What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

08.04.2013 | 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2013 | 06:14

ΔΗΣΥ: Κάποιο αόρατο χέρι εξαίρεσε από το κούρεμα τις ασφαλιστικές εταιρείες, επιβαρύνοντας τους καταθέτες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει κούρεμα αυτή την στιγμή και στις ασφαλιστικές εταιρείες, είπε πως «με αυτό το ερώτημα να έχει κατατεθεί και να είναι ένα ζήτημα βγαίνει το συμπέρασμα ότι στο εξής δεν πρέπει να συζητήσουμε άλλες εξαιρέσεις».

Η μεγάλη βλάβη και ζημιά για την Κύπρο ήταν ότι δεν μπήκε έγκαιρα σε πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών που εξαιρέθηκαν, ανέφερε ότι αυτό έχει θιγεί στην συνεδρία από την πλευρά του ΔΗΣΥ.

‘Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε να μάθει γιατί υπάρχει κι ένα πολύ σημαντικό θέμα - κάποιο αόρατο χέρι φαίνεται να παρέμβει εξαιρώντας και διασφαλίζοντας τις καταθέσεις ασφαλιστικών εταιρειών, προστατεύοντας ενδεχομένως τις διεθνείς αντασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες ίσως να πήγαινε η ζημιά. Αυτό το πράγμα όμως έχει επιβαρύνει πολύ και πιστεύουμε ανώφελα τους καταθέτες είτε αυτοί είναι αποταμιευτές ή εταιρείες», μπόρεσε.

«Εκεί που πρέπει να ασκηθεί κάποια πολιτική ή να επιδειχθεί κάποια κοινωνική ευαισθησία είναι καταθέσεις σχετικές με την τραγωδία στο Μαρί ή με την άλλη τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος - τέτοιου είδους καταθέσεις και ευαισθησίες - και υπάρχει τρόπος.»

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν μέσω του ορθόδοξου δρόμου, δηλαδή της δημοσιονομικής πολιτικής, των οικονομικών του κράτους στο μέτρο των δυνατοτήτων του, κατέληξε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την πολύωρη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης στην Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «είμαστε ήδη στο σχέδιο Β».

Το σχέδιο Α, είπε, «ήταν να καταχρεώσουμε την χώρα και να περιμένουμε κάποιο Αγιο Βασίλη να μας φέρει πολλά δισεκατομμύρια. Δυστυχώς αυτό το σχέδιο δεν έχει επαληθευθεί και υποχρεωτικά έχουμε μπει στο σχέδιο Β, το οποίο και αυτό φέρει την πολιτική υπογραφή της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Το σχέδιο Β είναι το δάνειο από τους εταίρους μας, των 10 δις ευρώ και το μνημόνιο που έχει συνομολογήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε πρώτη φάση από την Κυβέρνηση Χριστόφια και σε δεύτερη και καταληκτική φάση από την νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση που είχε να αντιμετωπίσει την πλήρη χρεοκοπία της χώρας ολόκληρης κι όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΟΙΚ: «Στέγνωσαν» τα κρατικά ταμεία !

Παρατείνεται η αγωνία μέχρι την Τρίτη για το κούρεμα

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το ύψος του κουρέματος - Θα ξεπεράσει το 50%;

"Κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο - Ούτε ο Θεός δεν το εγκρίνει"! Ρώσος τραπεζίτης προειδοποιεί   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  2. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  3. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  4. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone
  5. Αβέρωφ: Όχι σε πισωγυρίσματα στο αμαρτωλό παρελθόν
  6. Προσοχή στις αφερέγγυες αεροπορικές εταιρείες