What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

16.04.2013 | 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2013 | 19:08

Κυπριακό και οικονομία στην ατζέντα του Α. Κυπριανού στο Στρασβούργο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ συναντήθηκε και με την Συλβάνα Ράπτη, επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και την Μαριέττα Γιαννάκου επικεφαλής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις οποίες συζήτησε τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, καθώς και την Έκθεση που συζητείται στο Ευρωκοινοβούλιο και ειδικότερα τη θέμα που τίθεται για Τουρκοκύπριους παρατηρητές.

Τη δυσφορία του ΑΚΕΛ για τις αποφάσεις του Eurogroup οι οποίες οδηγούν σε καταστροφή την κυπριακή οικονομία, μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Στρασβούργο, στον Αντιπρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων Andrew Duff.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Duff, τόνισε την ανάγκη στήριξης της κυπριακής οικονομίας και εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις αδιέξοδες πολιτικές που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους λαούς.

Ο Α. Κυπριανού υπέδειξε, όπως αναφέρεται, ότι μετά την πίεση και το πλήγμα που υπέστη ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου, η προοπτική της άμεσης ανάκαμψης είναι απομακρυσμένη, γι΄ αυτό και η όποια στήριξη από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.

Ο κ. Duff, από πλευράς του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει οικονομικά την Κύπρο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να κάνει αναφορά στη σχετική Έκθεση που συζητείται στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπογραμμίζει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον κ. Duff πως η θέση του για παρατηρητές θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για επίλυση.

Όπως αναφέρεται, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ, τόνισε πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς για Τουρκοκύπριους παρατηρητές στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθείας εμπόριο και για τη διαχείριση και αξιοποίηση του φυσικού αερίου, τότε η τουρκική πλευρά θα είναι απρόθυμη να συνεργαστεί για λύση.

Προστίθεται ότι ο κ. Κυπριανού υπέδειξε πως το επιδιωκόμενο θα πρέπει να είναι η επίτευξη συνολικής λύσης η οποία θα πρέπει να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη για να μπορέσει να δώσει ώθηση και στην οικονομία.

Από πλευράς του, ο κ. Duff, επέμεινε στις θέσεις του λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχουν απευθείας επαφές της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, θέση την οποία σχολίασε ο Α. Κυπριανού λέγοντας πως αυτό ήταν και επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά η τουρκική πλευρά δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο.

Ο Α. Κυπριανού θα συναντηθεί με τον Μπάμπη Αγγουράκη, επικεφαλής της Ομάδας του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, την Γκάμπι Ζίμμερ πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς, τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Hannes Swoboda, τον Πρόεδρο της Ομάδας των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Martin Callanan την Πρόεδρο των Πρασίνων, Rebecca Harms και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαφές Κασουλίδη στο Στρασβούργο για Κύπρο

Α.Κυπριανού: Να συζητηθεί το μνημόνιο στη Βουλή

Α. Κυπριανού: Παραμένει ως μια επιλογή στο τραπέζι η έξοδος από το ευρώ   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τελεσίγραφο Ερντογάν: Συνδιαχείριση φυσικού αερίου και μοντέλο δύο κρατών
  2. «Οι διεκδικήσεις των Τούρκων στην ΑΟΖ δεν διαφέρουν από αυτές στα Ίμια»
  3. Κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του τουρκικού αποκλεισμού στο «3» - Το καλό και το κακό σενάριο
  4. Γιουχάισαν τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα σε πλοίο - «Προδότη...» [pics]
  5. «Ψυχροπολεμικό» το κλίμα στη συνάντηση Μέρκελ - Γιλντιρίμ - Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν
  6. Με μεταφραστή τον Τούρκο ΥΠΕΞ διεξήχθη η «μαραθώνια» συνάντηση Τίλερσον - Ερντογάν