What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

25.03.2013 | 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2013 | 13:07

ΕΤΥΚ: Οι υπάλληλοι να ετοιμάζονται να εργασία, κανένας δεν έχει απολυθεί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Παράλληλα, απευθύνεται στους πολίτες που είναι πελάτες των Τραπεζών και να τους παρακαλεί μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και να περιορίσουν την εξυπηρέτηση που θα ζητήσουν στα απαραίτητα αναγκαία

 Η ΕΤΥΚ καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι έτοιμοι να παρουσιασθούν στις εργασίες τους μόλις αποφασισθεί το άνοιγμα των Τραπεζών ύστερα από απόφαση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, και με τη γνωστή ευσυνειδησία τους να εξυπηρετήσουν το κοινό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανακοίνωση της ΕΤΥΚ αναφέρει ότι `βρισκόμαστε μπροστά στον οδυνηρό συμβιβασμό των Βρυξελλών στον οποίο η πολιτική μας ηγεσία σύρθηκε κάτω από το βάρος των εκβιαστικών συμπεριφορών του Εurogroup. Σήμερα, κανείς ώριμα δεν μπορεί να κρίνει τη συμφωνία γιατί το τοπίο που περιβάλλει τη συμφωνία δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και ο ορίζοντας είναι θολός. Εξ’ άλλου η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και μέχρι τότε ίσως δούμε πολλά, ελπίζουμε όχι προς το χειρότερο"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει σε κούρεμα όλων των καταθέσεών της άνω των €100.000 κατά 30% και αυτό δημιουργεί συνθήκες επιβίωσης.
Όσον αφορά τη Λαϊκή, αναφέρει ότι δυστυχώς η Τράπεζα μέσα από τη συμφωνία και κάτω από το βάρος των 9 δις του ELA δεν έγινε κατορθωτό να συνεχίσει τις δραστηριότητες της με τη μέχρι τώρα μορφή της και θα μετατραπεί σε ΚΑΛΗ και ΚΑΚΗ Τράπεζα.

"Η Οργάνωσή μας θέλει να πληροφορήσει όλους τους συναδέλφους της Λαϊκής Τράπεζας ότι οφείλουν στο σύνολο τους, όπως και οι συνάδελφοι των άλλων Τραπεζών, μόλις ανοίξουν οι Τράπεζες, να προσέλθουν στις εργασίες τους. Κανένας υπάλληλος δεν έχει απολυθεί επειδή δημιουργήθηκε και ΚΑΚΗ Τράπεζα" προσθέτει.

Σημειώνει ακόμη ότι σε παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις που η Τρόικα επέβαλε ΚΑΛΗ και ΚΑΚΗ Τράπεζα, κανένας συνάδελφος δεν απολύθηκε, π.χ. στην Ελλάδα η Αγροτική Τράπεζα μετατράπηκε σε ΚΑΚΗ και ΚΑΛΗ Τράπεζα και η ΚΑΛΗ ενσωματώθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το ίδιο έγινε και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

"Τόσο στην περίπτωση της Αγροτικής όσο και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όλοι οι συνάδελφοι βρέθηκαν στην ΚΑΛΗ Τράπεζα και κανένας δεν έχει απολυθεί αλλά ενσωματώθηκαν στη νέα Τράπεζά τους (αγοράστρια).Παρ’ όλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους με εθελοντική αφυπηρέτηση να αποχωρήσουν" αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τα Ταμεία Προνοίας της Λαϊκής Τράπεζα, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι αναμένουμε να κατοχυρωθούν μέσα από απόφαση της Βουλής, όπως δεσμεύτηκαν «τιμή Βουλής» δημόσια.

"Αν οι βουλευτές μας δεν υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους, τότε άμεσα και δυναμικά θα αντιδράσουμε" επισημαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προειδοποιεί με απεργία την Τρίτη η ΕΤΥΚ

Λαοθάλασσα τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το Προεδρικό, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή - video

Λοϊζος Χατζηκωστής – Κατηγορίες προς Κυβέρνηση και Βουλή για έλλειψη Δημοκρατίας - video

ΕΤΥΚ: Δεν δεχόμαστε να χαθούν σε μια νύχτα 2300 θέσεις εργασίας   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας - Κοινή Διακήρυξη: «Ο συνεταιρισμός μας δεν αποκλείει άλλους»
  2. Πρώτη Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας με υπογραφή σειράς σημαντικών συμφωνιών [pics, vid]
  3. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  4. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση
  5. Παρέμενε στην Ε.Φ. ανίκανος προς εργασία Συνταγματάρχης - Τον κρατούσαν εν ενεργεία λόγω του... Μαρί!
  6. «Οι οικονομικές καταστάσεις της Λαϊκής δεν ήταν συμβατές με διεθνή λογιστικά πρότυπα»