What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

24.03.2013 | 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2013 | 16:37

Αναστασιάδης: Αισθάνομαι οργή γιατί έχουμε οδηγηθεί στο σημερινό κατάντημα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την ευχή όλοι μαζί, με βάση τα δεδομένα που έχουν πλέον διαμορφωθεί, να πάρουμε τις σοφότερες αποφάσεις και να εφαρμόσουμε το καλύτερο δυνατόν, σχέδιο ανοικοδόμησης της οικονομίας της πατρίδας μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα στα Χανδριά.

Στην ομιλία, την οποία ανέγνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος. «Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο πείσμα, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα του κυπριακού ελληνισμού. Και με συλλογικές και υπεύθυνες αποφάσεις είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι όταν πριν από 25 περίπου ημέρες ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο βαθειά οικονομική κρίση της ιστορίας της πατρίδας μας. Η Κύπρος, είπε, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Γνωρίζετε ότι έχουμε παραλάβει ένα κράτος υπό χρεοκοπία».

Τα σοβαρά και τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, πρόσθεσε, προϊόντα της πρωτοφανούς κρίσης, τα βιώνετε όλοι ενώ δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει πληγεί καίρια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και συναισθάνομαι και συμμερίζομαι την πικρία και την οργή του κυπριακού λαού.

«Αισθανόμαστε οργή, γιατί ένας λαός της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της σιγουριάς έχουμε οδηγηθεί στο σημερινό κατάντημα. Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, χάνουν τα χρήματά τους, στέκονται στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων και των συσσιτίων».

Δεν εξετάζουμε τούτη την ώρα πώς και ποιοι οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή τη δεινή θέση, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέγοντας πως αυτό δεν είναι του παρόντος. «Δεν είναι στις προθέσεις μου, αντί της επικέντρωσης της προσοχής στο πώς αντιμετωπίζουμε την κρίση, να μπούμε αυτή τη στιγμή σε μια αχρείαστη αντιπαράθεση στο ποιος και πόση φέρει ευθύνη για τα όσα σήμερα αντιμετωπίζουμε. Εμείς αυτό θα πράξουμε και θα καλέσουμε την πολιτική ηγεσία και το λαό να πράξουν το ίδιο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω της ομιλίας που ανέγνωσε ο ΥΠΕΣ, θέλησε να βεβαιώσει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε υπεύθυνα, επιδεικνύοντας σθένος, τόλμη και στρατηγική. Χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δογματισμούς και τα χωρίς περιεχόμενο συνθήματα».

Η αναγκαία ενότητα, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με τον αλληλοσεβασμό, το διάλογο και τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη. «Με τη διαβούλευση και την εθνική συνεννόηση. Με την συσπείρωση όλων μας γύρω από κοινούς στόχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαλάς: Εγκλωβίστηκε στις πολιτικές της διακηρύξεις η κυβέρνηση

Γ. Λιλλήκας: Κύριε Πρόεδρε, έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά ως χώρα – Τι προτείνει για να απεγκλωβιστεί η Κύπρος

Ξεσπά ο Α. Κυπριανού: Κάποιοι έμαθαν να το φορτώνουν όλα στο ΑΚΕΛ   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό: Με «άρμα» τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την UNFICYP μεθοδεύεται σενάριο «τελευταίας ευκαιρίας»
  2. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Αντιθεσμική συμπεριφορά Αναστασιάδη
  3. Τίτλος: Τουρκικά «νταηλίκια» διαρκείας στην Κυπριακή ΑΟΖ
  4. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  5. Καμμένος: «Δεν φοβόμαστε τίποτα σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο»
  6. ΔΝΤ: Εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, αλλά... συστάσεις!