What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

03.04.2013 | 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2013 | 14:22

ΑΚΕΛ: Ασυνεπής και αναξιόπιστος ο Αναστασιάδης – Το μνημόνιο είναι η καταστροφή μας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Θέμα για απεγκλωβισμό της Κύπρου από το μνημόνιο θέτει εκ νέου το ΑΚΕΛ, το οποίο διατύπωσε επικρίσεις κατά του Προέδρου στους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, χαρακτηρίζοντάς τον «ασυνεπή» και «αναξιόπιστο».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε τη λύπη του γιατί "αντί η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά τη συμφωνία της με το Eurogroup, πανηγυρίζει ότι τάχα πέτυχε βελτιώσεις στο μνημόνιο".

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η κυβέρνηση «σκόπιμα αποκρύβει ότι το μνημόνιο περιλαμβάνει όλες τις συμφωνίες που έγιναν και όχι μόνο το κείμενο που συμφωνήθηκε χθες». Επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν έχει στα χέρια του το χθεσινό συμφωνηθέν κείμενο για ανάλυση και αξιολόγηση και ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος στο κόμμα για να διατυπώσει τις δικές του σκέψεις για τα υπό συζήτηση θέματα.

«Είναι ειλικρινά άξιο απορίας, πώς εκείνη η κυβέρνηση προεκλογικά κατηγορούσε την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια ότι τάχατες δεν ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα, σήμερα μας έχει απολύτως στο σκοτάδι», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις πρόνοιες για κούρεμα καταθέσεων, αύξηση του εταιρικού φόρου και ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι αποδέχτηκε πρόνοιες «που θα είναι η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας» και ότι «πανηγυρίζει πως το μνημόνιο που συνομολόγησε με την Τρόικα θα είναι η σωτηρία μας».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι για όλα αυτά τα ζητήματα είχε δεσμευτεί κατά ξεκάθαρο τρόπο η κυβέρνηση προεκλογικά, λέγοντας ότι αν και εφόσον εφαρμόζονταν, «θα οδηγούσαν τον τόπο στην καταστροφή και ακριβώς εδώ έχουμε φτάσει».
Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι επίσης οξύμωρο το γεγονός ότι κ. Αναστασιάδης «δήλωνε την Κυριακή πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για να ανακαλύψουμε, ασχέτως του προσχήματος που χρησιμοποιήθηκε, πως τελικά θα γίνουν».

«Αποδεικνύεται δηλαδή, για άλλη μια φορά, ως ασυνεπής και αναξιόπιστος», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι η συμφωνία με την Τρόικα θα είναι καταστροφική αφού φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη στους ώμους των εργαζομένων, αυξάνει την ανεργία και την ανέχεια, καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και στραγγαλίζει την ανάπτυξη και τις μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσει ένας συλλογικός προβληματισμός «για μια άλλη πορεία έξω από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τρόικας ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της Κύπρου να καταστεί περιφερειακό ενεργειακό κέντρο αλλά και την προοπτική λύσης του Κυπριακού».

Ο κ. Κυπριανού μίλησε για επιθετικότητα με την οποία έχει λειτουργήσει η ΕΕ, προσθέτοντας ότι έχει αλλάξει τις προσεγγίσεις της για τον τρόπο διάσωσης των χωρών που χρειάζονται στήριξη και ότι θα γίνει πολύ πιο επιθετική ακολουθώντας έντονα αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές.

"Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση και οι ανάγκες της οικονομίας θα μεγιστοποιηθούν, κάθε επόμενη φορά που θα διεξάγεται έλεγχος, θα έρχονται με προτάσεις για νέα μέτρα και θα μας θέτουν –όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης-πάντοτε ενώπιον και νέων εκβιαστικών διλημμάτων και αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε για αναφορά που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής ότι στο μνημόνιο δεν περιλήφθηκε πρόνοια με την οποία η κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να αποδεσμευθεί από το Μηχανισμό στήριξης, τους όρους του μνημονίου και τον έλεγχο της Τρόικας έστω και αν εξοφληθεί το όποιο δάνειο δοθεί από τον Μηχανισμό.

«Δεν έχω υπόψη μου κάτι, δεν ξέρω καν τι είναι το κείμενο το οποίο έχει συμφωνηθεί και παρόλο που από χθες ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να μας δώσει το συμφωνηθέν κείμενο, κάτι τέτοιο δεν μας έχει δοθεί, οπόταν δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα», ανέφερε.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστασιάδης: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η αναφορά στην οικογένεια μου

Νέα αποκάλυψη σοκ: Συγγενική εταιρεία προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβγαλε €21 εκατ. στο εξωτερικό


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  3. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  4. Η ιστορική επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο - Διαπραγματεύσεις για αγωγό από το «12» σε αιγυπτιακά τερματικά [pics, vids]
  5. Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο της ΔΔΟ»
  6. ΠΕΟ: Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας ο Πάμπης Κυρίτσης