What's hot? ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ· ΕΪΝΤΕ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ· SURVIVOR·

INFO

29.03.2013 | 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2013 | 22:14

H εξήγηση του Γιώργου Βασιλείου για τη διαγραφή των οφειλών του στη Λαϊκή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην ίδια κατηγορία

-"Με ξενίζουν οι δηλώσεις του ανθρώπου που κατέστρεψε τη Λαϊκή τράπεζα"
-Αναληθείς και συκοφαντικές οι τοποθετήσεις Βγενόπουλου


Ουσιαστικά αυτό που ισχυρίζεται ο κύριος Βασιλείου, είναι ότι μεταξύ του ιδίου και της Λαϊκής Τράπεζας, έγινε ένας διακανονισμός, για χρέη που αφορούν εταιρεία του πρώην γαμπρού του, στην οποία είχε το 51% των μετοχών, που ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Συνοπτικά, ο ίδιος κατέβαλε τα 15 εκατομμύρια, και το υπόλοιπο ποσόν θα δινόταν στην τράεπεζα σε δύο δόσεις των 3 εκατομμυρίων ευρώ και σε αντάλλαγμα, αφού οι υπόλοιποι εγγυητές της εταιρείας δεν είχαν καταβάλει τις δικές τους οφειλές, θα τον απάλλασαν απο παλαιούς τόκους.

Η συμφωνία όμως, άλλαξε με την αλλαγή της διοίκησης της τράπεζας.
Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Γιώργου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει ο κ. Βασιλείου: «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό.»

«Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011 και τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βασιλείου, «λόγω άρνησης των άλλων εγγυητών, εναντίον των οποίων η Λαϊκή έλαβε δικαστικά μέτρα, συμφώνησα όπως, παρόλο που αναλογία μου στην εγγύηση ήταν πολύ μικρότερη, να καταβάλω στην Λαϊκή $21.000.000 προς πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεων μου, με παράλληλη ακύρωση της εγγυητικής που η Λαϊκή εξέδωσε για λογαριασμό της ERE στο Κατάρ ύψους QR 16.880.000. Με βάση συμφωνία με την Λαϊκή ημερομηνίας 21.07.2011 που έγινε επί προεδρίας του κ. Βγενόπουλου, κατέβαλα ποσόν $15.000.000 και ανέλαβα να εξοφλήσω το υπόλοιπο σε δύο δόσεις εκ $3.000.000 η κάθε μια την 14.02.2012 και την 14.02.2014. Εις αντάλλαγμα, η Λαϊκή ανέλαβε να με απαλλάξει από παλιούς τόκους, κάτι που αποτελεί συνήθη και παγία πρακτική.»

«Επειδή η καταβολή της δόσης των $3.000.000 της 14.02.2012 εσυνδέετο και με την επιστροφή της πιο πάνω εγγυητικής, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Κατάρ, οπότε και θα ακυρωνόταν αριθμός υποθηκών που έδωσα υπέρ της Λαϊκής», ανέφερε ο κ. Βασιλείου, «συμφωνήθηκε να παραταθεί η πληρωμή της δόσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την ακύρωση της εγγυητικής, κάτι που ακόμα δεν έγινε.»

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, « οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι αναληθείς και συκοφαντικές. Με ξενίζει που ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής, με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπουλούτας: Ψεύδεται και συκοφαντεί ο Περδίκης

Νέα πυρά Ορφανίδη κατά Χριστόφια: Ξόδευε υπερβολικά σε μη παραγωγικές δαπάνες

Προδρόμου: Πραγματοποίησε τις απειλές του – Μήνυση κατά πάντων

O Βγενόπουλος παρεμβαίνει ζητώντας παραίτηση Σαρρή για τη διαγραφή δανείου του Γ.Β

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εξαπάτησαν 20χρονη σε λαϊκή αγορά και την βίασαν μέρα μεσημέρι
  2. Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Αυτές είναι οι ποινές για τους «5» της διακομματικής «ρεμούλας» [vid]
  3. Ως τα τέλη του 2017 η ολοκλήρωση αποξένωσης των κύριων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής
  4. ΣΥΚΑΛΑ: Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκε για την πώληση μετοχών της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου
  5. Απίστευτη αποκάλυψη! Ο σύντροφος γνωστής παρουσιάστριας αγόρασε το ελικόπτερο του Ανδρέα Βγενόπουλου
  6. Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Στις 19 Μαϊου η ποινή για τους «5»