What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

13.04.2013 | 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 13.04.2013 | 15:29

ΔΗΚΟ: Δεν έχει επίγνωση των ευθυνών του ο Διοικητής

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το ΔΗΚΟ απευθύνει έκκληση στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη, να μην σταθεί η αιτία να οδηγηθούν τα πράγματα εκτός των πλαισίων του εθνικού συμφέροντος, των συμφερόντων του τόπου και του λαού.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ εκφράζει λύπη, γιατί θεωρεί πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης δεν έχει επίγνωση των ευθυνών και του καθήκοντος του να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της αυτές τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας.

Αναφέρει ότι δυστυχώς, με όσα λέει, όσα πράττει και διαπράττει ο Διοικητής και με όσα, είτε από ολιγωρία είτε λόγω λανθασμένης ιεράρχησης προτεραιοτήτων, δεν πράττει, δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την εθνική προσπάθεια για σταθεροποίηση του τραπεζικού μας συστήματος και για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Επειδή, προσθέτει, «ο θεσμικός του ρόλος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αυτές τις τόσο δραματικές ώρες που περνά η Κύπρος, επιθυμούμε να του απευθύνουμε ακόμα μια έκκληση να μην σταθεί η αιτία να οδηγηθούν τα πράγματα εκτός των πλαισίων του εθνικού συμφέροντος, των συμφερόντων του τόπου και του λαού μας. Κάθε θεσμός και ο εκάστοτε φορέας του έχουν πρώτιστο καθήκον να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και του λαού».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, το ΔΗΚΟ αναφέρει πως «η Κύπρος καλείται να πορευθεί με συνέπεια, πειθαρχία και αξιοπιστία στο δρόμο του μνημονίου και των πραγματικά σκληρών όρων των δανειστών της», για προσθέσει πως «δυστυχώς, όπως αφέθηκαν να εξελιχθούν τα πράγματα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος, να υπάρχει άλλη επιλογή».

«Ακούμε, βεβαίως, διάφορες θεωρίες και μαγικές συνταγές, όμως δεν είναι τίποτε άλλο από ανέξοδες ρητορείες και ευσεβείς πόθους. Στη παρούσα φάση και υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία του μνημονίου είναι μονόδρομος. Όταν και εάν σταθούμε στα πόδια μας και διαμορφώσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να απεμπλακούμε από την Τρόικα και το μνημόνιο, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία», προσθέτει.

«Τώρα ας επικεντρωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα», αναφέρει περαιτέρω. «Να την κατανοήσουμε και να την αποδεχθούμε, αποδεχόμενοι και τα δικά μας λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ψευδαισθήσεις και πλάνες του παρελθόντος, αμεριμνησία, απερισκεψία, απρονοησία και απραξία μας οδήγησαν στα χειρότερα.

Το δις εξαμαρτείν πρέπει να αποφευχθεί, αν δεν θέλουμε να κλάψουμε επί ερειπίων. Ας εγκαταλείψουμε τα πένθιμα εμβατήρια, τους πολεμικούς παιάνες, την αμηχανία, τους ερασιτεχνισμούς και τους παλικαρισμούς, γιατί το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε και θα διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος. Το ζητούμενο είναι πως θα εκπληρώσουμε το χρέος μας προς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Προς την πατρίδα και τον λαό μας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες οι προτάσεις Ομήρου - Αρχιεπισκόπου για την οικονομία

Γ. Ομήρου: Αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή το μνημόνιο

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της οικονομικής κρίσης ζητά επιτακτικά η Βουλή

Ομήρου: Αν δεν ρυθμίσει η κυβέρνηση τα ταμεία προνοίας θα το κάνουμε εμείς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο