What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

31.03.2013 | 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2013 | 16:55

ΥΠΑΜ: Να ενώσουμε δυνάμεις για επανένωση της πατρίδας και ανάκαμψη της οικονομίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο κυπριακός ελληνισμός απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι στα δύσκολα ανασυντάσσεται και δίνει τη μάχη και προχωρεί μπροστά, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι αυτά είναι που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο που μας αξίζει.

Μιλώντας ο κ. Φωτίου μιλούσε σε εκδήλωση των εθνικόφρονων σωματείων ΑΣΟ Ορμήδειας προς τιμήν των ηρώων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, στην Ορμήδεια, είπε ότι «κανένας δεν επιθυμεί περισσότερο από εμάς μια ειρηνική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος που θα τερματίζει τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και θα ανοίγει τον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης μέσα σε μια ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο. Μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών».
Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η νέα Κυβέρνηση θα εργαστούν και θα αγωνιστούν προς κάθε κατεύθυνση για να ανατρέψουν τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και να επανενώσουν την πατρίδα μας».
Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου «διανύουμε τις πιο κρίσιμες μέρες και ώρες μετά το 1974». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση ως αποτέλεσμα των διλημμάτων που έθεσαν ενώπιων μας κάποιοι από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είπε, «πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις και με μια γροθιά, με μια φωνή, να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε το αύριο». Πρέπει ως κράτος, πρόσθεσε, «να σταθούμε στον αντίποδα μιας Ευρώπης της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και να δείξουμε στους συμπολίτες μας που βγήκαν περισσότερο λαβωμένοι από αυτή την κρίση, αλληλεγγύη, σεβασμό και συμπαράσταση».
«Μαζί ενωμένοι πρέπει να δώσουμε μόνιμο τέλος στην αβεβαιότητα και να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, πρέπει να συμπορευθούμε και με δικές μας δυνάμεις τις οποίες σίγουρα διαθέτουμε, και να στραφούμε προς την ορθή κατεύθυνση χωρίς εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς».
Απαιτείται, είπε, «εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια».
Διαβεβαίωσε ότι «δίνουμε τη μάχη για το σήμερα αλλά και το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας». Αρχίζουμε όλοι μαζί, ανέφερε, «την προσπάθεια ανοικοδόμησης». Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας «η πατρίδα μας πέρασε και χειρότερα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο κυπριακός λαός με το πείσμα, τη φιλοπατρία, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και θα μπει ξανά στον δρόμο της δημιουργίας».
« Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία κάνοντας μια νέα αρχή για να κτίσουμε το μέλλον σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις», ανέφερε.
Ο κυπριακός ελληνισμός, είπε ο κ. Φωτίου, «απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι στα δύσκολα ανασυντάσσεται και δίνει τη μάχη και προχωρεί μπροστά». Αυτά είναι, πρόσθεσε, «που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο που μας αξίζει, την Κύπρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».
«Ενωμένοι μπορούμε, φτάνει να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε», ανέφερε καταληκτικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικολόγοι: Ο Σαρρής δεν έμαθε από τα τραγικά του λάθη – Να πει την αλήθεια για την Τράπεζα Κύπρου

Νέα αποκάλυψη σοκ: Συγγενική εταιρεία προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβγαλε €21 εκατ. στο εξωτερικό

Ποιες οι σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία από τα μέτρα στην Κύπρο

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Αυτά είναι τα σχέδια για να ορθοποδήσει η Κύπρος

Γενικός Εισαγγελέας: Και να θέλει κάποιος να συγκαλύψει τις διαγραφές δανείων, δεν έχει τη δύναμη

Η Τουρκία "καταπίνει" την ΑΟΖ στο Καστελόριζο και επιτίθεται στην Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος: Θα κάνουμε το παν ούτως ώστε κανείς να μην πεινάσει


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ευκαιρίες για την Κύπρο από το Brexit
  2. Λίβανος: Ο Σαάντ αλ Χαρίρι ανακάλεσε την παραίτησή του μια ημέρα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ [vid]
  3. «Μπλόκο» σε Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο και «πακέτο» πίσω στην πατρίδα τους! [vid]
  4. Τουρκία: Αντίποινα στην Τριμερή - Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ
  5. Τριμερής Σύνοδος: Κύπρος - Αίγυπτος - Ελλάδα προς τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ
  6. ΠτΔ: Ενεργειακά, οικονομία, παιδεία, στην βαρυσήμαντη συνάντηση με Σίσι