What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

03.04.2013 | 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2013 | 11:39

Ερωτηματικά εγείρει η ανακοίνωση της εταιρείας Λούτσιου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ενώ η χώρα ακροβατεί με εμφανή δυσκολία στο χείλος του γκρεμού η τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας και οικογένειας Λούτσιου έρχεται ενεδεχομένως να δώσει για ακόμη μια φορά μια εικόνα του εγχώριου δαιδάλου των συγχύσεων, των εντυπώσεων αλλά και μια φιλοσοφία που προκαλεί η συντήρηση αποτυχημένων νοοτροπιών του πολιτικού συστήματος απέναντι στην ανάγκη για νέα «γλώσσα» και λειτουργικές λύσεις.

Η εταιρεία LOUTSIOS & SONS LTD εξέφρασε με χθεσινή ανακοίνωσή της την πρόθεση  να επαναπατρίσει στην Κύπρο μέρος των χρημάτων της σε περίπτωση που δεν κερδίσει τον διαγωνισμό για αγορά ακινήτου του ελληνικού δημοσίου. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα χρήματά της θα υποστούν κούρεμα και όσα μείνουν θα τα δωρίσει στην Εκκλησία για τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Το κύριο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί έπρεπε τωρα μετά από όλο αυτό το σάλο να βγεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση για πρόθεση της εταιρείας Λούτσιου να επαναπατρισθούν 7 εκατ. ευρώ για φιλανθρωπίες;

Μήπως στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι άλλη μία από τις βόμβες που έχουν μείνει στα ερείπια της οικονομικής χρεοκωπίας της χώρας; Είναι βόμβα βραδυφλεγής και διασποράς που αποδεικνύει ότι είναι οι εκρήξεις που δημιουργούν τις μεγαλύτερες εντυπώσεις; Και ότι τα μεγαλύτερα κακά προκύπτουν από τις καλές προθέσεις, όπως αυτές που έχει και  η οικογένεια Λούτσιου;

Κάποιοι κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους! Είναι το συμπέρασμα από τα «ταξίδια» της καθε λίστας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Ας ελπίζουμε ότι ένας από αυτούς τους σταθμούς δεν θα είναι και η Διερευνητική Επιτροπή που διόρισε χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Οι πολίτες πλέον υποψιάζονται τους πάντες και τα πάντα. Και καλά κάνουν. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την ιστορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.LOUTSIOS & SONS LTD έχει ως εξής:

"Παρατηρώντας ότι δυστυχώς, οι καθαρά επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν προσώπων συνεχίζουν να τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης, θα θέλαμε να διασαφηνίσουμε τα εξής:

Κατάσταση με κινήσεις λογαριασμών που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά μετακινήσεις ποσών από την Λαϊκή Τράπεζα σε άλλες τράπεζες και όχι κατ’ ανάγκη στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, οι μεταφορές ποσών από την εταιρεία μας έγιναν όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση μας της 31ης Μαρτίου τρέχοντος, ήτοι 10,500,000 Ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο και 10.500.000 στην Τράπεζα Barclays του Λονδίνου.

Σημειώνουμε επίσης ότι όλα τα αποδεικτικά προς τούτο στοιχεία τίθενται στη διάθεση της υπό τον κ. Πική διερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή οποιωνδήποτε άλλων αρμοδίων αρχών του κράτους.

Πέραν της απώλειας ποσού που ξεπερνά τα 15.000.000 ευρώ, γεγονός που από μόνο του δεικνύει ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής της απομείωσης ή εκκαθάρισης, συνεπειών που θα υποστούν άλλωστε οι καταθέσεις που διατηρούμε στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη επιτυχούς κατάληξης της υποβληθείσας προσφοράς για αγορά ακινήτου του Ελληνικού δημοσίου, το ποσό να επαναπατριστεί στην Κύπρο.

Επί του συγκεκριμένου δε ποσού προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε αυτόβουλη απομείωση και εν συνεχεία να δωρίσουμε το ποσό στην Εκκλησία της Κύπρου για ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων που διατηρεί και του Θεάρεστου φιλανθρωπικού της έργου εν γένει.

Η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στην Κύπρο με απόλυτη διαφάνεια, εντιμότητα και αξιοπιστία. Δεν επιλέξαμε να κρυφτούμε πίσω από εταιρείες αλλά προχωρήσαμε, όπως πράττουμε πάντοτε, επώνυμα και με απόλυτη διαφάνεια στις τραπεζικές μας συναλλαγές. Οι κινήσεις και οι ενέργειες μας στηρίζονται πάντοτε σε καθαρά επιχειρηματικά κίνητρα και ως εκ τούτου ο οποιοσδήποτε υπαινιγμός περί δήθεν προνομιακής ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι παρά κακόβουλος και δυσφημιστικός"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστασιάδης: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η αναφορά στην οικογένεια μου

Νέα αποκάλυψη σοκ: Συγγενική εταιρεία προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβγαλε €21 εκατ. στο εξωτερικό


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπόθεση Novartis: Το FBI στέλνει ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore
  2. Τώρα και ο Ερχιουρμάν ζητεί κοινή επιτροπή για το φυσικό αέριο
  3. Ακιντζί: «Κοινή Επιτροπή για φυσικό αέριο»
  4. Ερωτηματικά και συσκέψεις στην Αστυνομία για τα 100 χιλιάδες αντιραντάρ Κύπριων οδηγών
  5. Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Η κατάθεση του πατέρα και η κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά [pics]
  6. Οργή και ερωτηματικά για τον ουλαμό λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ - Έγγραφα-«φωτιά» αστυνομικού που «δείχνουν» Διοικητή και Αρχηγό [pics]