What's hot? ΑΟΖ· ENI· ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ· ΤΡΑΜΠ·

INFO

08.04.2013 | 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 08.04.2013 | 11:47

Ανόρθωση: Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για θέματα διαιτησίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με ανακοίνωση της η Ανόρθωση εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη διαιτησία και όπως αναφέρει δέχεται ανελέητο πόλεμο.

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

«ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ανοικτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο - εμπλεκόμενο.

Κύριοι,

Πιο κάτω παραθέτουμε όλα τα «παράδοξα» που είδαμε και βιώσαμε από την 18η αγωνιστική και έπειτα.

18η αγωνιστική, Ανόρθωση - Απόλλωνας 0-0. Διαιτητής: Δημήτρης Χρυσοστόμου. Επόπτες: Αγγέλα Κυριάκου, Ανδρέας Π. Ανδρέου. Τέταρτος: Μάριος Νικολάου

1. 44,' κόκκινη κάρτα στον Πάολο Ζόρζε ενώ αρχικά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αναίρεσε(!!!) την απόφαση του όταν η α' βοηθός Αγγέλα Κυριάκου υπέδειξε φάουλ (επιβραβεύτηκε από τον κ.Ρεικβαρτ και πολλά ΜΜΕ(!!!) για την απόφαση σε βάρος της Ανόρθωσης). Σημειώστε ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον ποδοσφαιριστή μας. Λίγες αγωνιστικές μετά ο ίδιος διαιτητής δεν αποδέχθηκε(!!!) την άποψη του βοηθού του, στον αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ. Όταν ο βοηθός του, του υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ο ίδιος διαιτητής, ο Δημήτρης Χρυσοστόμου (για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή) υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

2. 45’ Δεν δείχνει κόκκινη κάρτα στον Χαραλάμπους για εκτός φάσης κτύπημα στον Ρέζεκ

3. 45’ Δεν δείχνει κόκκινη κάρτα στον Μερκή για εκτός φάσης κτύπημα στον Ρέζεκ (Για τις φάσεις 2 και 3 ο βοηθός Ανδρέου ισχυρίστηκε ότι απλά δεν πρόσεξε!!!. Ο συγκεκριμένος βοηθός τρέφει μία ιδιαίτερη «αγάπη» για το Σωματείο μας και μας το απέδειξε φέτος πλειστάκις. Τους χαιρετισμούς μας στο σύνδεσμο φιλάθλων που υπηρετεί). (Τα ίδια ισχύουν και για τον 4ο διαιτητή Μάριο Νικολάου. Όπου βρίσκει την Ανόρθωση κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να δείξει την «αγάπη» του).

4. Τέσσερα σκληρά φάουλ από τον Καρντόσο δεν τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα ενώ ήταν ήδη χρεωμένος με κάρτα.

5. Πέναλτι στον Κάλβο δεν δίνεται

6. Πέναλτι στον Οκκά δεν δίνεται.


Σημειώνουμε ότι η ομάδα μας δέχθηκε προειδοποιητική επιστολή από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα γιατί «τολμήσαμε» να εκφράσουμε τα παράπονα μας.


19η αγωνιστική, Ομόνοια - Ανόρθωση 1-3. Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου. Επόπτες: Σωτήρης Βίκτωρος, Γιάγκος Τζιαπούρας. Τέταρτος: Μάριος Τσαγγάρης


7. 85’ Άδικη αποβολή του Ρέζεκ με 2η κίτρινη κάρτα

8. Αναίτια και η πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ρέζεκ.

9. Δεν αποβάλλεται ο Λεάντρο παρά τα συνεχόμενα σκληρά φάουλ του.

10. Υπερβολική χρήση της κίτρινης κάρτας στην ομάδα μας με αποτέλεσμα στον επόμενο αγώνα να έχουμε 7(!!!! ίσως να μιλάμε για νέο παγκόσμιο ρεκόρ) απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω καρτών.

11. Οι πλείστες κάρτες δίνονται με την υπόδειξη και πίεση του 4ου διαιτητή


20η αγωνιστική, Ανόρθωση – Ολυμπιακός 4-3. Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης. Επόπτες: Στέλιος Νικήτα, Μάριος Δημητριάδης. Τέταρτος: Αντώνης Χριστοδούλου


12. Μη καταλογισμός φάουλ υπέρ του Λαμπάν και η εξέλιξη της φάσης έφερε γκολ για τον Ολυμπιακό.

