What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

03.04.2013 | 07:21
Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2013 | 12:36

Ορκίστηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ολοκληρώθηκε η σύντομη τελετή ορκομωσίας διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλοσωρίζοντας τον Υπουργό Οικονομικό Χάρη Γεωργιάδη και την πρώτη γυναίκα Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος οι οποίες απαιτούν συλλογικότητα και δημοσιονομική πειθαρχία που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επίσης ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι "δεν έχω αμφιβολία ότι μαζί και με τους υπόλοιπους Υπουργούς θα ακολουθήσουμε μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει. Μπορεί να ανεστάλη προς στιγμή η κατά γράμμα υλοποίηση του – ευτυχώς για πολύ περιορισμένο χρόνο – αλλά χωρίς αμφιβολία οι δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν πρώτον, συλλογικότητα και δεύτερον, συνέπεια και στη δημοσιονομική πειθαρχία και σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατόν στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας."

Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Είστε εξ εκείνων που είχαμε μια στενή συνεργασία από το παρελθόν. Γνωρίζω τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητες σας και δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιτελέσετε το καθήκον σας όχι μόνο στο ακέραιο, αλλά και κατά τον καλύτερο τρόπο αναδεικνυόμενος την ίδια ώρα και αντάξιος του προκατόχου σας».

Απευθυνόμενος προς τη νέα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: “αναλαμβάνετε ένα Υπουργείο το οποίο οπωσδήποτε χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία, διότι είναι ένα Υπουργείο που έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, την πολιτική που αφορά τις ευάλωτες ομάδες και την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου σε πολλούς τομείς των εργασιακών σχέσεων.

Και αν είναι κάτι που θεωρώ ότι αποτελεί τη δική μας πολιτική πεποίθηση και νέα πορεία είναι το να μη φεισθείτε – και το απευθύνω και σε όλους τους Υπουργού – του χρόνου σας προκειμένου να εξαντλείτε το διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα, τους διάφορους φορείς που αποτελούν τους παράγοντες δημιουργίας έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις μας να είναι και αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους».

Εκ μέρους των δύο νέων Υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κας Αιμιλιανίδου.

Πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας σίγουρα μεγαλύτερες. Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φεύγει ο Σαρρής - Ο Χάρης Γεωργιάδης ορκίζεται αύριο ΥΠΟΙΚ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Συνεργάτης Αριστοτέλους: Μπήκα στο facebook της και έμαθα ότι με απατά! [vid]
  2. Κλεάνθης Γεωργιάδης: Στην αντιπροεδρία διεθνούς σώματος ο Πρόεδρος του ΚΟΑ
  3. Χειρόφρένο ανέβασαν τα συνεργεία σκυβάλων των Δήμων Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας
  4. Eurogroup: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Ισπανού Υπουργού Οικονομικών για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ
  5. Μακάρειο: Παρέμβαση Παμπορίδη και... στοπ στην απεργία!
  6. ΥΠΟΙΚ: Η επιβεβαίωση ρυθμού ανάπτυξης 4% για το 2017 δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο