What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

24.03.2013 | 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2013 | 16:36

Ξεσπά ο Α. Κυπριανού: Κάποιοι έμαθαν να το φορτώνουν όλα στο ΑΚΕΛ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Την έντονη δυσφορία του για την προσπάθεια κάποιων να μετακυλήσουν ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης στους ώμους άλλων, εκφράζει, σε γραπτή δήλωση του, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

 Με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίκκου Μαππουρίδη τα βάζει ο Α. Κυπριανού ο όποιος δήλωσε σε εφημερίδα, ότι ο γγ του ΑΚΕΛ είχε γνώση για το έγγραφο ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου 2013, επειδή σε δηλώσεις στο Σίγμα την επόμενη μέρα είχα κάμει αναφορά στην απαίτηση της Τρόικας για κούρεμα.

Θέλω να υπενθυμίσω τονίζει ο κ. Κυπριανού ότι «είχα επανειλημμένα κάνει αναφορές γι’ αυτό το θέμα μέσα στον Γενάρη προτού καν αποσταλεί, απ’ ότι λένε, το σχετικό έγγραφο»

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος στην Ελλάδα είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Greek News». Εκεί, συνεχίζει, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί το μνημόνιο, είπε ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην στάση των ευρωπαίων εταίρων.

«Εμείς ήμασταν καθόλα έτοιμοι, μάλιστα προχωρήσαμε και βήματα μπροστά από εκείνα που απαιτούσε η Τρόικα. Θέλω να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι σε κάποιες χώρες υπογραφόταν το μνημόνιο και τα νομοσχέδια πήγαιναν στη Βουλή για υιοθέτηση, ένα χρόνο μετά. Δυστυχώς όμως και στο επίπεδο του Eurogroup και σε εθνικό επίπεδο υπάρχουν αντιδράσεις. Γερμανία και άλλες χώρες επιμένουν ότι θα πρέπει να μπουν κι άλλες πρόνοιες στο μνημόνιο», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «κι αυτές αφορούν δυο ζητήματα, τα οποία κατά την άποψη μου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από εμάς: Είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των μεγάλων κερδοφόρων οργανισμών οι οποίοι όλοι μαζί μπορούν να αποφέρουν μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ κέρδος ετησίως και αυτά μπορούν να διοχετευτούν προς όφελος των πολιτών, οι τηλεπικοινωνίες, ο ηλεκτρισμός και τα λιμάνια. Και το δεύτερο που είναι και το χειρότερο, κάποιοι απαιτούν όπως γίνει κούρεμα του χρέους για να είναι βιώσιμο».

Διερωτήθηκε που οδηγεί αυτό; αναφέρει «Σε κούρεμα των καταθέσεων, διότι το χρέος έχει τύχει δανεισμού από ντόπια κεφάλαια, από την Κύπρο, αυτό σημαίνει κούρεμα των καταθέσεων των Κύπριων, αλλά και των ξένων. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει με ακρίβεια στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα χάσουμε την αξιοπιστία μας στους ξένους επενδυτές, δεν πρόκειται να ξαναφέρουν λεφτά για να καταθέσουν σε κυπριακές τράπεζες και αυτό θα οδηγήσει την Κύπρο δεκαετίες πίσω, με προοπτική σε βάθος χρόνου να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της. Δεν μπορούμε, λοιπόν να οδηγήσουμε την οικονομία στην καταστροφή γιατί κάποιοι ευρωπαίοι εταίροι έχουν εμμονές. Τους χρειαζόμαστε, θα πρέπει να μας δώσουν την αλληλεγγύη τους, αλλά θεωρώ ότι η Ε.Ε. δεν δομήθηκε πάνω σε τέτοιες προσεγγίσεις», συμπλήρωσε.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, καταλήγει ο κ. Κυπριανού, στη δήλωση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη χωρίς όπλα για την Κύπρο: Τα δύο διλήμματα στο αποψινό Eurogroup

Προσπάθεια Ρόμπει για επίλυση του προβλήματος της Κύπρου

Απειλούν πάλι οι Τούρκοι: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φυσικούς πόρους ως εγγύηση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  2. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  3. ΔΗΣΥ: Να αποφύγουμε συνταγές Ν. Παπαδόπουλου με το κράτος να παίζει με δανεικά
  4. Μαλάς: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τη διαφορετική άποψη
  5. Φωτίου: Ιερό χρέος η συνέχιση προσπάθειας διευκρίνισης της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου
  6. Υποψήφιος Πρόεδρος κάλεσε το ΑΚΕΛ σε συγκέντρωσή του - «Δεν θα έρθουμε» [pic]