What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

03.04.2013 | 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2013 | 12:31

Γνωστός πλαστικός με ''μαύρα'' 2 εκ.ευρώ και ο άνεργος με Porche και μηχάνημα τήξης χρυσού στην Ελλάδα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Το ΣΔΟΕ άνοιξε τραπεζικά δεδομένα Δημάρχων!
- Ξεψαχνίζονται ούτε ένας ούτε δύο αλλά 21 γιατροί μόνο από το Νοσοκομείο του Ρίου Πάτρας – Σε έναν μόνο από αυτούς βρέθηκαν 873.000 ''κατάμαυρα'' ευρώ
- Τοκογλύφος δήλωνε άνεργος και είχε σπίτι του πλάκες χρυσού και μηχανή καταμέτρησης χρημάτων
- Ποιοί και πόσοι αγοράζουν χρυσό και στέλνουν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ  έξω από την Ελλάδα
- Διαβάστε ποιούς ''τσίμπησε'' το ΣΔΟΕ μόνο στις έρευνες του Μαρτίου του 2013, και τι γίνεται με όσους είναι στη λίστα Λαγκάρντ 

Μια απλή ανάγνωση των ελέγχων του ΣΔΟΕ(Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος)  μόνο για το μήνα Μάρτιο 2013 αρκεί για να πάθουν εγκεφαλικό όσοι αποκαλούνται, μάλλον κοροϊδευτικά συνεπείς φορολογούμενοι.

Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες αγκομαχούν για να πληρώσουν τους φόρους τους, και κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μπαίνουν στη φυλακή ή να παίρνουν δάνειο, κάποιοι άλλοι, που προφανώς είχαν πλάτες όλα αυτά τα χρόνια, καλοπερνούν στην υγειά των κορόιδων.

Οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής είναι:

- Γνωστός Αθηναίος πλαστικός χειρουργός που δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.906.000 ευρώ που εισέπραξε

- 21 ιατροί του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Σε μία μόνο από τις περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας 873.000 ευρώ

- Ιδιώτης που δηλώνει άνεργος με μηδενικό εισόδημα και στην αποθήκη του βρέθηκαν: αυτοκίνητο μάρκας Porche, πλάκα χρυσού, μηχανή καταμέτρησης χρημάτων αλλά ακόμα και μηχάνημα τήξης χρυσού.

Στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, το Σ.Δ.Ο.Ε. συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

· Στην περιοχή της Αθήνας, 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.300.000 ευρώ, 3 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συναλλαγές ύψους 2.050.000 ευρώ και 17 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 7.800.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, επιχειρήσεις υπηρεσιών φύλαξης, μεταφορικές εταιρείες, εξοπλισμού επιχειρήσεων, συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων κ.λ.π. Επίσης διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής ότι, πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.906.000 ευρώ που εισέπραξε.

· Το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο ερευνών για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών ατόμων ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε έλεγχο μεσάνυκτα της 27/3/2013 μαζί με Παρ.Ασφ. Χαλκίδας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Διαπιστώθηκε η απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Κατά τον έλεγχο 2 από τις απασχολούμενες συνελήφθησαν, με την διαδικασία του αυτόφωρου, γιατί είχαν παράνομα εισέλθει στην χώρα.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις ανεπίσημες καταστάσεις με στοιχεία απασχολουμένων αλλοδαπών και 53 υπεύθυνες δηλώσεις συγγενών-συνοδών με την αιτιολογία της προσωρινής αντικατάστασης συγγενών από αλλοδαπές νοσοκόμες.

Η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό εισφοροδιαφυγής –φοροδιαφυγής και πιθανή διαφθορά δημοσίων λειτουργών.

· Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του ΡΙΟΥ Πατρών. Σε δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

· Το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε έλεγχο πόθεν έσχες σε ιδιώτη, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε σημαντικές καταθέσεις και θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού. Στην οικία του βρέθηκε μηχανή καταμέτρησης χρημάτων και δηλώσεις τρίτων που αφορούσαν σε εξουσιοδοτήσεις για μεταβίβαση οχημάτων. Επίσης βρέθηκε, εντός αποθηκευτικού χώρου, αυτοκίνητο μάρκας Porche ιδιοκτησίας του και μηχάνημα τήξης χρυσού.

Επίσης, από την έρευνα βρέθηκε συμβολαιογραφική πράξη για δωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του, αξίας 81.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται με σοβαρές υπόνοιες για τοκογλυφία.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ

· Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν 586.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με αναλογούντες δασμούς και φόρους 1.929.000 ευρώ. Τα λαθραία τσιγάρα είχαν δηλωθεί ως άμμος θαλάσσης. Επίσης ποσότητα από λαθραία τσιγάρα στην Θεσσαλονίκη είχαν αποκρυβεί σε τραπέζια με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

· Επίσης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας αλλοδαπό 39 ετών γιατί κατείχε πλαστογραφημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.100 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

· Η Επιχειρησιακή Δ/νση ΣΔΟΕ Αθηνών διεξάγει έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων. Επίσης διερευνά υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από Τράπεζες.

· Συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει Εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:

1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης(Λίστα Λαγκάρντ)

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,

3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και

4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από Τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου Περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Επίσης συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες OFF SHORE, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από OFF SHORE εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.
 
Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα: Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα επιδόματα

Συνελήφθη πασίγνωστος κοσμηματοπώλης - τηλεπαρουσιαστής με 143 κιλά ασήμι

Ελλάδα: Κόλαφος η έκθεση της τρόικας για τη φοροδιαφυγή - Κάντε αυτόνομο τον γραμματέα εσόδων για να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις!

Ελλάδα: Χειροπέδες σε 32 οδηγούς ταξί
   Διαδώστε αυτό το άρθρο