όγκου των σελίδων που θα πρέπει να διεξέρθουν οι Βουλευτές και επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις λόγω της μικρής καθυστέρησης στην εξέταση και ψήφιση των συγκεκριμένων νομοθετημάτων, ελήφθη η απόφαση από την προηγηθείσα σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων όπως γίνει δεκτό το αίτημα της Κυβέρνηση για την ανάγκη επείγουσας εξέτασης των νομοθετημάτων.

Ως εκ τούτου παραπέμπονται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία μέχρι τις 10.00 σήμερα το πρωί θα πρέπει να τα εξετάσει και να τα επαναπροωθήσει στην ολομέλεια για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία. Η ολομέλεια του νομοθετικού σώματος ψήφισε ομόφωνα τρία από τα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία περιλάμβανε η σημερινή ημερήσια διάταξη.

Τα νομοσχέδια αυτά είναι ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης και ο περί Προϋπολογισμού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκαταστάσης Ατόμων με Αναπηρίες. Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για τον Προϋπολογισμό του ΧΑΚ με 52 ψήφους υπέρ και μία (Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) εναντίον.

Εξάλλου, η ΕΤΥΚ, με ανακοίνωση της, θα καλέσει τους υπαλλήλους όλων των τραπεζών να κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη Ρωσία
Άκρως απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των επαφών στη Μόσχα με τον Υπουργό Οικονομικών και Εμπορίου. Το μόνο που εξασφαλίστηκε είναι η επιμήκυνση του δανείου που ήδη έχει πάρει η χώρα μας από τη Ρωσία. Η Μόσχα εμφανίστηκε ενοχλημένη από το γεγονός ότι αποφασίστηκε ερήμην της το κούρεμα των καταθέσεων. 

Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για συμφωνία, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε την Τρίτη στη Μόσχα όπου είχε συνομιλίες σχετικά με την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο και ενδεχόμενες ρωσικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Gazprom ήρθε στην Κύπρο – Επιβεβαιώνει την είδηση του newsit ο Ζαχαρίας Κουλίας

Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο με το θρίλερ των τραπεζών στην Κύπρο - Ποιός επέμενε να κλείσει η Λαϊκή

ΕΚΤ: Η Λαϊκή πρέπει να πτωχεύσει! Προχωρήστε σε εκκαθάριση το συντομότερο

Ένταση στη Βουλή – Απειλούν να μπουν στο κτίριο οι διαδηλωτές - video

Ευρωπαϊκά κόμματα: Πρέπει να βρεθεί μια δικαιότερη και βιώσιμη λύση για τους Κύπριους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Spiegel: «Μήλον της έριδος» το φυσικό αέριο στην Κύπρο
  2. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  3. Πλημμύρισε η Κύπρος λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Ζημιές σε Λεμεσό και Πάφο
  4. Στις 28 Φεβρουαρίου η τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή
  5. Κατεχόμενα: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η «κυβέρνηση»
  6. Fitch: Η ανάπτυξη της Κύπρου παραμένει ισχυρή - Βασική πρόκληση οι τράπεζες