What's hot? ΑΟΖ· ENI· ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ· ΤΡΑΜΠ·

INFO

30.03.2013 | 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 30.03.2013 | 20:03

Έπεσε πείνα μετά το κούρεμα στις καταθέσεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Αυξάνονται οι αιτήσεις στα κοινωνικά παντοπωλεία
- Πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των απόρων μαθητών
- Προβληματισμός στις Μητροπόλεις, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία και σε άλλους φιλανθρωπικούς φορείς 

Στα Κοινωνικά Παντοπωλεία και την αρωγή της εκκλησίας και των Δήμων καταφεύγουν όλο και περισσότερες οικογένειες προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για να αντεπεξέλθουν στις δαπάνες το σπιτιού. Πρόκειται μάλιστα για οικογένειες που τα τελευταία χρόνια είχαν εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Πλέον των νέων δεδομένων και οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας όλο και περισσότεροι αναζητούν μια χείρα βοηθείας για να τα βγάλουν πέρα.

Η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Λακατάμιας δέχθηκαν περίπου 30 νέες αιτήσεις για παροχή δεμάτων με τρόφιμα, από το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο απευθύνει έκκληση για την προσφορά κυρίως παιδικών τροφών, από εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από άλλους συμπολίτες μας.

Η Αθηνά Κυριάκου, συντονίστρια του κοινωνικού παντοπωλείου εκ μέρους του Δήμου Λακατάμιας δήλωσε πρόσφατα ότι «υπάρχει ένας πανικός, την Παρασκευή δώσαμε κάποια πακέτα με προϊόντα σίτισης και τώρα έχουμε 30 και πλέον νέες αιτήσεις».

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεπέρασαν τις 300 νέες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρνακας, για παροχή τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση. Ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που αιτήθηκαν μέχρι σήμερα βοήθεια ξεπέρασε τις 1500.

Αυξάνονται καθημερινά οι άποροι μαθητές

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των απόρων μαθητών στα σχολεία, όπως λέχθηκε χθες στην έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Τορναρίτη.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος εξήρε το έργο που επιτελούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν δώσει τη ψυχή τους για το συγκεκριμένο θέμα. Ο υπουργός συμφώνησε για τη σύσταση φορέα διαχείρισης τονίζοντας ότι δε θα συμβάλουμε στη δημιουργία εικόνας αδιαφάνειας. Επίσης είπε με νόημα ότι είναι καλοδεχούμενες οι προσφορές, όμως δε θα πρέπει να υποθηκευτεί ο θεσμός της παιδείας.

Ο Διευθυντής Δημοτικής του υπουργείου Παιδείας Ελπιδοφόρος Νεοκλέους ανέφερε ότι από τους 59.077 μαθητές (49.014 της Δημοτικής και 9.931 της Προδημοτικής και 132 της Ειδικής) οι 7.090 δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και παίρνουν δωρεάν σάντουιτς και χυμό. Ο κ. Ελπιδοφόρος εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών μαθητών αυξάνεται διαρκώς με γοργούς ρυθμούς θα ανέλθει σύντομα στις 10.000.

Στη Μέση Γενική Εκπαίδευση, ο Ανδρέας Στυλιανού είπε ότι η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη. Από τους 49,108 μαθητές (23.813 Γυμνάσια, 21.157 Λύκεια και 4.136 Τεχνικής) μόνο οι 3.118 μαθητές δήλωσαν ότι χρήζουν βοήθειας και από αυτούς σιτίζονται δωρεάν οι 2.718.

Ο Διευθυντής Τεχνικής, Ηλίας Μαρκάτζης, είπε ότι από τους 370 που δήλωσαν αδυναμία σίτισης ικανοποιήθηκαν όλοι. Τους 21 ανέλαβαν οι καθηγητικοί σύλλογοι, τους 59 οι σύνδεσμοι γονέων, τους 206 η Εκκλησία, και τους 12 ο Ερυθρός Σταυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξάνονται οι αιτήσεις για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία

Επιδόθηκαν οι χορηγίες για κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Λευκωσίας

Τραγικό: Στρέφονται στο συσσίτιο οι Κύπριοι – Δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προπαγανδιστικό παραλήρημα στη Βόρεια Κορέα: Εκατομμύρια «εθελοντικές» αιτήσεις για να πολεμήσουν τον Τραμπ!
  2. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για έκδοση Πιστοποιητικού Απορίας σε φοιτητές
  3. Αυτές είναι οι ημερομηνίες για αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου από εκτοπισθέντες και παθόντες φοιτητές
  4. Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίες περνούν κάτω από μαθητές που κολυμπούν [vid]
  5. Σοκ σε Λύκειο! Κατέρρευσαν σε σπασμούς δύο μαθητές από συνθετική κάνναβη [vid]
  6. Ευτυχώς υπάρχει και αυτή η Παιδεία... Βραβεύθηκαν διακριθέντες μαθητές και σχολεία σε Παγκύπριους και παγκόσμιους διαγωνισμούς