What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2013 | 22:47

VTTI: Η εμπιστοσύνη μας προς την Κύπρο παραμένει ισχυρή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η VTTIB.V, μια από τις αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες εταιρείες αποθήκευσης πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο, επιβεβαίωσε την στήριξη και δέσμευση της στην Κύπρο, όπου η θυγατρική της εταιρεία, VTTVasilikoLtd, δραστηριοποιείται στην κατασκευή τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, ο CEO της VTTI, κ. RobNijst, αναφέρθηκε θετικά στις προοπτικές της χώρας ως ενεργειακό κέντρο και ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις: «Η δέσμευση και η εμπιστοσύνη μας προς την Κύπρο παραμένουν πολύ ισχυρές", είπε.

Πρόσθεσε πως "το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 12 δεξαμενές. Αναμένουμε ότι συνολικά θα επενδύσουμε γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και μετά την αποπεράτωση του.

Βλέπουμε την Κύπρο ως ένα μελλοντικό ενεργειακό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και ένα ελκυστικό χώρο για επενδύσεις. Ήδη, μελετούμε την πιθανότητα διεύρυνσης του έργου με επιπρόσθετες δεξαμενές που να εξυπηρετούν την τροφοδοσία καυσίμων πλοίων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTVasilikoLtd Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε τη σημασία του έργου για την οικονομία της Κύπρου, σημειώνοντας τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα φέρει σε κλίμα βαριάς οικονομικής ύφεσης για την Κύπρο.

«Το Τερματικό", είπε, "θα καταστήσει την Κύπρο κέντρο αποθήκευσης και εμπορίου πετρελαϊκών προϊόντων και θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο νησί. Θα συνεισφέρει με διοχέτευση κεφαλαίων στην κυπριακή οικονομία και θα επιδράσει θετικά στην ευρύτερη κοινωνία, από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση στις τιμές των καυσίμων λόγω της αναμενόμενης αύξησης του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου θα επωφεληθεί με εισοδήματα 18 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από λιμενικούς δασμούς ενώ το Κράτος θα έχει πρόσθετα εισοδήματα από τελωνειακούς δασμούς και φορολογία των εταιρειών που θα χρησιμοποιούν το Τερματικό για τη διακίνηση των προϊόντων τους».

O κ. Παπαναστασίου πρόσθεσε ότι η Κύπρος μπορεί να παραμείνει ελκυστικό επιχειρησιακό κέντρο. «Η Κύπρος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως η γεωγραφική της θέση, το γεγονός ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ότι διαθέτει πολύ καλές υποδομές και υπηρεσίες καθώς και υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Είμαι σίγουρος ότι το έργο μας στο Βασιλικό θα ενδυναμώσει τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Κύπρο για ξένες επενδύσεις και επιχειρησιακές δραστηριότητες, σε μια περίοδο που η χώρα το έχει άμεση ανάγκη για να αναζωογονήσει την οικονομία της», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΦΑ: Σε τελική φάση η προετοιμασία δικτύου για φυσικό αέριο

Οκτώ "μνηστήρες" φλερτάρουν με την προμήθεια φυσικού αερίου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Φυσικό αέριο: Διαπραγματεύσεις για αγωγό από «Αφροδίτη» προς Αίγυπτο [vid]
  3. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  4. Η βραδινή έξοδος του Κύπριου ηθοποιού με την όμορφη σύντροφό του!
  5. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Γιατί απουσίαζε από το πάρτυ του «Star Κύπρος 2017»;
  6. Ακντάγ: Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα των Τ/κ στο πετρέλαιο