13. Ο Ιτζχάκι πέτυχε και πέμπτο γκολ όμως λανθασμένα ακυρώθηκε καθώς ο Ισραηλινός υποδέχθηκε σε θέση οφ σάιντ ενώ καλυπτόταν από 3(!!!) παίκτες του Ολυμπιακού


21η αγωνιστική, Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση 2-1. Διαιτητής: Μάριος Παναγή. Επόπτες: Γιώργος Παπαθωμάς, Μιχάλης Τσεντής. Τέταρτος: Λεόντιος Τράττος.


14. 64' ο Αλίμι έκανε χέρι και ακολούθως με σουτ σκοράρει.

15. 90’+ ο Εγγλέζου εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως Ρόκε που εμπόδιζε τη φάση βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ και το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί.

16. Σε εναέρια διεκδίκηση ο Σοτίροβιτς χτύπησε τον Ίλιτς με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη του Σλοβένου αμυντικού της ομάδας μας και αντί για κόκκινη κάρτα ο διαιτητής υπέδειξε κίτρινη κάρτα.

17. Ο Τζερόμ χτύπησε τον Αβραάμ στο πρόσωπο όμως ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα.

18. ΟΤζερόμ χτύπησε εκτός φάσης το Ρέζεκ όμως ο διαιτητής και πάλι δεν θέλησε να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

19. Επίσης ο α' βοηθός Γιώργος Παπαθωμάς πέραν της "ηρωικής" απόφασης του στο δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, ανέκοψε και πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας, χωρίς οι ποδοσφαιριστές μας να βρίσκονται σε θέση οφ σάιντ.


Σημειώνουμε ότι ο κ. Ρέικβαρντ επιδεικτικά αγνόησε την επίσημη καταγγελία της ομάδας μας και όρισε την αμέσως επόμενη αγωνιστική και τον κ. Παναγή και τον κ. Παπαθωμά.


22η αγωνιστική: Ανόρθωση – Αγία Νάπα 5-1. Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς. Επόπτες: Σωτήρης Βίκτωρος, Νίκη Καραγιώργη. Τέταρτος: Χρίστος Ηλία.


Άριστη η διαιτησία.


23η αγωνιστική Εθνικός - Ανόρθωση 2-2. Διαιτητής: Μάριος Νικολάου. Επόπτες: Σταύρος Πέλεκης, Ανδρέας Π. Ανδρέου. Τέταρτος: Θωμάς Μούσκος.

20. 45’ λανθασμένα δόθηκε φάουλ στον Εθνικό που δεν ήταν ενώ και η μπάλα στήθηκε πολύ πιο μπροστά από το σημείο που δόθηκε το φάουλ και επιτεύχθηκε το πρώτο γκολ της ομάδας της Άχνας.

21. 68', ο Κενμόγκνε ο οποίος σκόραρε βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ.

22. Καθαρή παράβαση πέναλτι πάνω στο Λαβόρδε αλλά όλως παραδόξως ο κ. Μάριος Νικολάου με παγκόσμια πατέντα(!!!) αφήνει πλεονέκτημα σε φάση πέναλτι.


Σημειώνουμε ότι ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της ομάδας μας τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική αποκλεισμό καθώς και με πρόστιμο όπως και το Σωματείο μας γιατί «τολμήσαμε» να εκφράσουμε τα παράπονα μας.


24η αγωνιστική Ανόρθωση - ΑΕΚ 1-1. Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος. Επόπτες: Αριστείδης Χρίστου, Γιάγκος Τζιαπούρας. Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.


23. 60', ο Χαϊμοφ, υπέπεσε σε καθαρή παράβαση πάνω στον Αλέξα όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε το εμφανέστατο πέναλτι.


25η αγωνιστική ΑΕΛ - Ανόρθωση 1-1. Διαιτητής: Αντώνης Χριστοδούλου. Επόπτες: Σωτήρης Βίκτωρος, Νίκος Καλησπέρα. Τέταρτος: Μάριος Παναγή.


24. Ο διαιτητής ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έκανε πολλές λανθασμένες υποδείξεις τόσο σε φάουλ όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο.

25. Στο φάουλ το οποίο δόθηκε και από το οποίο προήλθε το γκολ της ΑΕΛ, δεν υπήρξε παράβαση.


26η αγωνιστική: Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 0-2. Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος. Επόπτες: Μιχάλης Σωτηρίου, Ιωάννης Λαζάρου. Τέταρτος: Χρίστος Ηλία.


