What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

10.04.2013 | 09:04
Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2013 | 09:07

Αραδίππου: Στην Κύπρο της φτώχειας - Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός που ζητούν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

«Καθημερινά έχουμε αιτήματα από κόσμο που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους ρεύμα, το νερό, τα σκουπίδια τους ή άλλους φόρους. Εμείς τους κάνουμε ορισμένες διευκολύνσεις αλλά δεν μπορούμε να διαγράψουμε χρέη με την έννοια ότι δια νόμου δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δήλωσε ο κ. Ευαγγελίδης

 Πέραν των 140 οικογενειών λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αραδίππου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του εδώ και έξι μήνες και προσφέρει βοήθεια σε όλους όσοι τη χρειάζονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης είπε ότι «από τον καιρό που αναλάβαμε το Δημαρχείο Αραδίππου αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε και να αποστέλλουμε βοήθεια προς την Ελλάδα. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας έχει αυξήσει κατακόρυφα την ανεργία, έχει εντείνει το φαινόμενο της φτώχειας και έχει δημιουργήσει μια σειρά από αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κοινωνία μας, με αποτέλεσμα εδώ και έξη μήνες να έχουμε δημιουργήσει το δικό μας Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε πριν από έξι μήνες προσφέροντας τρόφιμα και άλλη βοήθεια σε 40 οικογένειες, σήμερα έχουμε φτάσει τις 140 οικογένειες, ενώ οι αριθμοί συνεχώς αυξάνονται δραματικά και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Εμείς έχουμε λάβει τα μέτρα μας, πιστεύουμε ότι με τον κόσμο που έχουμε και με τον τρόπο που δουλεύουμε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο θα έχουμε αποθέματα τροφίμων μέχρι το τέλος του χρόνου».

Αναφορικά με τις αιτήσεις, ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθευτούν από το Δημαρχείο Αραδίππου και στη συνέχεια ειδική επιτροπή που απαρτίζεται από Δημοτικούς Συμβούλους τις αξιολογεί και αναλόγως τις προωθεί. Υπάρχουν τρείς ομάδες δικαιούχων και παραλαμβάνουν τα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είτε κάθε βδομάδα, είτε κάθε 15 μέρες, είτε κάθε μήνα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε κάπως ελαστικοί με τις αιτήσεις για προσφορά τροφίμων. Τον κόσμο που ζητούν βοήθεια λίγο πολύ τον γνωρίζουμε δεδομένου ότι η Αραδίππου έχει μεν 21 χιλιάδες κατοίκους αλλά ουσιαστικά ο ένας γνωρίζει τον άλλο και έτσι είναι εύκολο να αντιληφθούμε εάν κάποιος προσπαθεί να μας ξεγελάσει ή να μας κοροϊδέψει».

Εξήγησε, επίσης, ότι «τα τρόφιμα που δίδονται στους δικαιούχους είναι ουσιαστικά ξηρά τροφή, δηλαδή μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες, όσπρια και άλλα είδη ενώ αρκετές φορές προσφέρουμε ψάρι, κρέας, κοτόπουλο και χαλούμια. Εχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα και αναμένεται να δοθεί οπωσδήποτε κοτόπουλο ή αρνί ενώ προσπαθούμε να πάρουμε ακόμα και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυρί και χαλούμια για να χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους για φλαούνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να γιορτάσει το Πάσχα».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σκέψεις για παροχή μαγειρεμένου φαγητού, απάντησε αρνητικά προσθέτοντας πως «αυτοί που παίρνουν ζεστό φαγητό δεν είναι άστεγοι και θεωρούμε πως οτιδήποτε άλλο κάνουμε εκτός από την παροχή τροφίμων θα έχει έξτρα κόστος. Εμείς θα επικεντρωθούμε στα τρόφιμα με στόχο οι δικαιούχοι να κάνουν οι ίδιοι να φτιάχνουν οι ίδιοι το φαγητό που χρειάζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόφιμα από το Υπ. Άμυνας στην Αρχιεπισκοπή

Λάρνακα: Κοινωνικό Παντοπωλείο και στην Δρομολαξιά

3 χιλιάδες ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας από τη Φιλαρμονική του Δήμου

Λάρνακα: Άγνωστοι προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ευάγγελος Ευαγγελίδης: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας
  2. Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Ευαγγελίδης
  3. Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης: «Ντου» βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής
  4. Προεδρικές Εκλογές 2018: Πού ψηφίζεις εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της τεχνολογίας
  5. Πολύ «προχώ» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με συνέντευξη από οίκο ανοχής: Χρησιμοποιώ βοηθήματα για σεξουαλική διέγερση [vid]
  6. «Ντου» αστυνομικών στην Αραδίππου σε 2 παράνομα φροντιστήρια Αγγλικών