What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

04.04.2013 | 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2013 | 19:06

Καυγάδες χωρίς τέλος! Γελοίο και χοντρό είπε ο Κασιδιάρης τον Βενιζέλο - "Θηλυκό Ιαβέρη", αποκάλεσε την Κωνσταντοπούλου ο Βενιζέλος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Απίστευτοι διάλογοι! Κασιδιάρης: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Επιτροπής λες έλα καλέ".
- Πρόταση μομφής κατά Μαρκογιαννάκη από Κασιδιάρη.
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε κάτω τα ποτήρια με το νερό και άρχισε να υβρίζει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
- Η κατάθεση Βενιζέλου συνεχίζεται.
- Χοντρός καυγάς Γεωργιάδη - Κασιδιάρη.
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έτρεχε πίσω από τον κ. Βενιζέλο που εγκατέλειψε την αίθουσα!
- Του έκανε επίσης παρατήρηση γιατί καθόταν σταυροπόδι.
- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Ελεος!"
- Τι προκύπτει από την κατάθεση Βενιζέλου.
- Αιχμές για Διώτη και Παπακωνσταντίνου.
- "Με αγνοούσαν και πίσω από την πλάτη μου έκαναν συνεννοήσεις για την λίστα Λαγκάρντ".

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ - (video)

Πρόταση μομφής κατέθεσε εναντίον του Έλληνα Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε αυτήν ο βουλευτής υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος επετέθη με δηλώσεις εναντίον του "με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς" κι ενώ διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο, εκείνος αντί να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο να ανακαλέσει, απαγόρευσε στον ίδιο να υποβάλλει ερωτήσεις.

Πως φτάσαμε μέχρι εδώ;

Η κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 10.40. Διακόπηκε όμως στις 11.00!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ:

Ήταν η αρχή της κατάθεσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν υπήρξε έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Κασιδιάρη με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση.
Αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στην διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος κατηγόρησε τον Βενιζέλο ότι λέει ανοησίες και ψέματα.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίθουσα και πήρε έναν καφέ.
Η κα. Κωνσταντοπούλου τον πήρε από πίσω φωνάζοντας: «Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν της απάντησε αλλά σχολιάζοντας την προηγούμενη ένταση στους δημοσιογράφους δήλωσε: χαριτολογώντας:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μόλις είχαν μπει στην αίθουσα μετά την διακοπή και αφού ο Βασίλης Οικονόμου ολοκλήρωσε την εξέταση του, ο κ. Κασιδιάρης επέμενε να πάρει το λόγο. Φέρεται να είπε πως: «Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής…. «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες: έλα καλέ».

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές κ. πρόεδρε προστατεύσετε με.
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ είμαι άνδρας δεν είμαι λαμόγιο, δεν είμαι απατεώνας εγώ,
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Είσαι όμως φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές.

Τότε ξεσπάει ο κ. Κασιδιάρης πετώντας κάτω τα ποτήρια με το νερό, σπάζοντας μικρόφωνα και χτυπώντας με ένταση το χέρι στο έδρανο.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σκάσε είσαι γελοίος χοντρός.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε προστατεύσετε με.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ προς ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Σας αφαιρώ το λόγο δεν έχετε το λόγο.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακάλεσε στην τάξη τον κ. Κασιδιάρη κι όταν αυτό το μέτρο δεν έπιασε, του αφαίρεσε το λόγο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Ο βουλευτής της Χ.Α. έφυγε από την αίθουσα.

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκογιαννάκης όσα έγιναν, στους δημοσιογράφους, είπε:

«Αυτός ήταν φασισμός στην πράξη. Δεν τον απέβαλα από την συνεδρίαση. Του στέρησα το λόγο για τη συμπεριφορά του και αυτός αποχώρησε».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε:

«Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».

Δείτε το video που ακολουθεί:


Οι διακοπές είναι συνεχείς αφού συνεχείς είναι και οι εντάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον κ. Βενιζέλο επειδή καθόταν σταυροπόδι κι ότι αυτό είναι ασέβεια στην Επιτροπή.

Και ο κ. Βενιζέλος απάντησε: "Έλεος πια."

Ο Βενιζέλος καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου του επαναλάμβανε συνεχώς ίδιες ερωτήσεις εξανέστη και είπε: "Με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζεται βασανισμός όταν κάποιος επαναφέρει πολλάκις την ίδια ερώτηση… η επανάληψη είναι βασανισμός. Είστε ένας πραγματικά θηλυκός Ιαβέρης."

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

- Διαψεύδει τον πρώην επικεφαλή του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ότι του έδωσε το cd στις 8 Ιουλίου του 2011 και επιμένει πως αυτό έγινε στις αρχές Αυγούστου.
- Τον αποκαλεί αναξιόπιστο που αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του, αυτοαναιρούμενο. «Ο κ. Διώτης αλλάζει συνέχεια την κατάθεση του».
- Είπε: "Με βάση τα email δε μπορεί να γίνονται συνεννοήσεις στις 7 Ιουλίου και 8 να ισχύει πως μου παρέδωσε ο Διώτης τη λίστα. Πότε μίλησε με Μπίκα, πότε ενημερώθηκαν… "

Άφησε μάλιστα αιχμές κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Μπίκα και Διώτη λέγοντας:

«Κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με είχαν αγνοήσει και έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ» και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος.

Αναφερόμενος σε εκδότες είπε:

"Με κατηγορούν ότι προσπάθησα να προστατεύσω συμφέροντα και για αυτό έκρυβα τη λίστα. Επειδή υπήρχαν ονόματα εκδοτών όπως του Μπόμπολα. Όμως αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στη Βουλή ούτε την άλλη λίστα με τα 54.000 ονόματα. Ονόματα στα οποία βρίσκονται και κάποιοι εκδότες που δεν βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως η κα. Τεγοπούλου που σήμερα στηρίζει άλλο πολιτικό χώρο. Όπως και ο κ. Μπόμπολας δεν είναι μόνο στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και σε αυτή που έχω στείλει εγώ στη Βουλή".

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να του προτείνει να έρθει και να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πόρισμα της Επιτροπής να το παραδώσει μετά το Πάσχα καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες κυρίως σε ότι αφορά στοιχεία από την έρευνα των λογαριασμών της λίστας Λαγκάρντ.

Όλη η πρόταση μομφής του κ. Κασιδιάρη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτού Αττικής του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή»

ΚΑΤΑ
Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Βουλευτού Ηρακλείου Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά του πρώην Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC.

Αθήναι 4/4/2013

Σήμερα και περί ώρα 11.30, κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο εξεταζόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξήλθε της αιθούσης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επετέθη με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου και προσβάλλοντας το κύρος της Επιτροπής, όλως αναιτίως, απροκλήτως και αντιδεοντολογικώς.

Αμέσως μετά τη διακοπή, πληροφορηθείς την ανοίκεια και απαράδεκτη επίθεση κατά του προσώπου μου από τον εξεταζόμενο μάρτυρα, διαμαρτυρήθηκα έντονα ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος, αντί να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις κατά του εκτραπέντος μάρτυρος Βενιζέλου και να ζητήσει απ’ αυτόν αν ανακαλέσει τους προσβλητικούς για την Επιτροπή χαρακτηρισμούς, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους μου. Ενέργεια η οποία είναι παράνομη και αντικανονική.

Για τους λόγους αυτούς καταθέτω πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη και αιτούμαι όπως ενεργήσετε αρμοδίως κατ’ αυτού τα δέοντα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και τον κώδικα δεοντολογίας. Επισημαίνω ότι κατά την εξέταση του εν λόγω μάρτυρα, τον οποίο θεωρώ κρισιμότατο για τη διερεύνηση αυτής της μείζονος εθνικής σημασίας υπόθεσης, είχα σκοπό να θέσω συγκεκριμένα ερωτήματα για την περίοδο που διατελούσε Υπουργός των Οικονομικών, κατά την οποία η συγκεκριμένη λίστα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, κυριολεκτικώς θάφτηκε. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ, σε περίοδο απεγνωσμένης αναζήτησης εσόδων. Το δικαίωμα αυτό στη διερεύνηση της υπόθεσης, μου στέρησε ενεργώντας αντικανονικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων

Η Κανέλλη και ο Κασιδιάρης παίζουν ξύλο τώρα και σε βιντεοπαιχνίδι – Διαλέξτε παίκτη!

Ανυπόγραφη ιστορία μάρτυρα: "Έτσι έζησα τη δίκη του Κασιδιάρη!"
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Χρυσή» διάρρηξη! Άρπαξαν μετρητά και χρυσαφικά αξίας 364.000 ευρώ από έπαυλη στην περιοχή Κουκλιών
  2. «Χρυσή» κλοπή για διαρρήκτες! Άρπαξαν λεία άνω των 200.000 ευρώ από σπίτι στη Λεμεσό
  3. Στις 28 Φεβρουαρίου η τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή
  4. Πρωτοφανής πριγικιπική παρέμβαση στη βρετανική πολιτική - Ο Χάρι τα βάζει ανοιχτά με την Τερέζα Μέι!
  5. Γιουχάισαν τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα σε πλοίο - «Προδότη...» [pics]
  6. Κατεχόμενα: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η «κυβέρνηση»