What's hot? ΑΟΖ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ· ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ·

INFO

10.04.2013 | 09:05
Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2013 | 09:15

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βάρος μας;

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η αύξηση του σωματικού βάρους, για πολλά άτομα μπορεί να είναι όσο δύσκολη και η απώλεια βάρους για τους υπέρβαρους. 

Η αύξηση του βάρους μπορεί να αποδειχθεί πιο μακροχρόνιο πρόβλημα με προσπάθειες που πρέπει να συνδυάζουν την διατροφή με την επικεντρωμένη άσκηση και την διατήρηση των θερμίδων.

Αν δεν υπάρχει παθολογικός λόγος για την αδυναμία αύξησης βάρους τότε ανήκετε σε αυτή την προνομιούχο ομάδα ανθρώπων που καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώνουν.

Η πρώτη κίνηση είναι να αντιστρέψετε αυτή την εξίσωση. Να καταφέρετε δηλαδή να προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες ο οργανισμός σας καίει σε συνηθισμένες συνθήκες.

Διατροφή για αύξηση βάρους
Μια καλή αρχή θα ήταν να εντοπίσετε το BMR σας δηλαδή το Βασικό Μεταβολικό σας Ρυθμό, πόσες δηλαδή θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός σας σε μια κατάσταση ηρεμίας και απραγίας και στη συνέχεια να προσθέσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε στις λειτουργίες και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

Χρειάζεται να ακολουθείτε την τακτική των 3 γευμάτων την ημέρα και να προσθέσετε ενδιάμεσα 3 – 4 σνακ. Στα κυρίως γεύματα θα πρέπει να προστεθούν και προϊόντα υψηλής ενεργειακής αξίας, όπως τα τυριά και το ψωμί, ενώ στα ενδιάμεσα γεύματα καλές επιλογές αποτελούν οι ξηροί καρποί, τα αλμυρά κράκερ και κριτσίνια και τα τοστ συνοδευόμενα από γάλα ή χυμούς φρούτων.

Σημαντικό είναι για όποιον θέλει να πάρει βάρος να καταναλώνει ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες και να αυξήσει τις μερίδες του φαγητού. Μια προτεινόμενη ημερήσια αύξηση θερμίδων θα πρέπει να κυμαίνεται στις 500-1000 θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους κατά 0,5 κιλό την εβδομάδα.

Προσοχή χρειάζεται στην πρόσληψη λίπους, αυτό πρέπει κατά βάση να προέρχεται από καλές πηγές όπως το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και τα υπόλοιπα θαλασσινά.

Άσκηση για αύξηση βάρους
Κάντε τις ασκήσεις σύντομα και αποτελεσματικά. Περιοριστείτε στα 40 λεπτά και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα με αντιστάσεις και βάρη. Στόχος σας είναι άλλωστε η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μυϊκή ανάπτυξη, το βάρος δηλαδή που παίρνετε να γίνεται μυϊκή μάζα. Αποφύγετε την αερόβια γυμναστική όπως ο διάδρομος το ποδήλατο κτλ γιατί προκαλεί πολλές καύσεις κάτι που δεν το θέλετε καθόλου.

Ζητήστε την βοήθεια ενός διατροφολόγου και μείνετε πιστοί στο στόχο σας. Οι περισσότεροι ειδικοί άλλωστε συμφωνούν ότι η αύξηση βάρους μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από την απώλεια του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 7 λάθη που οδηγούν μια δίαιτα στην αποτυχία

Δεν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα για να αδυνατίσεις. Απλά να ακολουθήσεις αυτούς τους 10 κανόνες

Γιατί δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε δίαιτα;   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Είναι επικίνδυνο το Wi-Fi για την υγεία; Τι πρέπει να ξέρετε – Τι στοιχεία υπάρχουν
  2. Ποσοστό λίπους: Υπολογίστε ΕΔΩ το δικό σας – Ποια είναι τα υγιή όρια
  3. Απόπειρα φόνου σε βάρος 36χρονου Λαρνακιώτη σε κάμπινγκ στην Πόλη Χρυσοχούς
  4. Ποια (νομίζετε ότι) είναι η ηλικία της καρδιάς σας; Συμπληρώστε τα στοιχεία και δείτε το αποτέλεσμα
  5. Αύξηση 31% στις εγγραφές οχημάτων τους πρώτους επτά μήνες του 2017
  6. Στο 8,9% η αύξηση αδειών οικοδομής την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου