What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ· ΑΟΖ· SAIPEM 12000·

INFO

04.04.2013 | 07:37
Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2013 | 07:47

Κατέστρεψαν σημαντικά στοιχεία της έκθεσης Alvarez & Marsal

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Καταστροφή σημαντικού υλικού από άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν ποινικές ευθύνες για το τραπεζικό σκάνδαλο, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος «Alvarez & Marsal», σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων το ΡΙΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλέστηκε έγκυρη πηγή, το υλικό ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.
Η έκθεση«Alvarez & Marsal» παραδόθηκε στις 26 Μαρτίου στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως οι αρμόδιοι την επέδωσαν στον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη και στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Η έκθεση, σύμφωνα με το ΡΙΚ, χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη αφορά την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα Κύπρου. Η δεύτερη την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία με την εξαγορά της «Γιουνιάστρουμ». Η τρίτη, την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος από πλευράς αποκαλύψεων. Η τέταρτη ενότητα αφορά τη μετατροπή, τον Μάρτιο του 2011, της Τράπεζας Marfin- Egnatia από θυγατρική σε κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας.

Στην έκθεση υπάρχουν και δύο παραρτήματα με έγγραφα, αλληλογραφία, ανταλλαγή μηνυμάτων, πρακτικά και εσωτερικά μνημόνια των δύο τραπεζών.

Οι ερευνητές του οίκου «Alvarez & Marsal» έλαβαν και καταθέσεις από εμπλεκόμενα στελέχη των δύο μεγάλων Τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, που εμπλούτισαν την έκθεση με πολύτιμες πληροφορίες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ τόνισε ότι δεν θα συγκαλυφτεί κανείς που αποδειχθεί ότι έχει ποινικές ευθύνες, είτε για την οικονομική κρίση είτε για απόκρυψη σημαντικού υλικού.

Ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι η έκθεση του διεθνούς οίκου, την οποία παρέλαβε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, παραμένει στο γραφείο του και δεν έχει διαβιβαστεί σε οποιονδήποτε, είτε στην Ερευνητική Επιτροπή είτε σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας.

Θα παρουσιάσω, πρόσθεσε, την έκθεση στην Ερευνητική Επιτροπή, όταν αρχίσει το έργο της, για να αξιολογηθούν τα στοιχεία και να αποτελέσουν μέρος της όλης έρευνας.

Για το περιεχόμενο της έκθεσης, ο κ. Κληρίδης υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να αναφέρει οτιδήποτε, γιατί ακόμα δεν έχει μελετήσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν και δύσκολους τεχνικούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Δικαστήριο Πάφου καλεί Αντρέα Βγενόπουλο: Κατηγορείται για υπόθεση με αξιόγραφα

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων 

MIG: Άλλος ένας κυκλος συκοφαντικής δυσφήμισης έκλεισε οριστικά

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γ. Εισαγγελέας: Κάποιοι βιάζονται να με συνταξιοδοτήσουν
  2. Αποκαλύψεις Χριστοφόρου: «Η απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής κυμαινόταν μεταξύ €330-€576 εκατ.»
  3. Γεν. Εισαγγελέας: Ο «Πολίτης» προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα δίωξης και φίμωσης- Απόλυτος ο σεβασμός προς τον Τύπο
  4. Υπόθεση Λοϊζίδου: Για πρόσκομμα στην ελευθεροτυπία κάνει λόγο η ΕΣΚ - Καθηκόντως οι έρευνες λέει η Αστυνομία
  5. Ελληνική Τράπεζα: 1η Μαρτίου τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της για το 2017
  6. Ανακοίνωση Αστυνομίας για υπόθεση Λοϊζίδου: Διεξάγουμε ανεπηρέαστα την έρευνα