What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

29.03.2013 | 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2013 | 18:04

Επιτροπή Αλληλεγγύης από τους Κύπριους της Αγγλίας

Φωτό αρχείου
Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα έχει στόχο να προσελκύσει επενδύσεις για την Κύπρο, αλλά και να συμβάλει στις εισφορές του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι Κύπριοι της Βρετανίας. 

 Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τρόποι υποδοχής Κυπρίων, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο, πολλοί Κύπριοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επικοινωνούν με συμπατριώτες τους στη Βρετανία για να μάθουν τι χρειάζεται για να μετοικήσουν. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα ενημερώνει και θα στηρίζει όσους Κύπριους αποφασίσουν να μεταβούν στη Βρετανία. Μεταξύ των συμβουλών, που θα παρέχονται, θα είναι η εύρεση κατοικίας και εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα που έχουν από τα επιδόματα πρόνοιας.
  
 Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ανήκει στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, τη μεγαλύτερη ομοσπονδία αποδήμων Κυπρίων στον κόσμο, η οποία εδώ και μια εβδομάδα είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους Κύπριους και τους φίλους της Κύπρου της Βρετανίας.

Ανάμεσα στους στόχους της επιτροπής αλληλεγγύης, είναι η προσφορά οικονομικής και ανθρωπιστικής στήριξης σε πολιτεία και πολίτες αλλά και σε Κύπριους της ομογένειας που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη συγκέντρωσης τροφίμων για να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία της Κύπρου. Επίσης προτάθηκε η διοργάνωση συναυλίας με καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την παροικία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επιχειρηματιών από τη Βρετανία οι οποίοι θα ήθελαν να επενδύσουν στην Κύπρο εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση. Εξάλλου, αποφασίστηκε η επιτροπή να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες, δικηγόρους, τραπεζίτες κτλ, από τη Βρετανία που έχουν εμπειρία από την τραπεζική κρίση του 2008 ώστε να αναζητηθούν μαζί τους πιθανές λύσεις του προβλήματος. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση και προώθηση των κυπριακών συμφερόντων σε όλα τα κόμματα της βρετανικής Βουλής.
  
Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης

Το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης έχει εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο και αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κύπριοι της Βρετανίας έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες. Πολύ συχνά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Κάμερον για την Κύπρο

Βρετανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία: Να πάτε στην Κύπρο με μετρητά

Προκαλεί έκπληξη η ηρεμία και η πειθαρχία των Κυπρίων στα ξένα μμε!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προς το συμφέρον και της Άγκυρας να αποφασίζουν οι Κύπριοι για τους εαυτούς τους
  3. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες
  4. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  5. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση
  6. Απερχόμενος Ντάϊσελμπλουμ: (Ξανα)δίνει Αναστασιάδη για το 1ο bail in με την πρόταση κουρέματος και σε μικροκαταθέτες