What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

08.04.2013 | 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 08.04.2013 | 23:05

Παπαδόπουλος: Δεσμευμένο το 60% των καταθέσεων μέχρι Σεπτέμβριο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Θόλο το τοπίο γύρω από το ποσοστό κουρέματος
-Άγνωστη και η τύχη του 40% των καταθέσεων
-Η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει την ατολμία της κυβέρνησης Χριστόφια
-Η Βουλή ζητά κατάλογο ονομάτων που εξαιρέθηκαν τα δάνεία τους

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε, οτι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 60% των καταθέσεων τους, θα παραμένει δεσμευμένο μέχρι το Σεπτέμβριο

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας μετά την πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κ.Τ. ανέλυσαν τα επόμενα βήματα τους μετά το Eurogroup και τα νέα οικονομικά δεδομένα έστειλε σαφές μήνυμα προς τους καταθέτες.«Τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο το 60% των καταθέσεων τους, θα παραμένουν δεσμευμένα. Μόνο το 40% θα αποδεσμευτεί ωστόσο δεν γνωρίζουμε πότε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης των περιουσιών στοιχείων των δυο τραπεζών και η διαδικασία που θα καθορίσει το ποσοστό του κουρέματος είναι σίγουρο και βέβαιο ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί το 60% των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε επίσης τη θέση ότι θολό παραμένει το τοπίο για το πότε θα καθοριστεί εντελώς το ποσοστό του κουρέματος.

Συνεχίζοντας συμφώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος».

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει απόλυτη δίκαιο, βρισκόμαστε ενώπιον των εγκληματικών αποφάσεων των προηγούμενων πέντε χρόνων της κυβέρνησης Χριστόφια η οποία μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» υπέδειξε.

Λέγοντας αυτά ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε όλους να αναλογιστούν τι θα μπορούσε να γίνει εάν το Μάιο του 2011 όταν η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε εκτός αγορών είχε υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης.

«Κάτι το οποίο έπραξαν όλες οι χώρες που βρέθηκαν εκτός αγορών. Δυστυχώς η κυβέρνηση Χριστόφια με την ατολμία της οδήγησε το τραπεζικό σύστημα στην ολοκληρωτική καταστροφή με τον κίνδυνο να έχουμε σήμερα μια συρρίκνωση της οικονομίας που να ξεπεράσει το 15% ή και 20%.

Ο κ. Παπαδόπουλος συμφώνησε επίσης με την προσέγγιση της κυβέρνησης σε τρεις άξονες όπως τις παρουσίασε ο ΥΠΟΙΚ ενώπιον της Επιτροπής.

«Η ομαλοποίηση του τραπεζικού τομέα, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις πιέσεις στα δημοσιονομικά, είναι οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση»..

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι ο Απρίλιος θα είναι πολύ δύσκολος μήνας λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να καλύψει τις
«Δεν θέλουμε να δούμε κανένα υπάλληλο ή συνταξιούχο να παραμένει απλήρωτος» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών είπε ότι ζήτησαν τόσο από τον υπουργό Οικονομικών όσον και από το Διοικητή της Κ.Τ. τον κατάλογο των ονομάτων που εξασφάλισαν εξαιρέσεις δανείων από την Τρ. Κύπρου και τη Λαϊκή.

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέλεχος της Πειραιώς φορτώνει δάνειο στους Κύπριους φορολογούμενους

Γεωργιάδης: Άδεια τα κρατικά ταμεία

Κίνδυνος χρεοκοπίας λόγω στάσης πληρωμών

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  3. Προεδρικές Εκλογές: Ανατροπές στην δημοσκόπηση του Alpha - Ανηλεής μάχη Μαλά - Νικόλα για το εισιτήριο του Β' γύρου
  4. Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά την δημοσκόπηση Alpha: Το επιτελείο Παπαδόπουλου χάνει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του
  5. Σεισμός στην Αττική: Γιατί συγκαλείται ειδική επιτροπή; – Περιμένουν νέο σεισμό οι επιστήμονες;
  6. Πειρατικά κανάλια: 400 καταθέσεις (και) από πελάτες