What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

11.04.2013 | 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2013 | 08:15

Την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ δείχνουν οι Γερμανοί στην Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Τζόγος οι τράπεζες και τζογαδόροι οι καταθέτες για τους Γερμανούς
-Επιμένουν φορολογικός παράδεισος η Κύπρος
-Εντείνουν την προπαγάνδα τους κατά της Κύπρου
-Χάσμα απόψεων με την Κυπριακή Βουλή

Την έξοδο της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ δείχνουν οι Γερμανοί, παραμένοντας ακλόνητοι στη θέση τους, ότι θα πρέπει να καταστραφεί το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

Παρότι η Κύπρος προωθεί τα δυσβάστακτα για τον κυπριακό λαό, μέτρα που επέβαλε η τρόικα, ς συνεχίζουν να θεωρούν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ως τζόγο και τους καταθέτες τζογαδόρους που θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι την καταστροφή τους.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά από συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών με την αντίστοιχη Γερμανική Επιτροπή Οικονομικών, φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα δήλωσε:

«Οι Γερμανοί συμφωνούν με το κούρεμα των καταθέσεων που έχει επιβληθεί στην Κύπρο, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα πρέπει να είναι το μοντέλο στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Εμμένουν στις παράλογες θέσεις τους όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος παρότι τους υποδείξαμε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο την οδηγούν στην καταστροφή.

«Τους υποδείξαμε ότι τραυματίστηκε το τραπεζικό σύστημα, το οποίο παρήγαγε το 40% των εσόδων του κράτους και ότι η απώλεια αυτών των εσόδων θα μας οδηγήσει σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, τα οποία θα πλήξουν τους απλούς ανθρώπους, τα νοικοκυρά ενώ η ανεργία θα εκτοξευθεί σε πιο ψηλά επίπεδα».

«Και όλα αυτά» υπογράμμισε «διότι έχει επιβληθεί μια λύση, η οποία οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή».

Οι Γερμανοί βουλευτές οι οποίοι θα κληθούν να τις επόμενες ημέρες να εγκρίνουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, στο κοινοβούλιο τους, παράμεινα παγερά αδιάφοροι στην υπόδειξη των Κυπρίων βουλευτών ότι η λύση που έχει δοθεί στην Κύπρο, είναι άδικη και παράλογη και δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία άλλη χώρα της ευρωζώνη ή σε μια άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα που αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

«Όπως είναι η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία» είπε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι «η κυπριακή οικονομία θα επωμιστεί ένα δυσβάστακτο βάρος ενώ θα έπρεπε να είχε στηριχθεί από τους εταίρους της, για να αποφύγει τα δυσάρεστα οικονομικά δεδομένα που θα έχει ενώπιον της τα επόμενα χρόνια».

«Δεν καταφέραμε να τους μεταπείσουμε»

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε με τη σειρά του ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να θεωρούν το φορολογικό σύστημα της Κύπρου απαράδεκτο.

«Είναι καταφανές ότι υπάρχει μια αισθητή διαφορά αντιλήψεως. Έγιναν προσπάθειες αλλά δεν πείστηκαν σε κανένα θέμα» υπέδειξε.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου στο κενό έπεσαν και οι προσπάθειες του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΔΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η Κύπρος προωθεί τα μέτρα του μνημονίου γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί.

«Ο κ. Νεοφύτου επιχείρησε υπογραμμίζοντας τους ότι η συμφωνία έχει επιβληθεί ήδη και ως εκ τούτου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί κάθε δυνατότητα από ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως ώστε να στηριχθεί η Κύπρος για να μην αντιμετωπίσει την τεραστίων διαστάσεων ύφεση η οποία προέρχεται από τη λύση που μας επέβαλλαν οι εταίροι μας».

Παρά ταύτα κατέληξε ο κ. Προδρόμου διαπιστώθηκε «τεράστια διαφορά αντιλήψεων».
«Να καταστραφεί το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου, ακόμη πιο αιχμηρός στις δηλώσεις του τόνισε ότι «για τους Γερμανούς είναι καθαρά τα πράγματα οι τράπεζες μας είναι ένα είδος τζόγου που πρέπει να καταστραφεί και να πληρώσουν και οι καταθέτες, τους οποίους θεωρούν τζογαδόρους».

Συνεχίζοντας είπε ότι «θεωρούν ότι θα πρέπει να καταστραφεί το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, γιατί στηρίζεται στη φοροδιαφυγή».

Εντούτοις σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου «δεν έχουν να προτείνουν τίποτα στη θέση της καταστροφής που προωθείται. Εάν χρειαστούμε περισσότερα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιβαρύνουν το Κύπριο φορολογούμενο και όχι το φορολογούμενο της ΕΕ».

Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι «η παρούσα πορεία είναι αδιέξοδη και ότι η Κύπρος δεν έχει μέλλον στο μνημόνιο και πολύ πιθανόν στο ευρώ, διότι κάθε φορά θα μας υποβάλουν χειρότερους όρους».

Τους Γερμανούς δεν τους διέφυγε επίσης και η πρόταση που προωθεί και ήδη ξεκίνησαν την προπαγάνδα ότι πρόκειται για μέτρο φοροδιαφυγής αφού συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Κύπρος είναι κέντρο φοροδιαφυγής.

«Ήδη ξεκινά μια προπαγάνδα κατά της Κύπρου για τη φοροδιαφυγή ενώ έθεσαν θέμα και για το μέτρο απονομή της κυπριακής υπηκοότητας με βάση τις καταθέσεις στην Κύπρο» εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Καταλήγοντας κάλεσε όλους να «δουν τις πραγματικότητες» διότι όπως επεσήμανε από τη σημερινή συνάντηση αποκαλύφθηκαν οι πραγματικότητες γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλες λύσεις για ανάκτηση της κυριαρχίας μας.

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bloomberg: Προς βελούδινο διαζύγιο Κύπρου - Ευρώ - Είναι εφικτό;

Σοκ στην ευρωζώνη: Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για κούρεμα σε όλη την Ευρώπη !

Σόιμπλε: Μακρά και επώδυνη η περίοδος προσαρμογής για την Κύπρο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο