What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

08.04.2013 | 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 08.04.2013 | 18:08

Καρογιαν: Άμεσα μέτρα για να δώσουμε «οξυγόνο» στην τουριστική βιομηχανία και τα ξενοδοχεία

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ο κ. Καρογιάν είπε ότι όντως ο τουρισμός είναι προτεραιότητα, ότι μπορεί να είναι ένας βασικός πυλώνας και θα είναι, «αρκεί όμως και η πολιτεία και όλοι μας να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση προς αυτή την βιομηχανία».

Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα οι ξενοδοχειακές βιομηχανίες, αλλά και ευρύτερα ο τουρισμός, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπείες του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ) και του Συνδέσμου Τουριστικών
Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ)

Οι συναντήσεις αυτές, είπε ο κ. Καρογιάν, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας και αντιμετώπιση των προβλημάτων εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Αφού περιέγραψε τον τουρισμό ως τον πυλώνα στον οποίο η Κύπρος θα στηριχθεί τους αμέσως επόμενους μήνες για να μπορέσει η οικονομία να αρχίσει σιγά-σιγά την πορεία προς επανεκκίνηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι ότι «μέσα από την ανταλλαγή των απόψεων έχουν συγκεκριμενοποιηθεί συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα οι ξενοδοχειακές βιομηχανίες, αλλά και ευρύτερα ο τουρισμός», ενώ συμφωνήθηκε σειρά από συγκεκριμένα μέτρα που άμεσα θα πρέπει να ληφθούν.

«Υπάρχουν ζητήματα που συν τω χρόνω θα τρέχουν που έχουν να κάνουν με την μεσοπρόθεσμη πολιτική. Ένα πλέγμα κινήτρων που είναι απαραίτητα για να πάρουν οξυγόνο η τουριστική βιομηχανία, αλλά και οι ξενοδοχειακές μονάδες», είπε και πρόσθεσε ότι συζήτησαν ζητήματα που αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις που αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης τις αμέσως επόμενες μέρες.
Είναι η ώρα να επιλύουμε τα προβλήματα «με αποφασιστικότητα, αλλά και με καθαρότητα, χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς παλινδρομήσεις. Αυτή είναι η θέση του ΔΗΚΟ και προς σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε από τα σήμερα.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ένα από τα θέματα που έχουν συζητήσει είναι και το ότι επιχειρείται να δοθεί η εικόνα ότι η Κύπρος δεν είναι ασφαλής προορισμός.

«Και μάλιστα έχουν εκδοθεί διάφορες νότες από διάφορες χώρες, όπως, επίσης, και από κάποια διεθνή ΜΜΕ, επιχειρείται να περάσει το μήνυμα ότι στην Κύπρο υπάρχει τώρα αυξημένη τάση εγκληματικότητας, ότι δεν θα είναι ασφαλείς οι τουρίστες και ότι σίγουρα η Κύπρος παύει από το να είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, έχουμε κάνει κάποιες συνεννοήσεις. Θα κινητοποιηθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εμπορίου, και μέσα από μία ισχυρή επικοινωνιακή πολιτική, αλλά και μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, θα αντιστραφεί αυτό το κλίμα και ταυτόχρονα θα περάσει το μήνυμα ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας ασφαλής προορισμός, ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο κανένας ξένος τουρίστας και όπως γνώριζαν την Κύπρο, στο παρελθόν, έτσι θα είναι και σήμερα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ και ο ΣΤΕΚ έχουν συγκεκριμένη πρόταση για να εργοδοτούνται Κύπριοι και για να μπορούν ολόχρονα τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις, που θα πρέπει η Κυβέρνηση το συντομότερο να προχωρήσει, όπως η ελευθεροποίηση των πτήσεων.

Στόχος, είπε, είναι τομέας – τομέας που αφορά την οικονομία να κλείνει, «υπό την έννοια να ξέρουμε ποια είναι τα άμεσα μέτρα, τα άμεσα – άμεσα, ποια είναι αυτά που συν τω χρόνω θα τρέχουν, που είναι μεσοπρόθεσμα, συν ένα πλέγμα κινήτρων, φορολογικών, πολεοδομικών και άλλων που χρειάζονται για να ενισχυθεί ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξημένη κίνηση τουριστών στην Πάφο

Αισιόδοξα τα μηνύματα για μαζική κάθοδο τουριστών παρά την κρίση και την αβεβαιότητα

Άντερς Μποργκ: "Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος"

Αγία Νάπα: Έβαλε στο «μάτι» το θρησκευτικό τουρισμό

Αυξάνονται φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο   Διαδώστε αυτό το άρθρο