What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

27.03.2013 | 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2013 | 22:09

Προανακριτική: Καλείται επειγόντως ο Παπανδρέου - Έρευνα και για τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Επισπεύδεται η κλήση προς τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ
- Δεν αποκλείουν κάποιοι αν στείλει υπόμνημα να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του
- Ο κ. Διώτης θυμήθηκε σήμερα ότι τελικά είχε μιλήσει με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ για την λίστα
- Ο κ. Μπίκας (ΕΥΠ) στην προηγούμενη κατάθεσή του είχε ισχυρισθεί ότι δεν είχε καν ασχοληθεί με την υπόθεση

Στην Προανακριτική αύριο εκτάκτως ο πρώην Επικεφαλής της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) Κωνσταντίνος Μπίκας, μετά την αλληλογραφία – φωτιά που κατέθεσε ο Γιάννης Διώτης (ΣΔΟΕ-Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος)  στην Επιτροπή και αποτυπώνει δίαυλο επικοινωνίας ΣΔΟΕ – Γ. Παπακωνσταντίνου – ΕΥΠ – Παπανδρέου για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Επιβεβλημένη δε, χαρακτηρίζει πλέον την κλήτευση του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ), ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ούτε πότε θα προγραμματιστεί η κατάθεση του Γ. Παπανδρέου, ούτε έχει αποφασιστεί πως θα αντιδράσει η Επιτροπή σε περίπτωση που κάνει χρήση του δικαιώματός του να αποστείλει υπόμνημα, πρακτική που έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν κι άλλοι Πρωθυπουργοί…

Θα ζητήσουν τη βίαιη προσαγωγή του ή όχι…;

Με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την κατάθεση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Διώτη – Παπακωνσταντίνου, τα μέλη της Προανακριτικής συμφωνούν πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν αντικείμενο διαχείρισης υψηλού επιπέδου!

Ο κ. Διώτης, ο οποίος συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, φέρεται να υποστήριξε πως δεν μίλησε ποτέ με τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο αυτή τη φορά παραδέχτηκε πως είχε μιλήσει με τον Κ. Μπίκα, σημειώνοντας πως… είναι απόλυτα φυσιολογικό να συνεργάζονται ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για θέματα φοροδιαφυγής.

«Επικοινώνησα με τον κ. Μπίκα προκειμένου να μάθω πως ήρθε η λίστα στην Ελλάδα για να καταλήξω πως θα τη διαχειριστώ» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Διώτης και πάντως αρνήθηκε πως γνωρίζει οτιδήποτε από το περιεχόμενο της συνομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού με τον κ. Μπίκα.

Κληθείς να απαντήσει γιατί στην πρότερη κατάθεση του, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε αποκρύψει την ύπαρξη των εν λόγω email, ο κ. Διώτης φέρεται να κατέθεσε πως τα συγκεκριμένα email δεν ήταν πρόχειρα σε αυτόν αλλά ανέτρεξε και τα βρήκε στο αρχείο του προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την ημερομηνία που παρέλαβε το usb από τον Γ. Παπακων/νου. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογήθηκε και για το γεγονός πως δεν έχει καταθέσει τα email ούτε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Όσον αφορά στην γνωστή σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή στις 8 Ιουλίου στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου, μία ημέρα μετά την αλληλογραφία με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, παρουσία και του τότε Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, ο κ. Διώτης φέρεται να κατέθεσε πως δεν συμμετείχε και ο ίδιος αλλά… πέρασε για να παραδώσει το στικάκι στον κ. Βενιζέλο. Φέρεται να υποστήριξε μάλιστα ότι ενδεχομένως, τελικά να παρέδωσε νωρίτερα την λίστα στον κ. Βενιζελο, και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, αλλά δεν θυμάται ακριβώς πότε κατέστρεψε την πρωτότυπη λίστα που του είχε παραδοθεί. «Μπορεί να κατέστρεψα το αρχικό στικάκι και λίγο αργότερα» φέρεται να κατέθεσε.

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής ο πρώην Επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Μπίκας είναι απολύτως έκθετος, καθώς από την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Γ. Παπακωνσταντίνου που κατέθεσε ο Διώτης, αποδεικνύεται πως ο διοικητής της ΕΥΠ είχε εν τέλει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

Προς επίρρωση της θέσης τους υπενθύμιζαν πως ο κ. Μπίκας στην κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή, στις 30 Ιανουαρίου του 2013, είχε υποστηρίξει πως στη συνάντηση του με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15 Ιουνίου του 2011, δεν είχαν συζητήσει το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. «Το 2011 έχει τελειώσει η ιστορία αυτή. Δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ το 2011» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα, όντας κάθετος πως δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Μου έδιναν 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσω τη λίστα Λαγκάρντ"

Εντολή βίαιας προσαγωγής για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου αν αρνηθούν ξανά να προσέλθουν στην Προανακριτική!

Η Προανακριτική της ελληνικής Βουλής καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!   Διαδώστε αυτό το άρθρο