What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

24.03.2013 | 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2013 | 01:07

‘Ώρα μηδέν για την κυπριακή οικονομία - Η μάχη των μαχών για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Ρωσική ρουλέτα το μέλλον της Κύπρου
-Η τύχη της Κύπρου μεταφέρεται στις Βρυξέλλες

Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα, με τα πιο εφιαλτικά σενάρια στον ορίζοντα, για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΕΕ.

Απόψε στο Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει μια από τις πιο σκληρές μάχες για το οικονομικό μέλλον του τόπου, το οποίο θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στην ίδια την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία κτίστηκε με μεγάλες θυσίες του κυπριακού λαού, μετά την καταστροφή του 1974.

Ύστατη προσπάθεια για δανειακή σύμβαση

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα καταβάλει μια ύστατη προσπάθεια ώστε να καταλήξει η Κύπρος, σε δανειακή σύμβαση για να αποφύγει την χρεοκοπία, έχει ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες διαβουλεύσεις με του ευρωπαίους ηγέτες και αυτήν ώρα παρακάθεται σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, της Commission και η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Δεν τέθηκε θέμα αναδιάρθρωσης της Τρ. Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.newsit.com.cy κατά την διάρκεια της συνάντησης, δεν τέθηκε το θέμα , που 
αποτελούσε απαίτηση της Τρόικας χθες στο Προεδρικό, για resolution της Τράπεζας Κύπρου, παρόμοιο με αυτό που έχει συμφωνηθεί για την Λαϊκή τράπεζα

Η συνάντηση εκτιμάται ως η πιο κρίσιμη διότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Τράγκι καλείται να χειριστεί την κυπριακή κρίση την επόμενη ημέρα ενώ η πρόεδρος του ΔΝΤ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της έναντι της Κύπρου.

Η συνεδρία του Eurogroup, η οποία θα αρχίσει τις 7 ώρα Κύπρου, θα είναι υπό την απόλυτη εποπτεία των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων που θα βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της κρίσιμης συνεδρίας, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις τους ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν το άνοιγμα των διεθνών αγορών.

Η μαραθώνια συνεδρία χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, οδηγήθηκε σε ναυάγιο, λόγω της άτεγκτης στάσης της τρόικας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy ζήτησε όπως το καλό κομμάτι της Λαϊκής Τράπεζας μεταφερθεί στην Τ. Κύπρου με αποτέλεσμα να φορτωθεί η τράπεζα και τα €9δις που έλαβε ως ένεση ρευστότητας από το ΕΛΑ η Λαϊκή. Γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της Τρ. Κύπρου.

Οι αρχηγοί σε τηλεδιάσκεψη από το Προεδρικό


Στο μεταξύ άρχισαν να καταφθάνουν από τις 5 η ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίοι θα παρακολουθούν μαζί με τα μέλη του Υπουργικού τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο Υφυπουργός παρά το Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαοθάλασσα τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το Προεδρικό, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή - video

Προειδοποιεί με απεργία την Τρίτη η ΕΤΥΚ

Μαζικές κινητοποιήσεις πολιτών – Θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή 


    Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  2. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  3. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  4. Προεδρικές Εκλογές - Δημοσκόπηση: Μάχη μέχρι τέλους Παπαδόπουλου - Μαλά για β΄ γύρο
  5. Mega Ελλάδος: Δεν εγκαταλείπουν τη «μάχη» οι εργαζόμενοι!
  6. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες