What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

15.04.2013 | 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2013 | 13:40

Global Russia Business Meeting: Παραμένουν ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

«Πολλοί Ρώσοι θα παραμείνουν στο νησί. Δεν έρχονται μόνο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ή άλλες επιχειρηματικές τους ανάγκες, αλλά εκτιμούν την πολιτιστική ομοιότητα, όπως για παράδειγμα τις ορθόδοξες θρησκευτικές πεποιθήσεις», είπε ο πρόεδρος της HGVC, F. Richter.

Θετικά μηνύματα για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας προκύπτουν από το επιχειρηματικό συνέδριο «Global Russia Business Meeting 2013», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), ο οποίος φιλοξενεί το συνέδριο που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Λεμεσό.
Στη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρατέθηκε χθες, οι ομιλητές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να ανακάμψει γρήγορα από την οικονομική κρίση και να συνεχίσει να προσφέρει ελκυστικό πακέτο πλεονεκτημάτων σε ξένους επενδυτές. Τονίσθηκε ότι οι επενδύσεις αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης και εγγυώνται την αύξηση της απασχόλησης.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι «η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας περνά μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει το Κράτος, η Πολιτεία, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και ο καθένας από εμάς να συμβάλει με θετικό πνεύμα για την αναβάθμιση του νησιού και της οικονομίας του. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταστεί η Κύπρος ένα ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο, πιο αποτελεσματικό, πιο ευέλικτο, πιο ανταγωνιστικό, με πιο διαφανείς διαδικασίες σε σχέση με τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα ευρύτερα».

Ο πρόεδρος της Horasis Global Visions Community, δρ Frank Richter, ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας και την πολύπλευρη διακυβέρνηση, η οποία στηρίζεται στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι αποδεκτά από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα. Αν η Κύπρος έθετε τον εαυτό της, ως έναν πολύπλευρο κόμβο των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο συνένωσής τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου να διαδραματίσει τον ρόλο ενός ειδικού κράτους στο εσωτερικό της Ευρώπης. Μπορεί να καταστεί κομβικό σημείο για τις αναδυόμενες χώρες (BRICS nations).

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηριου της Μόσχας και του Ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου V. Kuzovlev είπε: «Αντιλαμβάνομαι η παρούσα οικονομική κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, εάν διδαχθούμε από τις πρόσφατες εμπειρίες μας και αν επιδείξουμε την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είμαι σίγουρος πως με την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό του προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του, η Κύπρος θα τα καταφέρει. Η Ρωσία έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων και μαζί σας μπορούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τη Ρωσία και την παγκόσμια επιρροή της, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την εκτίμηση κινδύνων και ευκαιριών στο επενδυτικό περιβάλλον, την ανάπτυξη ενεργειακών πόρων και υποδομών καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ενώπιον των οποίων βρίσκεται η ρωσική οικονομία στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, το ρόλο της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρωσία.

Επαναλαμβάνεται πως το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και διοργανώνεται από τον οργανισμό Horasis Global Visions Community.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κύπρος ρίχνει δίχτυ για ξένες επενδύσεις!

Κατάλογο επενδυτών παρέδωσε η Noble στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Οι Αυστριακοί επενδυτές δεν πανικοβλήθηκαν απο την κατάσταση στις κυπριακές τράπεζες

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ρωσική βοήθεια για τον εντοπισμό του υποβρυχίου της Αργεντινής στον Ειρηνικό
  2. Πρόεδρος UEFA: «Ανησυχία για τη Μίλαν»
  3. Π. Παυλόπουλος: Η διαιώνιση μεταβατικού καθεστώτος στην Κύπρο, επικίνδυνο προηγούμενο για την ΕΕ
  4. Και η Ρωσία στον αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για εντοπισμό του χαμένου υποβρυχίου Σαν Χουάν
  5. «Βαρύ» διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας - Γαλλίας μετά τη σύλληψη του δισεκατομμυριούχου Κερίμοφ στη Νίκαια
  6. Βόρεια Κορέα για Τραμπ: «Είναι αισχρός, συμφεροντολόγος και μας προκαλεί»!