What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

04.04.2013 | 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2013 | 22:51

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Υποσχεθήκαμε βελτιωμένο μνημόνιο και τα καταφέραμε»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Μιλώντας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι η Συμφωνία της Κυβέρνησης Χριστόφια με την Τρόικα τον περασμένο Νοέμβριο «ουσιαστικά περιόρισε στο ελάχιστο τις όποιες δυνατότητες νέας διαπραγμάτευσης».

 Η σημερινή Κυβέρνηση υποσχέθηκε βελτιωμένο Μνημόνιο και υπό τις περιστάσεις το κατάφερε, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ έκανε λόγο για «ατολμία, αναποφασιστικότητα και ευθυνοφοβία» της προηγούμενης Κυβέρνησης που, όπως είπε, οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα.

Συνέχισε λέγοντας ότι για όλα αυτά υποφέρει σήμερα ο κυπριακός λαός, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να μπει η Κύπρος «σε μια νέα περίοδο ομαλοποίησης των πραγμάτων και, γιατί όχι, και ανάπτυξης», αφού ξεπεραστούν οι δύσκολες και οδυνηρές μέρες.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε ενδεικτικά στο ζήτημα του Συνεργατισμού και είπε ότι «στο Μνημόνιο ΑΚΕΛ – Τρόικας προβλεπόταν η διάλυση απροσδιόριστου αριθμού Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, όπως έγινε με τη Λαϊκή».

Πρόσθεσε, ότι στο βελτιωμένο Μνημόνιο, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διέσωσε τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα με τη διαδικασία των συγχωνεύσεων και της αναδιάρθρωσης.

Αναφέρθηκε εξάλλου σε δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος είπε ότι το Μνημόνιο του Νοεμβρίου στηριζόταν στη λογική της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εκ των έξω (bail out). «Ουδέν αναληθέστερον», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι πρόκειται για παραποίηση της πραγματικότητας.

Στο Μνημόνιο του Νοεμβρίου, συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στον όρο «bail out», αλλά αντίθετα, εκείνο που δεσπόζει είναι η λέξη «διάλυση» (resolution) τραπεζών, η οποία, όπως είπε, επαναλαμβάνεται 25 φορές.

Εξάλλου, είπε ότι το ΑΚΕΛ επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη του κουρέματος των καταθέσεων στο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ γνωρίζει ότι είχε συμφωνήσει με την Τρόικα πως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα διασφαλιστεί «ότι θα υπάρχει ένα κατάλληλο επίπεδο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στην κατανομή βαρών».

Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια, παρά τους σημερινούς ισχυρισμούς της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, κατείχε το πρώτο προσχέδιο του Μνημονίου από τον Ιούλιο και το έκρυβε για τρεις μήνες, ενώ δεν διαβουλεύτηκε στην ουσία με κανέναν.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι επιθυμία του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης είναι η αποφυγή δημόσιων αντιπαραθέσεων και η τήρηση ήπιων τόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χ. Στυλιανίδης: Επιχειρούνται σημαντικές βελτιώσεις στο Μνημόνιο

Διευκρινίζει τις διαφορές για τις δύο τράπεζες ο Κ. Εκπρόσωπος. «Ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε ποινικές ευθύνες»

Έτοιμος να πάει Μόσχα ο Αναστασιάδης λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χρίστος Χρίστου: Κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν άδικη λύση
  2. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  3. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  4. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  5. Προεδρικές Εκλογές - Χρίστου: «Δύο επιτελεία μάς προσέγγισαν για να μην κατέβουμε στις εκλογές»
  6. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας - Στυλιανίδης: «Δεν διορίστηκα για να πείσω τους Κύπριους επενδυτές»