What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

09.04.2013 | 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2013 | 18:49

Ακόμη και ο αυστηρός άντρας της Pimco κατακρίνει το κυπριακό Μνημόνιο: «Καμία ρεαλιστική προσέγγιση για ανάπτυξη» !

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 -Δεν συνάδει με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Κύπρου κρίνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως
-Εκτιμά ότι το Μνημόνιο θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή στην Κύπρο
-Οι προσεγγίσεις της Τρόικας γεννούν αμφιβολίες για την επόμενη ημέρα της Κύπρου και ολόκληρης της Ευρωζώνης

 Μηδενίζει κυριολεκτικά την προσέγγιση της Τρόικας για την Κύπρο και την κατάρτιση του κυπριακού Μνημονίου, ο Mohamed El-Erian - επικεφαλής της Pimco.

Ο ισχυρός άντρας του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου παγκοσμίως, το οποίο μάλιστα συνέταξε τη διαγνωστική μελέτη για τις κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών, ασκεί κριτική στο έργο της Τρόικας για την Κύπρο, μέσα από δημοσιευμένο άρθρο του.

Αφού επισημαίνει ότι στόχος της Τρόικας, είναι να τονώσει τις αγορές στην Ευρωζώνη, υποδεικνύει ότι η τριμερής αντιπροσωπεία, αποκρύπτει την αλήθεια, κάθε φορά που προβαίνει σε δηλώσεις και θέτει θέμα ηθικής, για κάθε έναν που επιχειρεί να δώσει έμφαση στα θετικά στοιχεία μιας εξαιρετικά περίπλοκης, όπως την χαρακτηρίζει κατάστασης.

"Αυτός που κάνει κάτι τέτοιο, προτιμά να μιλήσει για κάτι εξαιρετικά θετικό, παρά για κάτι εξαιρετικά αρνητικό", υποστηρίζει με νόημα ο ισχυρός άντρας της Pimco. Kαι εξηγεί: «Ωστόσο αυτό είναι άκρως αντιπαραγωγικό! Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα δεν είναι άλλο από την κυπριακή διάσωση».

Ο El – Erian , παραδέχεται ότι η αποστολή της Τρόικας είναι εξαιρετικά δύσκολη, όσον αφορά στην οριστικοποίηση του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, αφού έπρεπε κόντρα στο χρόνο και τις λοιπές αντιξοότητες, να καταρτίσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, χωρίς μάλιστα να διαθέτει επαρκή πληροφόρηση.

Και κάπου εδώ ο επικεφαλής της Pimco ρίχνει την βόμβα, λέγοντας ότι : «Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε για την Κύπρο, δεν περιλαμβάνει καμία ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη στήριξη της ανάπτυξης, αυτό που έχει ζητηθεί από τους δανειστές να πράξει η Κύπρος δεν συνάδει με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας» καταλήγει.

Μάλιστα θεωρεί ότι εξαιρετικά λίγοι - αν όχι κανένας – επενδυτής δεν θα αποφασίσει να ρίξει χρήματα στην Κύπρο, αφού η τρόικα μοιάζει να βρίσκεται... πολύ μακριά από την πραγματικότητα, προβλέποντας ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα ανεχθούν τις επιταγές της τρόικας, προκαλώντας νέο κύμα κοινωνικής αναταραχής.

Στο τέλος μάλιστα του άρθρου του, προειδοποιεί και την ίδια την Ευρωζώνη ότι δεν θα εξαιρεθεί από τις συνέπειες του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, λέγοντας πως οι κινήσεις της τρόικας γεννούν ολοένα και περισσότερες αμφιβολίες για την επόμενη μέρα, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μείωσε τις θέσεις στο ευρώ η PIMCO 

PIMCO: Αυτές είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες των Κυπριακών τραπεζών 

Αποκάλυψη: Τι προβλέπει η έκθεση της Pimco για το χρέος και την "τρύπα" στις τράπεζες   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Spiegel: «Μήλον της έριδος» το φυσικό αέριο στην Κύπρο
  2. «Το Εurogroup δεν θα εκταμιεύσει σήμερα την ελληνική δόση»
  3. Τσακαλώτος στους FT: Δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή ή επιτήρηση
  4. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  5. Πλημμύρισε η Κύπρος λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Ζημιές σε Λεμεσό και Πάφο
  6. Fitch: Η ανάπτυξη της Κύπρου παραμένει ισχυρή - Βασική πρόκληση οι τράπεζες