What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

15.04.2013 | 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 15.04.2013 | 23:28

Αναρτημένα στο διαδίκτυο, από το Ίδρυμα Κακογιάννη τα μονόλεπτα μηνύματα για την Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Από σήμερα 15 Απριλίου τα μονόλεπτα μηνύματα εβδομήντα και πλέον ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών για τη στήριξη της Κύπρου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη για "Ενός Λεπτού Φωνή" είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mcf.gr/el/oneminforcyprus/.

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (ΙΜΚ) αναφέρεται ότι τα μηνύματα μαγνητοσκοπήθηκαν μέσα σε δύο μόνο ημέρες και προστίθεται ότι στη ιστοσελίδα θα προστίθενται διαρκώς νέα μηνύματα από το ΙΜΚ, ώστε όλο και περισσότεροι να συντονίζουν τα βήματά τους σε μια κοινή προσπάθεια.

Διαβεβαιώνοντας ότι στην προσπάθεια αυτοί όλοι θα πρόσβαση έχουν όποτε θέλουν αναφέρει πως ίσως αυτό το ταξίδι να πυροδοτήσει και άλλες δράσεις και νέες πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με το ΙΜΚ κύριος στόχος είναι να καταδείξει ότι σήμερα και αύριο, στη δύσκολη ώρα, πολίτες στην Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, της ανεργίας και της ύφεσης καλούν τους πολίτες του κόσμου σε συμπαράσταση όλων των βαλλόμενων.

Όπως άλλοι δήλωσαν "είμαστε όλοι Έλληνες", σήμερα και εμείς δηλώνουμε "είμαστε όλοι Κύπριοι", αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του το ΙΜΚ.

«Για δύο μέρες το ΙΜΚ γέμισε απόψεις, ποίηση και μουσική, ό,τι διάλεξε ο κάθε ένας ξεχωριστός φίλος και φίλη να χρησιμοποιήσει για να εκφράσει την αλληλεγγύη του, τη συμπόρευσή του, την αποφασιστικότητά του για το αναγκαίο ‘μαζί’", συνεχίζει το ΙΜΚ και παρατηρώντας ότι «το ‘όχι που είναι φτιαγμένο από μικρά ναι, και το ναι που είναι φτιαγμένο από μικρά όχι’, σε μια πορεία που χρειάζεται όλους, ‘συντονισμένους στην ίδια συχνότητα’ για κοινωνική δικαιοσύνη, προκοπή και ανεξαρτησία. Για να συνεχίσουν ‘να τραγουδούν τα αηδόνια στις Πλάτρες’, γιατί ‘κι αν είναι μικρός ο τόπος και το θέλει και μπορεί τον ασήκωτο βράχο θα τον φάει με το νύχι..’».

Το Ίδρυμα Κακογιάννη αναφέρει ακόμα ότι μας καλούν , οι περισσότεροι από εβδομήντα συγγραφείς και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνθέτες και τραγουδιστές, ηθοποιοί και ζωγράφοι "να δούμε τη μεγάλη εικόνα", να ερμηνεύσουμε σωστά τα γεγονότα και "να σμίξουμε τις περιπέτειες, να δώσουμε νόημα στο ταξίδι, να υψωθεί μέσα από τον ωκεανό του ανύπαρκτου, το έργο του ανθρώπου".

Το ίδρυμα παραθέτει επίσης τα ονόματα των ανθρώπων του πνεύματος που συμμετέχουν ήδη με μονόλεπτα μηνύματα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ και τώρα εξυγίανση ! – Πληθαίνουν οι ομάδες των αγανακτισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Spiegel: «Μήλον της έριδος» το φυσικό αέριο στην Κύπρο
  2. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  3. Πλημμύρισε η Κύπρος λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Ζημιές σε Λεμεσό και Πάφο
  4. «Ξεφουσκώνει» με νέα βουτιά το Bitcoin, στα 6.190 δολάρια σε χαμηλό τριών μηνών
  5. Το Βασιλικό Ναυτικό προειδοποιεί τα στελέχη του για τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο!
  6. Σύνδεσμος Καταναλωτών: Προσοχή στις διαδικτυακές συναλλαγές με άγνωστες ιστοσελίδες