What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

10.04.2013 | 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 10.04.2013 | 23:47

Δεν θα αυξηθούν τα ενοίκια μέχρι το 2015

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Σε μία προσπάθεια να κρατηθούν εν ζωή μικροεπιχειρήσεις και βιομηχανίες το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ισχύσει μηδενικό ποσοστό αύξησης στα ενοίκια
-Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη  σε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, να επιχειρήσουν ακόμη και σε μειώσεις προς τους ενοικιαστές.


 
Επιχειρώντας να δώσει μία μικρή έστω ανάσα στους μικρομεσαίους, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως για την επόμενη διετία, από 22/4/2013 μέχρι 21/4/2015, ισχύσει μηδενικό ποσοστό αύξησης του ενοικίου στις ελεγχόμενες περιοχές.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου εξήγησε ότι για δύο χρόνια δεν θα εκδοθεί διάταγμα για αύξηση ενοικίου στις δυσπραγούσες περιοχές, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας και ειδικότερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενοικιαστές ακινήτων, καταστημάτων ή γραφείων, στους οποίους χρειάζεται, όπως είπε ο κύριος Νικολάου, όλοι να επιδείξουμε συνεργασία και να καταβάλουμε προσπάθεια για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι οι ελεγχόμενες περιοχές είναι αυτές που εμπίπτουν στο Νόμο περί Ενοικιοστασίου και αποτελούν σχεδόν το 75% των ακινήτων που ενοικιάζονται στον τόπο μας.
Παράλληλα ο κύριος Νικολάου απηύθυνε έκκληση, στους ιδιοκτήτες ακινήτων, πέραν από τη μηδενική αύξηση, αν είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή συνεννόηση στα πλαίσια της αλληλεγγύης ακόμη και για μείωση του ενοικίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξοικονομήσεις που θα έχει το κράτος από την ενοικίαση κυβερνητικών κτηρίων, ο κ. Νικολάου είπε ότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου μετά από συνεννόηση του κράτους με τους ιδιοκτήτες, οι ιδιοκτήτες επέδειξαν περισσότερη υπευθυνότητα και αποδέχθηκαν μια σημαντική μείωση των ενοικίων.

«Την ίδια υπευθυνότητα», συνέχισε, «ζητούμε να επιδείξουν και οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές ώστε να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ τους για μείωση του ενοικίου για να μπορεί ο καθένας να ανταποκριθεί και το ενοίκιο να μην σκοτώνει μια επιχείρηση ή δραστηριότητα».

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το θέμα ηγέρθη σε χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ακινήτων και την ΠΟΒΕΚ (Γενική Συνομοσπονδία Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Καταστηματαρχών), όπου σημειώθηκε συναντίληψη όλων προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρημη η Μακαρίου/ Τα υψηλά ενοίκια έδιωξαν τους καταστηματάρχες/video 

Έπαυσαν τον Πρόεδρο της ΔΕΦΑ Κώστα Ιωάννου 

Οι εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για επανεκκίνηση της οικονομίας
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπ. Πετρελαίου: Συμφωνία με ΕΕ για αγωγό μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου θα υπογραφεί το 2018
  2. Λακκοτρύπης: Αρνητική εξέλιξη η νέα παρεμπόδιση του SAIPEM1200 – Συνεχίζουμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό
  3. Τούρκος Υπουργός: Λάθος η μονομερής στάση της ΕΕ στην Α. Μεσόγειο
  4. Τα Ίμια, η Κυπριακή ΑΟΖ και το «χαράτσι» του νεο-οθωμανισμού - Ανάλυση
  5. Κασουλίδης για παράνομη τουρκική Navtex: «Αναμένουμε αντίδραση από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα επόμενα βήματα» [vid]
  6. Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Αρραγές μέτωπο με κοινή ανακοίνωση - Δήλωση-αποκάλυψη της Πρέσβειρας των ΗΠΑ από το Προεδρικό [vid]