What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

26.03.2013 | 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 15:37

Nικ Νικολάου: "Δεν υπάρχει άλλη επιλογή"

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μειώσουμε προϋπολογισμούς και λειτουργικά έξοδα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπευθυνος κριτηρίων UEFA της ΚΟΠ, Νικ Νικολάου.

«Ζητήσαμε από την ΟΥΕΦΑ να μας δώσει μια παράταση για να μπορέσουν τα σωματεία να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους για να μην αδικηθούν και να αδειοδοτηθούν. Πιστεύω ότι θα δείξει κατανόηση η ΟΥΕΦΑ, δεν έχει συμβεί ξανά αυτό το πράγμα, είναι μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και σε περίπτωση που ανοίξουν οι τράπεζες είναι καθαρό ότι υπάρχουν και περιορισμοί, επομένως και αυτοί που έχουν την δυνατότητα να μην μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα λόγω αυτών των περιορισμών».

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνει έλεγχος για τον Μάρτιο;

«Είναι απομακρυσμένο να μην γίνει έλεγχος τον   Μάρτιο καθώς θέλει η ΟΥΕΦΑ οι ομάδες που θα παίξουν Ευρώπη να αδειοδοτηθούν. Θα υπάρχει συνεχής όμως επαφή με την ΟΥΕΦΑ για να μπορούν να διευθετούνται οι λεπτομέρειες. Εμείς σαν ομοσπονδία θα εξετάσουμε την κατάσταση. Θα συνέλθει η εκτελεστική, θα δούμε κάποιες εισηγήσεις και θα συγκληθεί συνέλευση για να δούμε όλοι πως προχωράμε τα επόμενα χρόνια, για να έχουμε κυπριακό ποδόσφαιρο, για να έχουμε παράγοντες».

Ποια είναι τα μέτρα που θα παρθούν για ένα καλύτερο μέλλον για τα σωματεία;

«Αρχικά θα δούμε τις εισηγήσεις εντός της ομοσπονδίας και ακολούθως σε συνάντηση με τα σωματεία θα παρθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα υπάρχουν εισηγήσεις, υπάρχουν απόψεις, μιλήσαμε με αρκετούς προέδρους το Σαββατοκύριακο και όλες οι εισηγήσεις θα κατατεθούν στο τραπέζι… υπάρχουν λύσεις. Σίγουρα προτεραιότητα είναι να επιβιώσει το ποδόσφαιρο και μετά οτιδήποτε άλλο. Είμαστε σε ένα μονόδρομο. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Ο κάθε ένας θα σκεφτεί και την οικογένεια του και τις δουλειές του και την επιχείρηση του και προκύπτει και θέμα να έχουμε και παράγοντες».

Τέθηκε από κάποια σωματεία θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της ΚΟΠ σε σχέση με τις οφειλές προς το κράτος…

«Είχαμε μια συνάντηση πριν ξεσπάσει η τελευταία κρίση. Φτάσαμε σε ένα σημείο όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν μιλήσαμε με τον Υπουργείο. Αρχές Απριλίου προγραμματίστηκε μια συνάντηση όμως υπάρχουν και οι σχετικές νομοθεσίες οι οποίες δεν μπορούν να παραγνωριστούν, δεν μπορούμε να τις παρακάμψουμε. Πρέπει να δείξουμε όλοι κατανόηση για να πάμε μπροστά. Αλλιώς δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο στα επόμενα χρόνια».

Διευκρινίστε μας ποιες ακριβώς είναι οι συνέπειες για τα σωματεία που δεν θα περάσουν τα κριτήρια;

«Δεν μπορούν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της ΟΥΕΦΑ για το 20013-2014, θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών για τη νέα χρονιά και εμπάργκο μεταγραφών για παίκτες άνω των 21 ετών. Για να αποκοπούν βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα πρέπει να έρθει απόφαση από την ΦΙΦΑ, ένα θέμα που είναι εντελώς διαφορετικό και ανεξάρτητο από τα κριτήρια».

Και η ίδια η ΚΟΠ θα έχει πληγεί μετά από ατές τις εξελίξεις, πως επηρεάζεται η ομοσπονδία;

«Δεν είδαμε ακόμα τέτοιο θέμα, όλοι θα επηρεαστούν, όλη η κοινωνία και ο κάθε ένας θα πάρει τα μέτρα του ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε οργανισμού. Εμείς θα δούμε πως θα προστατέψουμε το ποδόσφαιρο, θα δούμε τα θέματα με τα σωματεία και θα προχωρήσουμε. Θα δούμε επίσης πως προχωράμε την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια».

Πως βλέπετε να διαμορφώνεται το σκηνικό με τα κριτήρια όπου θα μπουν νέοι οικονομικοί όροι;

«Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τα έσοδα ήταν περισσότερα, τώρα το σκηνικό είναι διαφορετικό. Πρέπει οι προϋπολογισμοί να διαφοροποιηθούν εντελώς, να γίνουν διαφορετικοί σχεδιασμοί. Και το κράτος αφού θα προχωρήσει σε δραστικά μέτρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα σωματεία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Το ντέρμπι κορυφής ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ μονοπωλεί την 21η αγωνιστική
  2. Ανόρθωση: Ανέβηκε δεύτερη και περιμένει [vid]
  3. Ομόνοια: «Δραπέτευσε» με ανατροπή! [vid]
  4. Πρωτιές για Μακρυγιάννη και Χαραλάμπους στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής
  5. Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 21η αγωνιστική
  6. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει