What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

24.03.2013 | 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2013 | 16:22

Οικολόγοι: Το πλαίσιο σωτηρίας και λύσεις να είναι εκτός μνημονίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Το μνημόνιο μας βάζει σε μεγάλους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους διαπιστώνει το κίνημα οικολόγων περιβαλλοντιστών

 Χρειάζεται διαφάνεια και ενότητα στην διαδικασία διάσωσης της πατρίδας μας, όμως ως Κίνημα Οικολόγων θεωρούμε ότι η όδευση στο δρόμο που χαράζει η Τρόικα δεν θα μας βγάλει από τα οικονομικά αδιέξοδα ανακοινώσε το Κίνημα Οικολόγων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μετά από πολύωρη συνεδρίαση που είχε σήμερα και αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες μέρες αποφάσισε όπως:
Από την πολιτική που ακολούθησε η Τρόικα τους τελευταίους μήνες διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τα πλαίσια τα οποία θέτει δεν είναι προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Υπονομεύεται η Εθνική μας κυριαρχία και τα Εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία, η οποία φαίνεται να μην έχει τέλος αφού η Τρόικα επανέρχεται συνεχώς με διαδοχικές απαιτήσεις, οι οποίες μας θέτουν σε πιο δυσμενή θέση.»

Μέσα στα πλαίσια της απόφασής μας, στην αναζήτηση λύσης εκτός Τρόικας, παραθέτουμε προτάσεις όπως την αναζήτηση εσωτερικού δανεισμού, την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, τη λειτουργία ταμείου Ανάπτυξης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, την προπώληση δικαιωμάτων φυσικού αερίου κ.ο.κ
Υπό της συνθήκες που δημιούργησαν οι ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κεντρικής Τράπεζας, μόνη επιλογή μένει πια η αναζήτηση λύσης εκτός της λογικής της διαδικασίας του μνημονίου.

Εντούτοις συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.

Επιπλέον θα προωθήσουμε πρακτικές προτάσεις (π.χ. νομοσχέδια, ψηφίσματα) στη Βουλή για στήριξη των πιο πάνω προτάσεων. Παραμένει άμεση ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας η διόρθωση των στρεβλώσεων και των αδυναμιών που ταλανίζουν το Κεντρικό σύστημα διοίκησης και οικονομίας.

Μέσα στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων για το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο, καθώς και την καταστρεπτική πολιτική διαχείριση της οικονομίας. Ιδιαίτερα απαιτούμε, όπως δοθεί η λίστα όσων φυγάδευσαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους, τους τελευταίους μήνες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαοθάλασσα τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το Προεδρικό, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή - video

Προειδοποιεί με απεργία την Τρίτη η ΕΤΥΚ

Μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών – Θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Voice: «Στάζουν φαρμάκι» οι Έλληνες στο Twitter για τους Κύπριους! «Κατακτούν τα πάντα παντού, εκτός από...»
  2. Απόφαση-σταθμός: Δικαιώθηκε δημόσιος υπάλληλος για την προαγωγή συναδέλφου του
  3. Σοκ στα κατεχόμενα για απόφαση του ΕΔΑΔ
  4. Νέα τοποθέτηση της Αστυνομίας μετά την ανακοίνωση της ΑΕΛ για τα θλιβερά επεισόδια με ΑΠΟΕΛ
  5. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  6. ΑΕΛ: Καυστική ανακοίνωση! «Γίναμε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας...»