What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

12.04.2013 | 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2013 | 21:39

ΔΗ.ΣΥ: Ο κυπριακός λαός απαιτεί την αλήθεια και την κάθαρση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Αν υπάρχει μία παράταξη που ήταν εδώ και πέντε χρόνια, αντιτροικανή, αυτή δεν είναι άλλη από το Δημοκρατικό Συναγερμό δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας στην επαρχιακή συνδιάσκεψη του Δημοκρατικού Συναγερμού της Πάφου για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την οικονομία με θέμα «γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν». 

Ο κ. Νεοφύτου που ανέφερε πως την τρόικα την έφερε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνώντων, χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο που διανύουμε δηλώνοντας πως πρέπει να είναι ειλικρινής με τους πολίτες. Είμαστε εμείς είπε, που προειδοποιούσαμε για μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Συνέστησε δύναμη, κοινωνική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, κλίμα νηφαλιότητας, υπομονή και σκληρή δουλειά για να σωθεί ο τόπος μας. Αυτό είπε που συνέβηκε, να είναι τόσο δύσκολα τα βάρη σε όλους τις τάξεις του πληθυσμού μας, δεν το ανέμενε κανείς. Έστειλε επίσης μήνυμα στο εξωτερικό και στους Ευρωπαίους εταίρους μας πως παρά τις σκληρές τους αποφάσεις, ο κυπριακός λαός εις πείσμα πολλών θα σταθεί στα πόδια του. Αν και ο λαός μας συνέχισε, γονάτισε από τα βάρη θα ανέβει τον Γολγοθά και θα αντεπεξέλθει. Ο κ Νεοφύτου ξεκαθάρισε πως σε αυτή την ώρα της κρίσης αντίπαλοι μας δεν είναι το χθες ούτε η κακή διακυβέρνηση της τελευταίας πενταετίας αλλά τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως εδώ και 2,5 χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στη θέση να παίρνει αποφάσεις μέσα από δραματικά διλήμματα και όχι να διαλέγει το ιδεατό για τον τόπο μας, αλλά το λιγότερο καταστροφικό , το λιγότερο δύσκολο και το λιγότερο σκληρό.

Εν γνώσει είπε, της τότε κυβέρνησης, αλλά και του κεντρικού τραπεζίτη, που πριν δύο εβδομάδες απροκάλυπτα δήλωσε πως « η συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα επιβίωνε, την συγκρατούσε στη ζωή μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση», αλλά μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση πρόσθεσε, «φόρτωσε στους ώμους τούτης της γενιάς, 9,5 δισεκατομμύρια, επιπρόσθετα βάρη».

Ο κ. Νεοφύτου κάλεσε τον καθένα να κάνει την αυτοκριτική του δηλώνοντας παράλληλα πως στον κόσμο καλλιεργήθηκε ο ατομικισμός, και οι λάθος νοοτροπίες τόσο στον εργασιακό όσο και στον εργοδοτικό κόσμο. Πρώτα συνέχισε, υπήρχε η καταρράκωση των αρχών και των αξιών μας, προσθέτοντας πως αφού χρεοκοπήσαμε στις ηθικές και άλλες αρχές μας, ήταν αναπόφευκτο να ζήσουμε και την οικονομική χρεοκοπία.

Καταλήγοντας, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το θέμα της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1,5 με 2 % .

Παράλληλα, ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως η αλήθεια « σώζει» ενώ η θολούρα δίνει το δικαίωμα επικράτησης του ψεύδους, καλλιεργεί την αμφισβήτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης.
Ο κ. Λαζάρου είπε πως εδώ και τώρα ο κυπριακός λαός απαιτεί την αλήθεια και την κάθαρση για να αισθανθεί δικαιωμένος και περήφανος όπως ήταν πάντα και να γίνει μπροστάρης στην αναστύλωση των ερειπίων. Τούτες συνέχισε κρίσιμες για τον τόπο ώρες, δεν επιτρέπεται η ομφαλοσκόπηση, και η εσωστρέφεια, αλλά η εξωστρέφεια και η δράση. Εμείς είπε δηλώνουμε παρόντες για να αποκαλύψουμε την αλήθεια, να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα , αλλά και ως ενεργοί πολίτες να συμβάλουμε στην ανοικοδόμηση της πατρίδας μας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΣΥ: Κάποιο αόρατο χέρι εξαίρεσε από το κούρεμα τις ασφαλιστικές εταιρείες, επιβαρύνοντας τους καταθέτες

ΔΗΣΥ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απέσυραν καταθέσεις

Α. Νεοφύτου: Εξαπολύει πυρά εναντίον ΑΚΕΛ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΔΗΣΥ - Εκλογές: Αυτοί «βλέπουν» υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία
  2. Φόνος στη Γεροσκήπου: Καταθέσεις για τις μαχαιριές στη 46χρονη - Αναζητείται ο σύζυγος
  3. ΑΠΟΕΛ: Πρόστιμο σε Δώνη για δηλώσεις με Πάφο
  4. ΔΗΣΥ: Εκλογές την άνοιξη
  5. Διαμαρτυρία γονέων έξω από το Α' Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου
  6. Λιοπέτρι: Κουκουλοφόρος έβγαλε μαχαίρι και έκλεψε το ταμείο