What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

15.04.2013 | 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2013 | 06:24

Χρ. Στυλιανίδης: «Απλή συνωνυμία το όνομά μου στη λίστα»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Σε απλή συνωνυμία απέδωσε την αναγραφή «Χρήστος Στυλιανίδης, στη λίστα των ατόμων που φέρονται να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όταν κλήθηκε να σχολιάσει ότι στο διαδίκτυο έχει αναγραφεί το συγκεκριμένο όνομα.

Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι όντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε απάντηση της επιστολής του που αφορούσε τις εξελίξεις στην Κεντρική Τράπεζα και ειδικότερα του Διοικητή της Κ.Τ.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί παραβίαση της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας από μέρους της πολιτείας, αρμόδιο όργανο για να παραπέμψει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία λειτουργεί ως θεματοφύλακας των Συνθηκών.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε επίσης ότι επιστολή θα σταλεί και στη Βουλή για ενημέρωσή της.
Ερωτηθείς, στη συνέχεια αν υπάρχει πρόθεση για συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής σε ότι αφορά το σεβασμό στην αυτονομία και στην ανεξαρτησία των θεσμών και θέλει με κάθε τρόπο και το συντομότερο δυνατόν αυτή η συνεργασία να πάρει σάρκα και οστά σε καθημερινά θέματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, υπάρχει το άμεσο θέμα της ηγεσίας στην Τράπεζα Κύπρου και το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το πότε θα διοριστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως «ο καταρτισμός του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπάρχουν διαβουλεύσεις με στόχο να διαμορφωθεί ένας κατάλογος, ο οποίος θα είναι έτοιμος τις αμέσως επόμενες ώρες. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου και την ηγεσία της υπάρχουν διαβουλεύσεις, αλλά η τελική ευθύνη ανήκει στην Κεντρική Τράπεζα».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι και στα δύο αυτά θέματα είναι κατανοητό ότι δεν μπορούν να παραμένουν εκκρεμότητες, σημειώνοντας ότι «η Τράπεζα Κύπρου πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει την πρέπουσα ηγεσία για να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη ώρα που περνά και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει κενό εξουσίας στο Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας διότι δεν μπορούν να παρθούν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει πως θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον κ. Ντράγκι, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «το σκέφτεται και θα επανέλθει εάν χρειαστεί».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο μικροσκόπιο του Υπουργικού επιδόματα αλλοδαπών και παράνομη εργασία

Moody’s: Η Κύπρος παραμένει στο ρίσκο χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη

Ενδιαφέρον από Middle East Airlines για Κυπριακές Αερογραμμές


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!
  2. Πάφος: Χειροπέδες τα μεσάνυχτα σε 35χρονο για την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας της Τρ. Κύπρου
  3. Αδιανόητο! Η τράπεζα της έδωσε επιπλέον 40 χιλ. ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!
  4. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  5. Προεδρικές Εκλογές - Χρίστου: «Δύο επιτελεία μάς προσέγγισαν για να μην κατέβουμε στις εκλογές»
  6. Έτσι θα είναι το μεγαλύτερο καζίνο - θέρετρο της Ευρώπης στη Λεμεσό! Παρουσιάστηκε το «City of Dreams Mediterranean» [vids]