What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

22.03.2013 | 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2013 | 12:11

Άννυ Ποδηματά - Έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για το συνέδριο του Economist, αλλά και οι υπόλοιποι ομιλητές μίλησαν διεξοδικά για την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης για τη χώρα, εντός του πλαισίου της ΕΕ. 

Οι εξελίξεις στην οικονομία, και στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου βρίσκονταν στο επίκεντρο του συνεδρίου του Economist, που διεξάγεται στη Λευκωσία. Η επείγουσα εξεύρεση μιας λύσης για τη χώρα ήταν στο επίκεντρο των αναφορών των ομιλητών στο συνέδριο του Economist, με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι η λύση για την Κύπρο θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου της ΕΕ.

«Το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και του λαού αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε η Αντιπρόεδρος του Σώματος Άννυ Ποδηματά. «Το ΕΚ θέλει να συμβάλει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες για να οριστικοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται μια λύση, η οποία θα είναι αποτελεσματική, αξιόπιστη και πρωτίστως ευρωπαϊκή».

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να δουλέψουν όλοι από κοινού, προς όφελος μιας βιώσιμης λύσης για τον κυπριακό λαό, που δεν θα παραβιάζει τις αρχές της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας και της δικαιοσύνης.

Είπε εξάλλου ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό της Ελλάδας, λόγω του υπερδιογκωμένου τραπεζικού τομέα, ο οποίος χρειάζεται εξυγίανση. Παράλληλα, ανέφερε ότι και άλλες χώρες έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά, μερικές εκ των οποίων ζήτησαν τη βοήθεια της Ευρώπης, ενώ άλλες δεν βρέθηκαν σε αντίστοιχη δυσκολία.

Η κ. Ποδηματά αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία της Τραπεζικής Ένωσης, και στη δημιουργία του Ενιαίου Μηχανισμού Τραπεζικής Εποπτείας, λέγοντας ότι «καθυστερήσαμε». Αν δεν υπήρχαν οι υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, αν τον είχαμε ήδη θέσει σε εφαρμογή, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις με τρόπο πραγματικό, και να συζητήσουμε για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ασφαλώς με όρους.

Συμπλήρωσε ότι και η Ευρώπη περνά δύσκολα, ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι «Αξίζει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη αντάξια των πολιτών της και αντάξια της ιστορίας της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Λαϊκή εξυγίανση για σωτηρία - Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια

Αναδιάρθρωση της Λαϊκής με εκποίηση περιουσιών 

Ο Τ. Μητσόπουλος καθησυχάζει τους καταθέτες της Λαϊκής

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αναστασιάδης για «κούρεμα»: Με δικαίωσε ο Ντάισελμπλουμ
  2. Νέες αποκαλύψεις Ντάισελμπλουμ: Αντίθετη του bail in λύση στην Κύπρο θα ήταν καταστροφική - Χάθηκε χρόνος με τις εκλογές!
  3. ΥΠΟΙΚ: Σχεδόν όλα τα μέλη ταμείων προνοίας αποζημιώνονται στο 75% για το «κούρεμα»
  4. Απολογία Δίπλαρου στις αδελφές Χριστόφια ενώπιον δικαστηρίου - «Εν γνώσει του ότι η δήλωση ήταν ψευδής…» [vid]
  5. Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη δολοφονία της μεσίτριας – Οι καταθέσεις των γιατρών «καίνε» τον αγγειοχειρουργό [pics]
  6. Κάτοχοι αξιογράφων: Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα