What's hot? GOOGLE· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

29.03.2013 | 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2013 | 08:06

Άλλος για τη δικαιοσύνη; Δύο ακόμη πρόσωπα της καυτής λίστας διαγραφής δανείων μίλησαν με το δικηγόρο τους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Ο πρώην δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως και ο αδελφός του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Αχιλλέας Κυπριανού, δίνουν την δική τους εκδοχή
- Ο πρώτος πήρε δάνειο για σωματείο  και ο δεύτερος προχώρησε, όπως λέει σε νόμιμο διακανονισμό μετά την πώληση εταιρείας στην οποία παρουσιάζεται ως επενδυτής
-Προειδοποίησαν και αυτοί με τη σειρά τους, ότι θα προχωρήσουν σε αγωγές


Ήδη ο Αντρέας Μωϋσέως, ο οποίος κατήγγειλε σκευωρία εις βάρος του, έχει συμβουλευθεί το δικηγόρο του, όπως ανακοίνωσε, ενώ σε ότι αφορά την συμπερίληψη του ονόματος του στο δημοσίευμα με τη λίστα των διαγραφών δανείων δηλώνει έκπληκτος και ισχυρίζεται ότι έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς την τράπεζα.

Η Υπόθεση, κατά τον πρώην δήμαρχο Λάρνακας, αφορά τη σύναψη δανείου για τις ανάγκες του σωματείου «ΑΛΚΗ», στο όνομα του για το ποσό των 35.000 Λιρών Κύπρου και όχι 105.000 ευρώ, όπως αναφέρει.

«Επειδή δεν καταβλήθηκαν από το σωματείο οι δόσεις, η Τράπεζα χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μου, κατείσχε ολόκληρο το ποσό που είχα στον προσωπικό μου λογαριασμό, δηλαδή 88.000 ευρώ. Κανένας από πλευράς της Τράπεζας δεν μου ανέφερε ποτέ ότι υπήρχε οποιοδήποτε υπόλοιπο», συνεχίζει ο κύριος Μωϋσέως, διερωτώμενος πώς είναι δυνατό, μετά από παρέλευση πέντε χρόνων, να παρουσιάζομαι εν αγνοία του ότι του χαρίστηκε οποιοδήποτε ποσό από την Τράπεζα Κύπρου.

Και η εκδοχή Κυπριανού

Ο Αχιλλέας Κυπριανού, βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά όπως ήταν φυσικό, η είδηση έφτασε στα αυτιά του, έτσι αποφάσισε και αυτός με τη σειρά του να αποστείλει γραπτή ανακοίνωση, εξηγώντας το δημοσίευμα, αναφέρεται σε εταιρεία που ιδρύθηκε προ εικοσαετίας στην οποία ο ίδιος συμμετείχε, μαζί με άλλους επενδυτές.
"Το 1997 η εταιρεία αυτή ανέστειλε τις εμπορικές της δραστηριότητες που πουλήθηκαν.

Το 1997, στο πλαίσιο του νόμιμου διακανονισμού με την Τράπεζα, η ίδια η τράπεζα έθεσε τους όρους της για την απαλλαγή του κάθε οφειλέτη ή εγγυητή. Αυτό αποτελεί συνήθη τραπεζική πρακτική, σε τέτοιες περιπτώσεις, και δεν υπήρξε οτιδήποτε το μεμπτό. Τους όρους που με αφορούσαν τους αποδέχθηκα άμεσα και τους εκπλήρωσα", αναφέρει ο Αχιιλέας Κυπριανού στο κείμενο της ανακοίνωσης του.

Ο κύριος Κυπριανού, έκρινε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες γι’ αυτό και έχει ι ήδη αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να εξετάσουν θέμα συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως αναφέρει, δηλώνοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H εξήγηση του Γιώργου Βασιλείου για τη διαγραφή των οφειλών του στη Λαϊκή


Μπουλούτας: Ψεύδεται και συκοφαντεί ο Περδίκης 

6,2 εκ ευρώ και 5,8 εκ δολάρια διέγραψαν οι 3 τράπεζες στο σύνολο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  2. Αναστασιάδης για «κούρεμα»: Με δικαίωσε ο Ντάισελμπλουμ
  3. Νέες αποκαλύψεις Ντάισελμπλουμ: Αντίθετη του bail in λύση στην Κύπρο θα ήταν καταστροφική - Χάθηκε χρόνος με τις εκλογές!
  4. ΥΠΟΙΚ: Σχεδόν όλα τα μέλη ταμείων προνοίας αποζημιώνονται στο 75% για το «κούρεμα»
  5. Αυτή είναι η μαύρη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»
  6. Σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις καταχρηστικών ρητρών