What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ· ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ· ΚΟΜΑΝΤΟΣ·

INFO

29.03.2013 | 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2013 | 22:14

H εξήγηση του Γιώργου Βασιλείου για τη διαγραφή των οφειλών του στη Λαϊκή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-"Με ξενίζουν οι δηλώσεις του ανθρώπου που κατέστρεψε τη Λαϊκή τράπεζα"
-Αναληθείς και συκοφαντικές οι τοποθετήσεις Βγενόπουλου


Ουσιαστικά αυτό που ισχυρίζεται ο κύριος Βασιλείου, είναι ότι μεταξύ του ιδίου και της Λαϊκής Τράπεζας, έγινε ένας διακανονισμός, για χρέη που αφορούν εταιρεία του πρώην γαμπρού του, στην οποία είχε το 51% των μετοχών, που ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Συνοπτικά, ο ίδιος κατέβαλε τα 15 εκατομμύρια, και το υπόλοιπο ποσόν θα δινόταν στην τράεπεζα σε δύο δόσεις των 3 εκατομμυρίων ευρώ και σε αντάλλαγμα, αφού οι υπόλοιποι εγγυητές της εταιρείας δεν είχαν καταβάλει τις δικές τους οφειλές, θα τον απάλλασαν απο παλαιούς τόκους.

Η συμφωνία όμως, άλλαξε με την αλλαγή της διοίκησης της τράπεζας.
Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Γιώργου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει ο κ. Βασιλείου: «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό.»

«Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011 και τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βασιλείου, «λόγω άρνησης των άλλων εγγυητών, εναντίον των οποίων η Λαϊκή έλαβε δικαστικά μέτρα, συμφώνησα όπως, παρόλο που αναλογία μου στην εγγύηση ήταν πολύ μικρότερη, να καταβάλω στην Λαϊκή $21.000.000 προς πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεων μου, με παράλληλη ακύρωση της εγγυητικής που η Λαϊκή εξέδωσε για λογαριασμό της ERE στο Κατάρ ύψους QR 16.880.000. Με βάση συμφωνία με την Λαϊκή ημερομηνίας 21.07.2011 που έγινε επί προεδρίας του κ. Βγενόπουλου, κατέβαλα ποσόν $15.000.000 και ανέλαβα να εξοφλήσω το υπόλοιπο σε δύο δόσεις εκ $3.000.000 η κάθε μια την 14.02.2012 και την 14.02.2014. Εις αντάλλαγμα, η Λαϊκή ανέλαβε να με απαλλάξει από παλιούς τόκους, κάτι που αποτελεί συνήθη και παγία πρακτική.»

«Επειδή η καταβολή της δόσης των $3.000.000 της 14.02.2012 εσυνδέετο και με την επιστροφή της πιο πάνω εγγυητικής, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Κατάρ, οπότε και θα ακυρωνόταν αριθμός υποθηκών που έδωσα υπέρ της Λαϊκής», ανέφερε ο κ. Βασιλείου, «συμφωνήθηκε να παραταθεί η πληρωμή της δόσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την ακύρωση της εγγυητικής, κάτι που ακόμα δεν έγινε.»

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, « οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι αναληθείς και συκοφαντικές. Με ξενίζει που ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής, με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπουλούτας: Ψεύδεται και συκοφαντεί ο Περδίκης

Νέα πυρά Ορφανίδη κατά Χριστόφια: Ξόδευε υπερβολικά σε μη παραγωγικές δαπάνες

Προδρόμου: Πραγματοποίησε τις απειλές του – Μήνυση κατά πάντων

O Βγενόπουλος παρεμβαίνει ζητώντας παραίτηση Σαρρή για τη διαγραφή δανείου του Γ.Β

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: Κατέθεσαν δύο μάρτυρες κατηγορίας
  2. Δίκη Λαϊκης Τράπεζας: Η αντεξέταση του Στέλιου Χατζηιωσήφ
  3. Ανδρέας Βγενόπουλος: «Πίεζε το ΔΣ της Λαϊκής για Έκτακτη Γενική Συνέλευση»
  4. Απόπειρα φόνου Μιχάλη Βασιλείου: «Τον μαχαίρωσε για μια γυναίκα» - Ένταση μεταξύ συγγενών στη δίκη
  5. Α. Βγενόπουλος: Μαίνεται ο πόλεμος των παιδιών του και της τελευταίας συζύγου του για την περιουσία του!
  6. Κύπριος βουλευτής εξακολουθεί να αμφιβάλλει πως ο Βγενόπουλος πέθανε!