What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

16.04.2013 | 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2013 | 14:00

Λάρνακα: Κλειστό το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου την ερχόμενη Παρασκευή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παραμείνει κλειστό, την Παρασκευή 19 Απριλίου για την καλύτερη διευθέτηση των αιτήσεων και την εφαρμογή του συστήματος κάρτας δικαιούχου έτσι ώστε να παρέχονται τρόφιμα σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

Πέραν των 1400 αιτήσεων έχουν υποβληθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρνακας από πολίτες οι οποίοι διεκδικούν μια κάρτα δικαιούχου παροχής τροφίμων ενώ μέχρι την Τετάρτη δεν αποκλείεται ο αριθμός των αιτήσεων να ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες.

Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας με την οποία ξεκαθάριζε ρητά ότι πλέον η παροχή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα γίνεται με βάση κάρτα δικαιούχου μετά από σχετική έγκριση κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης οι αιτήσεις που υποβάλλονται καθημερινά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και για τον λόγο αυτό η λειτουργία του Παντοπωλείου την ερχόμενη Παρασκευή αναστέλλεται.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης λόγω της αυξημένης υποβολής αιτήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διευθέτησης τους και έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ερχόμενη Παρασκευή.

Για την έγκριση των αιτήσεων οι αιτητές είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις , πιστοποιημένες από τους αρμόδιους, που αναγράφονται πάνω στην αίτηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «στα πλαίσια της αξιολόγησης των αιτήσεων από την τριμελή επιτροπή του Δήμου κάποιος προκειμένου να δικαιούται παροχή τροφίμων πρέπει να είναι λήπτης δημοσίου βοηθήματος, να είναι άνεργος ή τα εισοδήματα του να είναι πολύ χαμηλά. Πρέπει ο αιτητής να προσκομίσει ένα χαρτί από τον οικείο Κοινοτάρχη ή την ενορία του για την κατοικία του και για τον αριθμό των μελών της οικογένειας, το απαραίτητο πιστοποιητικό ανεργίας από το Γραφείο Εργασίας και λήψης δημοσίου βοηθήματος από το Γραφείο Ευημερίας».

Όσοι εγκριθούν θα τους παραχωρηθεί ειδική κάρτα, την οποία θα πρέπει να παρουσιάζουν κάθε φορά που παίρνουν τρόφιμα ενώ θα είναι αυτή που θα καθορίζει σύμφωνα με τα πιο πάνω στοιχεία τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, δηλαδή εάν μια οικογένεια έχει μικρά παιδιά θα τις δίνονται παιδικές τροφές και πάνες.

Την ίδια στιγμή που ο δήμος αναπροσαρμόζει την διαδικασία παροχής των τροφίμων συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως η μαζική εισφορά τροφίμων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου από διάφορα σχολεία, σωματεία και άλλα οργανωμένα σύνολα της πόλης και επαρχίας.

Κοινωνικό ιατρείο
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Λάρνακας βρίσκεται και η λειτουργία κοινωνικού ιατρείου το οποίοι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δυσπραγούντων δημοτών του. Όπως ανέφερε ο κ. Λουρουτζιάτης ήδη ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με τους προέδρου των Ιατρικών Συλλόγων Λάρνακας και Αμμοχώστου έτσι ώστε να εξευρεθούν οι γιατροί που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες αφιλοκερδώς. Μάλιστα ο χώρος φιλοξενίας του Κοινωνικού Ιατρείου έχει ήδη εξευρεθεί και δεν είναι άλλος από το Μέλαθρο Ευγηρίας πίσω από το κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπεσε πείνα μετά το κούρεμα στις καταθέσεις

Αυξάνονται οι αιτήσεις για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οι ρυθμίσεις της Αστυνομίας και η κατάσταση στους δρόμους για επίσκεψη Σίσι και την αυριανή Τριμερή [vid]
  2. Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής
  3. Λάρνακα: Ο 30χρονος έξαλλος μαχαίρωσε μέσα στο διαμέρισμά του τον 29χρονο «επισκέπτη» του
  4. Φόνος στη Λάρνακα: Ραγδαίες εξελίξεις - Χειροπέδες σε 56χρονο
  5. Εδώ τα καλά μερίσματα... Πόσα χρήματα μοίρασε και σε ποιούς με διάγγελμα ο Τσίπρας
  6. «Δασμοί» στους εγκλωβισμένους: Καμία απάντηση για τρόφιμα σε αρρώστους