What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

15.04.2013 | 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2013 | 20:06

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης - Τρόικας και το διάγγελμα Σαμαρά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύουν τα κόμματα τις ελληνικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης- Τρόικας.

Επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί «με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε τα νέα εγκληματικά μέτρα που συναποφάσισε με την Τρόικα», εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς είναι ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από τα μνημόνια. Ούτε από τον ίδιο για τη σωτηρία της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σημείο προς σημείο στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός μιλά για μείωση των φόρων όταν μονιμοποιεί την εξοντωτική υπερφορολόγηση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Επαίρεται ότι θα εξεταστεί τον Ιούνιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για την οποία ο ίδιος είχε προσωπικά δεσμευτεί πως θα υλοποιούσε αμέσως μετά τις εκλογές. Μίλησε για ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας αφήνει εκτός όσους πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ κινείται στη λογική της διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αναφέρεται στη μείωση του δημόσιου χρέους όταν αυτό όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αναδιάρθρωσή του με το περίφημο PSI είχε ως αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία σκοπεύει να αποτελειώσει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακόμη αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς, υπερηφανεύεται για 15.000 προσλήψεις νέων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά επιμελώς ξεχνά ότι αυτές έρχονται στη θέση των 150.000 θέσεων εργασίας που χάνονται μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μόνο στο μυαλό του Έλληνα Πρωθυπουργού συνιστά «ποιοτική αναβάθμιση» του ελληνικού Δημοσίου ο ακρωτηριασμός του, μέσα από τις απολύσεις και τη συνολική υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ξέχασε όμως ο κ. Σαμαράς, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, να αναφέρει πως επί της κυβέρνησής του η χώρα μας κατέστη πρωταθλήτρια στην ανεργία εντός της Ευρώπης και ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες ως προς το μέγεθος της φτώχειας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:
«Τολμά να αποκαλεί μεταρρυθμίσεις "που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες" τα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα λιτότητας και διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση και θωράκιση της χώρας εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια μιας κατάφωρα άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής».

Επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο Πρόεδρος τω Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Σήμερα ο Πρωθυπουργός μετέτρεψε το Μέγαρο Μαξίμου σε "Ζάππειο 7"», δήλωσε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι «θα πρέπει να τον ενημερώσουν άμεσα ότι το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με "Ζάππεια", ψέματα και υποσχέσεις, αλλά με εθνική υπερήφανη πολιτική».

“Η απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας, τα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η ανεργία που καλπάζει και οι απολύσεις, θεωρούνται... επιτυχία από τον ανεύθυνο και επικίνδυνο ψεύτη που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της χώρας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει: “Στην πραγματικότητα η Ελλάς διοικείται από τους τοκογλύφους πιστωτές της, που έχουν στόχο την οριστική υποδούλωση του ελληνικού λαού και την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να απαλλάξει τον ελληνισμό από τα δεσμά των τοκογλύφων και να δώσει νέα πνοή στη χώρα”.

Στο σχόλιό του το ΚΚΕ υπογραμμίζει:
«Οι απολύσεις στο Δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προωθούν παραπέρα την παράδοση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Κάνοντας λόγο για συμφωνία η οποία «εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων», το ΚΚΕ, προσθέτει ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα έχει στόχο τον διχασμό και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τις αιτίες της κρίσης και την νομιμοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που θα ενταθούν και στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την πλήρη κατάργηση του κατώτατου μισθού και την επέκταση της μισθολογικής ευελιξίας».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «κυνική πρόκληση» τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από οφειλές σε εφορίες, ταμεία και ΔΕΗ «τη στιγμή που το χαράτσι μονιμοποιείται, η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτούς και άδικους φόρους, όσες δόσεις και αν μπουν, ενώ ενεργοποιούνται σε βάρος τους μηχανισμοί δήμευσης και κατάσχεσης».
«Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι, στα πλαίσια της πολιτικής, που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δεν πρόκειται να υπάρχει ανακούφιση, αλλά επιδείνωση της θέσης τους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από ποιούς οργανισμούς του ελληνικού Δημοσίου θα αρχίσουν οι απολύσεις!

Διάγγελμα Σαμαρά: Φεύγουν από το Δημόσιο 4.000 ως το τέλος του 2013 – 15.000 ως το τέλος του 2014

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ τρόικας και Ελλάδας


   Διαδώστε αυτό το άρθρο