What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

31.03.2013 | 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 31.03.2013 | 18:52

Μ. Ιγνατίου: Παιδί του βρώμικου κομματικού σωλήνα ο Αναστασιάδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην εφημερίδα Έθνος, της οποίας είναι συνεργάτης έγραψε την άποψή του για τον Νίκο Αναστασιάδη και την κατάσταση που επικρατεί αυτή στην οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, ο Κύπριος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου. 

Ο Μιχάλης Ιγνατίου
Ο Μιχάλης Ιγνατίου

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα: 

Τα ψέματα περίσσευσαν στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, στην προσπάθεια των κυβερνώντων και της αντιπολίτευσης να επιρρίψουν επί αλλήλων ευθύνες, επιλέγοντας την πλέον δύσκολη στιγμή για το νησί, κατά την οποία το μόνο που απαιτείται είναι η ομοψυχία και η ενότητα.

Κοντά σ' αυτούς, διέπρεψαν και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αντι-Κύπριοι της Αθήνας οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να ξεράσουν όξος και χολή επί των Ελληνοκυπρίων, επειδή η κυπριακή Βουλή απέρριψε -και πολύ ορθά έπραξε- την πρώτη απόφαση του Eurogroup, που απαιτούσε «κούρεμα» και των ασφαλισμένων καταθέσεων. Αυτό που έκρυψαν οι τροϊκανοί και ο Πρόεδρος της Κύπρου ήταν ότι θα ακολουθούσε την επομένη της θετικής ψήφου η «εξάτμιση» της Λαϊκής και η σταδιακή υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου. Η υπερψήφιση της πρώτης απόφασης του Eurogroup, ούτε τη Λαϊκή θα έσωζε ούτε την Κύπρου.

Βεβαίως, ούτε η δεύτερη απόφαση ήταν δίκαιη, διότι πλήρωσαν τα σπασμένα οι καταθέτες των δύο τραπεζών, πολλοί εκ των οποίων ούτε Ρώσοι ολιγάρχες ήταν ούτε απατεώνες και λαμόγια. Πλήρωσαν ακριβά την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα, που ήταν σαθρό και διεφθαρμένο και ελεγχόταν από απατεώνες, οι οποίοι παρουσιάζονται και τιμητές. Διότι είναι θρασύτατοι και επειδή μέχρι τώρα γνώριζαν πως η τιμωρία ήταν για τους μικρούς και τους αδύνατους.

Οταν άκουσα τον κ. Αναστασιάδη να ανακοινώνει ότι θα διορίσει ανακριτές και εισαγγελείς, μειδίασα. Διότι και ο ίδιος είναι «παιδί» του βρώμικου κομματικού σωλήνα, το οποίο -από κοινού με τους τραπεζίτες- γονάτισε έναν υπερήφανο και εργατικό λαό, που δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στο πολιτικο-τραπεζικό παιχνίδι. Ο λαός είναι το μεγάλο θύμα των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι έβγαλαν όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν θα επηρεαστούν από την άνευ προηγουμένου κρίση που πλήττει το νησί.

Οταν πληροφορήθηκα ότι αυτός που κλήθηκε να ηγηθεί της ομάδας των δικαστικών για να αποδώσουν ευθύνες για την τραγωδία είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής, ησύχασα. Οσοι τον γνωρίζουμε είμαστε βέβαιοι πως με την ανακοίνωση του διορισμού του οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες δεν θα κοιμούνται πια ήσυχοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα αποκάλυψη σοκ: Συγγενική εταιρεία προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβγαλε €21 εκατ. στο εξωτερικό

Γιατί ο Μικελλίδης δίνει ένα μήνα στον Αναστασιάδη;

Ο Αναστασιάδης στο ρόλο του «Κουρέα της Σεβίλλης»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νικόλας 2018: Θεσμοί του Κράτους μετατρέπονται σε όργανα προεκλογικής εκστρατείας Αναστασιάδη
  2. Τριμερής: Στοχευμένο; «σαρδάμ» του Προέδρου Αναστασιάδη με την μητέρα...και αδελφή Ελλάδα και το αμήχανο χαμόγελο Τσίπρα [vid]
  3. Αναστασιάδης: Συναντήθηκε με τον Χαρίρι
  4. Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου τoυ Eurogroup
  5. Απολογία Δίπλαρου στις αδελφές Χριστόφια ενώπιον δικαστηρίου - «Εν γνώσει του ότι η δήλωση ήταν ψευδής…» [vid]
  6. Χάρης Γεωργιάδης: Αυτά προβλέπει το ειδικό ταμείο για «κουρεμένους» [vid]