What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

05.04.2013 | 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2013 | 21:37

Ερωτήματα για τους όρους εντολής της έρευνας Alvarez and Marshal διατυπώνει η κυβέρνηση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σκοπιμότητες διαβλέπει η Κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, αναφορικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί για την έρευνα Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα.

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αφήνει σκιές σε ότι αφορά τα τέσσερα κομμάτια της έρευνας που παρέδωσε ήδη ο οίκος Alvarez & Marshal, και αφορούν την διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας, και τις δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου αναφορικά με την αγορά ποσοστού τράπεζας στη Ρουμανία και τη Ρωσία, αλλά και την επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα.

"Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση "σημειώνει με ανησυχία το γεγονός και αναμένει ότι η κοινωνία, η οποία υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες για λόγους που δεν ευθύνεται, θα διαφωτιστεί πλήρως και επαρκώς".

Παράλληλα θέλοντας να δώσει τη διαβεβαίωση, ότι όλα θα έρθουν στο φως, υπέδειξε στην έρευνα που διεξάγεται από την αρμόδια τριμελή ερευνητική επιτροπή, η οποία αποτελείται από έγκριτους δικαστές και θα καλύψει όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας και κρίσης.

"Εμείς ως Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όρισε αυτή την τριμελή έγκριτη ερευνητική επιτροπή ακριβώς για να διευκρινιστούν τα πάντα. Η δέσμευσή μας είναι ότι αυτή η επιτροπή θα δώσει σε όλους μας το φως που χρειαζόμαστε για την κάθαρση του αυτού του τόπου", διαβεβαίωσε ο κύριος Στυλιανίδης.

Σε ερώτηση αν στους όρους εντολής της επιτροπής περιλαμβάνεται και η διερεύνηση του κατά πόσον οι όροι εντολής που δόθηκαν στον A&M ήταν ορθοί, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι "η ερευνητική επιτροπή έχει τόσο διευρυμένες αρμοδιότητες που έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει τα πάντα. Επαφίεται σε αυτήν πώς θα ενεργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο".

Η έρευνα, όπως διαφαίνεται θα προχωρήσει και εκτός συνόρων, αφού πρόκειται για δραστηριότητες των τραπεζών που έγιναν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά απάντησε χαρακτηριστικά «ότι καμιά διερευνητική επιτροπή από τη στιγμή που έχει τόσο διερευνημένο ρόλο δεν μπορεί να περιοριστεί, ειδικά για θέματα που αφορούν μια τέτοια οικονομική τραγωδία και μπορεί να εξετάσει οποιονδήποτε οπουδήποτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλιάδης: Παράγοντες εντός και εκτός υπόσκαπταν την Τρ. Κύπρου

Μεγαλοκαταθέτες της Λαϊκής απειλούν το Διοικητή της ΚΤ με αγωγές

Ρωσία προς Τρόικα: Αν πειράξετε την RCB θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρώτη Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας με υπογραφή σειράς σημαντικών συμφωνιών [pics, vid]
  2. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  3. Ένας 28χρονος… απειλεί τη Μέρκελ!
  4. ΟΠΑΠ Κύπρου: «Πράσινο» φως για ακύρωση έρευνας στα γραφεία
  5. Κατεχόμενα: Το κόμμα Οζερσάι θα συζητήσει συμμετοχή σε «κυβέρνηση»
  6. Η Ελλάδα παραλύει από τον απεργιακό κλοιό ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το πολυνομοσχέδιο