What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΜΟΣΧΑ· ΑΟΖ· ΕΛΑΜ·

INFO

23.03.2013 | 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 23.03.2013 | 20:52

Προειδοποιεί με απεργία την Τρίτη η ΕΤΥΚ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Εάν οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την κυπριακή οικονομία και το τραπεζικό σύστημα του τόπου δεν διαφυλάσσουν τις θέσεις εργασίας και τα ταμεία προνοίας την Τρίτη θα κατέλθουν σε απεργία δήλωσαν δια του Προέδρου τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι που διαδήλωσαν σήμερα με πορεία από τα Γραφεία της ΕΤΥΚ, στο Προεδρικό και τέλος στη Βουλή, κάνοντας στάση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι μερικές χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν ραντεβού έξω από τη Βουλή όταν το νομοθετικό σώμα θα κληθεί να ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία Κύπρου – Τρόικας ή και Eurogroup καλώντας όλους τους πολίτες να ενώσουν μαζί τους τη φωνή τους και ενωμένοι να διεκδικήσουν διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

Εξαμελής αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ, υπό τον Πρόεδρο της συνδικαλιστικής οργάνωσης Λοϊζο Χατζηκωστή επέδωσαν ψήφισμα στο Προεδρικό και στη Βουλή. Στη Βουλή το ψήφισμα παρέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του σώματος Σωκράτης Σωκράτους.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, ωστόσο τα συνθήματα ήταν καυστικά. Ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.

Μιλώντας στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και πρόσθεσε πως εάν την Τρίτη δεν φθάσουν σε συμφωνία που να διαφυλάσσει τα δικαιώματα σας και των ταμείων προνοίας θα πάμε σε απεργία.

Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή διαδήλωση και πορεία στόχευε στην αποστολή του μηνύματος «και να το ακούσουν αυτοί που πρέπει» και ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί.
Υπενθύμισε μάλιστα όταν χρειάστηκε έγινε απεργία 42 συνεχόμενων ημερών.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα ή και φώναζαν συνθήματα όπως: «Την Τρίτη μαζί, ή όλοι ή κανείς», «ξυπνάτε – ξυπνάτε το τόπο ξεπουλάνε», «ντροπή – ντροπή να ανάξιοι πολιτικοί» και άλλα με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

πίσης ακούστηκαν συνθήματα όπως : «Ντροπή – Ντροπή να πάνε φυλακή», «τα φάγανε αυτοί πληρώνουμε εμείς», «τα ταμεία προνοίας ανήκουν στα παιδιά μας».

Τα μέτρα που πήρε η Αστυνομία ήταν δρακόντεια ωστόσο δεν χρειάστηκε η όποια παρέμβαση Αστυνομικών καθώς πορεία και οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαοθάλασσα τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το Προεδρικό, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή - video

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς γραπτά συμπεράσματα για την Τουρκία
  2. Δήμος Πάφου: Έρευνα με εμπλοκή Γεν. Ελεγκτή για επιλεκτικές προσαυξήσεις σε υπαλλήλους
  3. Τερέζα Βίλιερς: Η Συντηρητική φίλη της Κύπρου και φέτος παρούσα στην πορεία για την Μόρφου
  4. Σε διαθεσιμότητα ανώτεροι λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου για τα «αμαρτωλά» ερευνητικά του Ωκεανογραφικού
  5. Λευκωσία: «Τραβούν χειρόφρενο» οι οδηγοί ταξί
  6. Καταλονία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Βαρκελώνης κατά της βίας Ραχόι [pics, vids]