What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

15.04.2013 | 20:12
Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2013 | 06:22

Επενδυτικοί κύκλοι προειδοποιούν: Επισφαλείς οι επενδύσεις στα κατεχόμενα της Κύπρου!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf News η Βόρεια κατεχόμενη Κύπρος απέχει πολύ ακόμα από το να χαρακτηριστεί ως ένα ασφαλές μέρος για επενδυτές και καταθέτες. Διακεκριμένοι οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν μεγαλοκαταθέτες της περιοχής οι οποίοι προσπαθούν να διασώσουν τα κεφάλαιά τους από την Κυπριακή Δημοκρατία, να μην προβούν σε τοποθετήσεις κεφαλαίων στα κατεχόμενα και ειδικά στην αγορά ακινήτων του ψευδοκράτους.

Χρηματοπιστωτικές πηγές αναφέρουν τελευταίως πως μια μερίδα επενδυτών, κυρίως από Μεσανατολικά κράτη, στρέφουν τα βλέμματά τους oλοένα και περισσότερο προς την "οικονομικά ανερχόμενη περιοχή της Κύπρου που ελέγχεται από την Τουρκία", το παγκοσμίως μη αναγνωρισμένο ψευδοκράτος δηλαδή, όπου όμως οι τράπεζες δεν βρίσκονται υπό την αυστηρή επιτήρηση της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Ακριβώς για τον λόγο αυτό ο χρηματοπιστωτικός τομέας της κατεχόμενης Κύπρου φαίνεται να προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα για τους έξωθεν μεγαλοεπενδυτές, οι οποίοι γυρνούν πλέον την πλάτη στην Κυπριακή Δημοκρατία, εν μέσω της συνεχιζόμενης και γενικευμένης ανασφάλειας που παρατηρείται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Μεγαλονήσου.

Πάντως τα κατεχόμενα διαφημίζονται παντοιοτρόπως από διάφορους ευρωπαίους "καλοθελητές", όπως το τουριστικό γραφείο της γνωστής γερμανικών συμφερόντων αλυσίδας υπεραγορών Lidl, ή από μερίδα Βρετανών και Ιρλανδών βουλευτών που ουσιαστικά έχουν αναλάβει τον ρόλο του υποστηρικτή των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κατεχομένων, κύριως μέσω της προβολής των τουριστικών υποδομών και της οικονομικής ανάπτυξης του ψευδοκράτους.

Η Άνγκελα Χέντερσον, διευθύντρια στο Μάρκετινγκ ακίνητης περιουσίας (Real Estate) της εταιρείας Evergreen Developments, ανέφερε σε δηλώσεις της πως το τραπεζικό σύστημα και η διαχείριση ακίνητης περιουσίας στο "Βόρειο κομμάτι της Κύπρου, άλλως γνωστό ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (!) είναι ένα μέρος ασφαλές για καταθέσεις το οποίο δεν σχετίζεται με το Νότιο κομμάτι που μαστίζεται πλέον από την τραπεζική κρίση".

Μάλιστα η εν λόγω εταιρεία έχει προγραμματίσει να αποστείλει αντιπροσώπους της στο Ντουμπάι αυτό τον μήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διερευνητικές επαφές με υποψήφιους επενδυτές, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ακίνητης περίουσιας.

Παραταύτα, οικονομικοί αναλυτές με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να προειδοποιούν οτι η Βόρεια κατεχόμενη Κύπρος δεν είναι ένα επενδυτικό στοίχημα χωρίς ρίσκο για τους μεγαλοεπενδυτές, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται έντονη αβεβαιότητα όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό και περιουσιακό καθεστώς, με πολλές προσφυγές εκ μέρους Ελληνοκυπρίων να εκκρεμούν ακόμα και σήμερα. Καθώς η περιοχή συνεχίζει να μην τυγχάνει καμιας αναγνώρισης από διεθνείς φορείς και άλλες χώρες, με εξαίρεση την Τουρκία, η οποία και χρηματοδοτεί αυτή την επίπλαστη ανάπτυξη και ευμάρεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο κατεχόμενο κομμάτι.

Πηγή: Gulf News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η LIDL λειτουργεί και σαν «ταξιδιωτικός πράκτορας» για λογαριασμό των κατεχομένων

Βρήκαν ευκαιρία στα κατεχόμενα: Τουριστική καμπάνια με το νόμισμα του ψευδοκράτους

Αυξάνονται οι αιτήσεις στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων

Μνημόνιο και στα κατεχόμενα μέσω Τουρκιάς – 3 δις τουρκικές λίρες η βοήθεια

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  2. Γονείς τέρατα! Εξέδιδαν την 9χρονη κόρη τους για 25 ευρώ
  3. Δορυφορικές φωτογραφίες από το Saipem - «Όμηρος» των τουρκικών πλοίων
  4. Spiegel: «Μήλον της έριδος» το φυσικό αέριο στην Κύπρο
  5. Τηλεφωνική επικοινωνία για Αφρίν Ερντογάν – Πούτιν και Ιντλίμπ
  6. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών