What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

28.03.2013 | 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2013 | 07:10

Τούρκος ΥΠΕΞ: Λύση με δύο κράτη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Νέες τουρκικές προκλήσεις.

H
τουρκική «Χαμπερτούρκ» αναφέρεται σε δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου όσον αφορά στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της Κύπρου, λέγοντας πως η χώρα του αντιτίθεται στις μεθόδους της ε/κ πλευράς για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο ως εγγύηση ή μέσω του ταμείου επενδύσεων αλληλεγγύης ή άλλο τρόπο. 

«Το γεγονός ότι η κυπριακή Κυβέρνηση εξέδωσε νόμο για το σχεδιασμό της χρησιμοποίησης των αποθεμάτων, χωρίς να γίνει συζήτηση με την Τουρκία και το ψευδοκράτος, όλο αυτό μετατράπηκε σε ένα στοιχείο που αυξάνει ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ Τουρκίας και ‘’νοτίου Κύπρου’’», αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

H τουρκική «Χαμπερτούρκ» αναφέρεται σε δηλώσεις του Αχμέτ, που οδηγούν σε συμμαχία μεταξύ ε/κ και τ/κ πλευράς ή σε διάσπαση...

«Θα πρέπει να επιταχυνθεί η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και οι πλευρές θα πρέπει να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν, να συζητήσουν για μία ουσιαστική λύση και οι πηγές αυτές θα πρέπει να γίνουν πηγές της νέας Ενωμένης Κύπρου. Θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσει ένα νέο κράτος στο οποίο θα είναι εταίρος και οι Τ/κ».

Εάν αυτό δεν γίνεται, οι δύο πλευρές θα πρέπει να συστήσουν μία κοινή επιτροπή και θα πρέπει να διοικήσουν από κοινού τη διαπραγμάτευση και την εξόρυξη. Το έσοδο που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να ‘μπλοκαριστεί’ σε έναν λογαριασμό και μετά την ειρήνη να χρησιμοποιηθεί για το χρονοδιάγραμμα ειρήνης.

Εάν από αυτά κανένα δεν γίνεται, τότε η «ε/κ διοίκηση» της «νοτίου Κύπρου», επειδή οι πηγές είναι από τη δική της πλευρά, λέγοντας ότι σε εμάς ανήκουν, είναι σαν να λέει ταυτόχρονα και ο βορράς ανήκει στο βορρά. Και ότι οι πηγές που είναι στο βορρά ανήκουν σε αυτούς που είναι στο βορρά. Αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον ισχυρισμό είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και για τη λύση των δύο κρατών. Η Τουρκία για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια παίρνει θέση για τη λύση δύο κρατών.

Εάν θεωρούν ότι τους ανήκουν όλα τα δικαιώματα αναφορικά με τις φυσικές πηγές στο νότο, τότε και η Τουρκία θα μπορεί στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει κάνει με την «ΤΔΒΚ» κάθε δικαίωμα για έρευνες στη βόρεια πλευρά. Αν εκείνο που λέγεται είναι ο νότος είναι δικός μας και ο βορράς δικός σας, ελάτε τότε να συζητήσουμε για δύο κράτη τα οποία αργότερα θα συναντηθούν στην ΕΕ. Δεν είναι εφικτό να αποδεχτούμε μία αντίληψη που λέει όλες οι πηγές μας ανήκουν. Τις προσεχείς μέρες σχεδιάζω να μεταβώ στην Κύπρο.

Γιατί να πανικοβληθούμε; Ας πούμε ότι αύριο βρέθηκε εκεί αέριο και έγινε η εξόρυξη. Το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορεί να πάει το αέριο αυτό είναι η Τουρκία. Δεν μπορεί να πάει πουθενά αλλού».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ο Γερμανός διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε τα βάζει με τα ξένα ΜΜΕ για την επίθεση στην Κύπρο ! 

Άνοιξαν οι τράπεζες ! ουρές έξω απο τα υποκαταστήματα (video) 

Χαλάρωση μέτρων συζητά ο Σαρρής με Τρόικα!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Αδειάζουν τον Τσαβούσογλου οι τ/κ συντεχνίες: Είσαι ΥΠΕΞ στην Τουρκία και όχι στη δικής μας χώρα
  3. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  4. Πειρατικά κανάλια: 400 καταθέσεις (και) από πελάτες
  5. Παμπορίδης: «Κρίνετέ με για το έργο μου και όχι για το ύφος μου»
  6. Τούρκος υπουργός: «Στέλναμε όπλα στην Κύπρο πριν το 1974»