What's hot? ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ· ΜΟΣΧΑ· ΑΟΖ· ΕΛΑΜ·

INFO

26.03.2013 | 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 20:17

Γ. Λιλλήκας: «Πρόκειται για σχέδιο διάλυσης της οικονομίας, ευθύνεται ο Πρόεδρος»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σχέδιο «διάλυσης» της οικονομίας και της κοινωνίας, χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup ο Γιώργος Λιλλήκας και κάνει λόγο για ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη. Αναφέρει ακόμη ότι επιβάλλεται η δανειακή σύμβαση να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε την άποψη ότι οι λύσεις για ξεπέρασμα της κρίσης, πρέπει να αναζητηθούν έξω από τον ‘παραλογισμό’ της Τρόικας και του Eurogroup, για να διατηρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι όσο και να θέλει να εκφράσει τη συμπάθεια του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες του, «δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις ευθύνες που τον βαραίνουν γιατί δογματικά και ακατανόητα αποδέχθηκε τη λογική και τους αριθμούς της Τρόικας, ακολουθώντας τη συνταγή τους ως μονόδρομο».
Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, ο Πρόεδρος κρίνεται «γιατί πεισματικά απέφυγε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές που είχε στη διάθεση του», με αποτέλεσμα Γερμανία και ΔΝΤ να πειραματιστούν σε βάρος του Κυπριακού λαού.
Ο κ. Λιλλήκας διατυπώνει επικρίσεις εναντίον του Προέδρου γιατί επέτρεψε, όπως αναφέρει, σε Γερμανία και ΔΝΤ να μας τιμωρήσουν για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, «το οποίο μετά βεβαιότητας θα επαναφέρουν σύντομα, με τον ίδιο εκβιαστικό και εξευτελιστικό τρόπο, τη στιγμή μάλιστα που ο Κυπριακός Ελληνισμός θα βρίσκεται σε κοινωνική εξαθλίωση».
Κάνει λόγο για άτακτη υποχώρηση της Κύπρου στο Eurogroup, που έστειλε το μήνυμα πως «ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς και χωρίς αντιστάσεις». Κάνει λόγο για ψευδαισθήσεις όσον αφορά τις περιβόητες, όπως αναφέρει, φιλίες με την Αγκελα Μέρκελ και το ΕΛΚ.
Στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι η δανειακή σύμβαση, πρέπει να δημοσιοποιηθεί και πριν επικυρωθεί από τη Βουλή ενώ προσθέτει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί σε «αποικία της Τρόικας η οποία θα κυβερνά δια των υπαλλήλων της που θα έχουν εξουσία Κυβερνήτη».
Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του Eurogroup οδηγεί μεταξύ άλλων σε άμεση και σημαντική μείωση του ΑΕΠ της Κύπρου και των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων, σε έλλειψη ρευστότητας των κυπριακών εταιριών και φυγή ξένων καταθέσεων και εταιριών και σε βαθιά οικονομική ύφεση και η αύξηση της ανεργίας.
Είπε ακόμη ότι η μεταφορά των 9,5 δις του ELA, στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί έναν «απενεργοποιημένο θανατηφόρο ιό που μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία θα μπορεί να μας εκβιάζει με την απόσυρση της ρευστότητας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το διάταγμα για την εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου

Μ. Σαρρής: Οι εκροές θα είναι ελεγχόμενες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ριζοκάρπασο: Αυτή είναι η Τ/κ πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων
  2. Στήριξη από Λιλλήκα στην πρόθεση της κυβέρνησης για ανακήρυξη ΑΟΖ στις βόρειες ακτές
  3. Στο 107,1% του ΑΕΠ μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Κύπρου το 2016 με πλεόνασμα στο +0,5%
  4. Συνέντευξη ΠτΔ στο Tass - Κυπριακό, Οικονομία και τουρισμός στην ατζέντα της επίσκεψης στην Μόσχα
  5. Ήρθαν οι συναλλαγές μέσω PayPal στο Facebook Messenger!
  6. Σόιμπλε: Αποκαλύψεις για τη νύχτα του «κουρέματος» - Η ατάκα που «πάγωσε» τον Αναστασιάδη