What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

29.03.2013 | 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2013 | 13:16

O Βγενόπουλος παρεμβαίνει ζητώντας παραίτηση Σαρρή για τη διαγραφή δανείου του Γ.Β

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Ο πρώην ισχυρός άντρας της Marfin, ρίχνει κεραυνούς κατά του Υπουργού Οικονομικών , κατηγορώντας τον ουσιαστικά  ότι έκανε πλάτες στον Γ.Β  για την διαγραφή μέρους του δανείου του
-Τον είχε διευκολύνει  μέσω συμφωνίας που έκαναν οι δύο άντρες η οποία, όπως υποστηρίζει ήταν εις βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας
- Η συμφωνία έγινε όταν ο Μιχάλης Σαρρής διατηρούσε τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Είπε να κάνει την εμφάνιση του ξανά ο Αντρέας Βγενόπουλος, με σκληρές τοποθετήσεις του κατά του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και ιδιαίτερα εναντίον του Μιχάλη Σαρρή τις οποίες διατύπωσε αρχικά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ και επανήλθε δυναμικά, ζητώντας εκ νέου, παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, τον οποίο και ονομάζει ως υπεύθυνο για την διαγραφή μέρους δανείου στη Λαϊκή Τράπεζα.
Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Κύριος Βγενόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα:

Όπως απεκάλυψε σήμερα η Ελληνική εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» διάφορες τράπεζες στην Κύπρο διέγραψαν κάποια δάνεια που έχουν σχέση με πολιτικούς. Μεταξύ αυτών αναφέρεται και «εταιρεία της οποίας μέτοχος με 51% είναι ο κ. Γ.Β. κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτατα αξιώματα που εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή του ποσού των 5,8 εκατ. δολαρίων με την επισήμανση όμως ότι η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014».

Αυτή είναι μία περίπτωση για την οποία είχα ενημερωθεί και πρόκειται για αναδιοργάνωση/ρύθμιση παλαιού δανείου όπου εισπράχθηκαν άμεσα 15 εκατ. δολάρια και υπό την προϋπόθεση ότι θα εισεπράττοντο 3 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2012 και 3 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο του 2014 η Τράπεζα συμφώνησε να αφαιρεθούν από την οφειλή οι παλαιοί τόκοι υπερημερίας.

Όμως τον Φεβρουάριο του 2012 η Διοίκηση του κ. Μιχάλη Σαρρή δεν τήρησε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί και έκανε με τον κ. Γ.Β. νεώτερη συμφωνία εις βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας.

Κατόπιν των ανωτέρω:

1. Ο κ. Γ.Β. λόγω στοιχειώδους πολιτικής ευαισθησίας πρέπει να παραιτηθεί της εκ του νόμου προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και να αποκαλύψει ο ίδιος την ταυτότητά του καθώς και όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

2. Ο κ. Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να επέμβει άμεσα ώστε να εξετασθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις απόδοσης ποινικών ευθυνών.

3. Ο Υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ τον Φεβρουάριο του 2012 κ. Μιχάλης Σαρρής οφείλει να αποκαλύψει την συμφωνία που έγινε με τον κ. Γ.Β., αλλά και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ.Β. ήταν υπέρμαχος, με δημόσιες δηλώσεις του, της Διοίκησης Σαρρή και είναι από τους πιο τακτικούς συκοφάντες μου στα Κυπριακά και στα Ελληνικά ΜΜΕ (που μάλιστα τον προλογίζουν με θαυμασμό), γεγονός που αποδεικνύει ότι η αρχική συμφωνία ρύθμισης που είχε κάνει με στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ επί Προεδρίας μου δεν ήταν της αρεσκείας του.

Οφείλω να υπενθυμίσω τον ισχυρισμό μου ότι οι συκοφαντίες εναντίον μου εκπορεύονται είτε από ανθρώπους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν για τις δικές τους ευθύνες, ή από άγνοια, όπως συμβαίνει κυρίως στα Ελληνικά ΜΜΕ που παρασύρονται από τους εκ Κύπρου πληροφοριοδότες τους.


Υ.Γ. Για τις αναφερόμενες στο δημοσίευμα ρυθμίσεις μικρών ποσών, επειδή οι αποφάσεις ελαμβάνοντο σε χαμηλά επίπεδα ιεραρχίας στην Κύπρο, δεν γνωρίζω τι έγινε και συνεπώς δεν έχω άποψη για το εάν ήταν ορθές τραπεζικά ρυθμίσεις ή όχι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Δικαστήριο Πάφου καλεί Αντρέα Βγενόπουλο: Κατηγορείται για υπόθεση με αξιόγραφα

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων

MIG: Άλλος ένας κυκλος συκοφαντικής δυσφήμισης έκλεισε οριστικά

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αντρέας Γεωργίου - Ελένη Βαΐτσου: Ξέφρενος χορός μέχρι το πρωί! [pics]
  2. Συνελήφθη γνωστός δισεκατομμυριούχος
  3. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  4. «Δούρειος Ίππος» στη Θράκη ο Έλληνας Υπ. Παιδείας! Ανοίγει θέμα εκλογής μουφτή από την μειονότητα [vid]
  5. ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΥΠΟΙΚ»
  6. Στις 11/1 η έφεση για 2η υπόθεση Τρ. Κύπρου στο Ανώτατο