What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

11.04.2013 | 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 11.04.2013 | 15:16

Άμεση εφαρμογή μέτρων για στήριξη αγροτο-κτηνοτρόφων ζήτησε η Επιτροπή Γεωργίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, κρίνει η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, αυτά που έλαβε η κυβέρνηση για στήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού κόσμους, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιαννάκη Γαβριήλ, να σημειώνει πως σε 15 ημέρες ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Κουγιάλης, θα τους ενημερώσει ξανά για την πορεία της εφαρμογής των μέτρων και τι αναμένεται να υλοποιηθεί.

Τα προβλήματα του αγρο-κτηνοτροφικού τομέα, ως απότοκο της απόφασης του Γιούρογκρουπ αυξηθήκαν, πρόσθεσε, λέγοντας πως για τα σχέδια ανάπτυξης 2007-2013 η Επιτροπή απαιτεί όπως τα χρήματα γι’ αυτή την περίοδο πρέπει να κατανέμονται στους γεωργούς «και όχι οπουδήποτε αλλού». Γι’ αυτό ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών άμεση εκταμίευση των 3 εκ ευρώ που ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας για ενίσχυση των κτηνοτρόφων.

Ικανοποίηση για την απόφαση της Κυβέρνησης να αποτρέψει την υστάτη καταστροφή του ζωικού πληθυσμού, εξέφρασε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Χατζηγιάννης τονίζοντας ότι εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες ποσότητες ζωοτροφών.

Κατήγγειλε επίσης την αύξηση των ενοικίων για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους πριν έναν χρόνο, υποστατικών και γης που ανήκει στον Κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών. Ζήτησαν, είπε, την αναθεώρηση των ενοικίων αυτών και μείωση που θα ανταποκρίνεται στην αγορά και θα ξεπερνά το 40% με λήψη σχετικής απόφασης άμεσα.

Ο ΓΓ του Παναγροτικού, Νεκτάριος Κάρυος, χαρακτήρισε την απόφαση για ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 3 εκ ευρώ μεταβατικό στάδιο για την επιβίωσή τους. Κατήγγειλε δε, με ιδιαίτερη οργή – όπως ανέφερε - εμπόρους που εισάγουν ξένα προϊόντα και κάλεσε τους πολίτες να θέσουν φραγμό σε απαράδεκτες και αντεθνικές – όπως είπε - ενέργειες.

Η οικονομία, σημείωσε, πρέπει να σχεδιαστεί από δω και στο εξής ώστε να είναι αυτάρκης και οι πολίτες να προτιμούν τα κυπριακά προϊόντα. Δεν θέλησε να πει από πού προέρχονται αυτά τα εισαγόμενα προϊόντα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε το τελικό κείμενο του Μνημονίου για την Κύπρο

ΑΚΕΛ: Ασυνεπής και αναξιόπιστος ο Αναστασιάδης – Το μνημόνιο είναι η καταστροφή μας

Κάναμε ένα ακόμη βήμα πίσω – Απαλείφθηκε η πρόνοια για απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο

Ν. Παπαδόπουλος: Έπεται και άλλο μνημόνιο, να δούμε λύσεις και εκτός τρόικας

Ρωσία προς Τρόικα: Αν πειράξετε την RCB θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Στις 28 Φεβρουαρίου η τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή
  2. Κατεχόμενα: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η «κυβέρνηση»
  3. Στήριξη Λονδίνου σε Λευκωσία για τα κυριαρχικά δικαιώματα εκμετάλλευσης της ΑΟΖ
  4. «Ομάδα Καρογιάν»: Αντίστροφη μέτρηση για νέο κόμμα - Ο ρόλος «κλειδί» Βότση για παρουσία στη Βουλή
  5. Απάντηση Δημάρχου Λεμεσού σε ΑΚΕΛ για στήριξη του στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  6. ΑΚΕΛική οργή για τον Αρχιεπίσκοπο μετά το σχόλιο για Μαλά και την εκκλησιαστική στήριξη σε Αναστασιάδη [vid]