Δίκαια κέρδισε το ΑΠΟΕΛ. Δεν έχουμε παράπονο από την διαιτησία.


1η αγωνιστική ομίλων Ανόρθωση - ΑΕΚ 0-3. Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης. Επόπτες: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Γιάγκος Τζιαπούρας. Τέταρτος: Μάριος Νικολάου


26. 18' ο διαιτητής λανθασμένα απέβαλε τον τερματοφύλακα μας Βαλβέρδε δίνοντας στην ΑΕΚ φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ.

27. 38' ενώ έπρεπε να αποβληθεί ο Ντα Σίλβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο διαιτητής έδωσε εσκεμμένα την κίτρινη σε άλλο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

28. Καθαρό φάουλ πάνω στον Σπαντάτσιο το οποίο δεν δόθηκε και στο κλέψιμο της μπάλας η ΑΕΚ έκανε το 0-3.


Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας διαπιστώσεις.


Οι δικές μας διαπιστώσεις είναι ότι δεχόμαστε από την 18η αγωνιστική και έπειτα ένα ανελέητο πόλεμο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν ασχέτως των δικών μας λαθών και τυχόν βαθμών που χάσαμε με δική μας υπαιτιότητα, είναι:


1. Δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα;

2. Μπορούμε να έχουμε διαιτησίες 50-50;

3. Θα αφήσετε το πρωτάθλημα να κριθεί καθαρά και δίκαια στους αγωνιστικούς χώρους;

4. Φτάσαμε στο σημείο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. να κατηγορούνται από τον κόσμο της Ανόρθωσης για αδυναμία ελέγχου του «παρασκηνίου». Τελικά λέτε να υπάρχει παρασκήνιο και θα πρέπει να εμπλακούμε;

5. Είναι αρκετές 28 φάσεις σε 8 παιγνίδια για να σας πείσουν για του λόγου το αληθές; (κάποια λάθη τα αποδεχόμαστε ως ανθρώπινα).


Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να βλάψει την Ανόρθωση είναι γελασμένος και το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι στο τέλος να βλάψει τον ίδιο του τον εαυτό.

Υ.Γ. κ.Ψευδιώτη ακόμη περιμένουμε την δημόσια απολογία σας και την κατάθεση της σφυρίχτρας σας. Μην ξεχνάτε ότι πανομοιότυπο λάθος κάνατε και στο παιγνίδι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ. Γεγονός που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.


Υ.Γ.1 κ.Ρέικβαρτ μπορείτε να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας και τον ύπνο του δικαίου. Σεμινάριο για τα φάουλ του Αλέξα και τα «πεσίματα» του Λαβόρδε παίζει ή τώρα πάμε παραλία; Θα επιβραβεύσετε και τον κ.Ψευδιώτη;


Υ.Γ.2 κ.Πειθαρχικέ Εισαγγελέα γνωρίζουμε ότι θα μας παραπέμψετε ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής. Μία έστω φορά όμως έχουμε το δικαίωμα της υπεράσπισης ή θα συνεχίσετε να μας καταδικάζετε ερήμην μας;


Υ.Γ.3 Κάποιος από εσάς έχει προσέξει τον πίνακα κίτρινων και κόκκινων καρτών, μπα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NewsIt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόνοια: Που θα σταματήσει;

Κύπελλο: Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Πρώτος σκόρερ: Η μάχη θα είναι μεγάλη

Απόλλων: Φεύγουν τα εισιτήρια με ΑΕΚ - Ξεκίνησε η προπώληση

Ομόνοια: Οι εισφορές των χιλίων ευρώ κατά τις προηγούμενες μέρες

ΑΕΚ: Η φιέστα της πρωταθλήτριας - Απονομή και πολλές εκπλήξεις

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση και Ολυμπιακός - Δόξα
  2. FIFA: Το σπρώξιμο στον διαιτητή μπορεί να φέρει πέναλτι
  3. Κατεχόμενα: Διαμαρτυρία για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου
  4. Η «καυτή» πρωταγωνίστρια των Despacito και το «παρελθόν» της με τον Τραμπ! [vids, pics]
  5. Europa League - ΑΕΚ: Άξια πρόκριση με κόντρα διαιτησία [vid]
  6. Ανόρθωση: Απίστευτη ανάρτηση! «Τους πήραμε τα σώβρακα»