What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

16.04.2013 | 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2013 | 06:14

Newsit αποκλειστικό: Ποιά μέτρα συζητήθηκαν στο Υπουργικό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 -Άρση των περιορισμών για ποσά πάνω από 100.000 θα εισηγηθεί η κυβέρνηση
- Κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων για την πρόσληψη Κυπρίων
-Παραχώρηση της υπηκοότητας σε τρίτους και ιδιαίτερα Ρώσους και Κινέζους
-Στόχοι να πέσει ρευστό στην εγχώρια αγορά και να περιοριστούν οι άνεργοι

 Με εισήγηση προς την Κεντρική Τράπεζα για άρση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων και δει ποσών πάνω από 100.000 ευρώ θα προχωρήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy

Από την μέχρι τώρα συζήτηση στην διήμερη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα απόψε, εξάγεται ως συμπέρασμα η κυβερνητική θέση που θα μετατραπεί ως σύσταση προς την ΚΤ για την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, ώστε να κινηθεί το χρήμα στην ντόπια αγορά που έχει στερεύσει από ρευστό. Θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί για την εξαγωγή συναλλάγματος, ώστε να μην φύγουν εκτός Κύπρου κεφάλαια πριν την αναδιάρθρωση των δύο μεγάλων τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μελετάται επίσης η προσφορά κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ξενοδοχειακών μονάδων για την πρόσληψη Κυπρίων, υπό τη μορφή ίσως και επιδότησης μισθού. Για το σκοπό αυτό θα αναζητηθούν και τρόποι εξεύρεσης χρημάτων από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γίνεται δε σκέψη όπως το κίνητρο επεκταθεί και κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να συγκρατηθεί το ποσοστό της ανεργίας που αυξάνει μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου. Εφόσον βεβαίως, οι ξενοδόχοι μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ένα μέτρο που αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο είναι η επέκταση της καταβολής του ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες αντί για 2 σε 3 μήνες.

Το θέμα της παραχώρησης της υπηκοότητας σε τρίτους και ιδιαίτερα Ρώσους και Κινέζους συζητείται επίσης στο Υπουργικό με επικρατέστερη την εισήγηση για μείωση του όρου που αφορά καταθέσεις από το ποσό των 15 εκ ευρώ σε 5 εκ ώστε να δίδεται εντός 40 ημερών το κυπριακό διαβατήριο για τους Ρώσους ή έναντι 3 εκ ευρώ. Αυτό φέρεται να εδράζεται στο επιχείρημα πως παρόμοιες ρήτρες εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες.

Δύο μέτρα που αφορούν την οικοδομική βιομηχανία ώστε να αρχίσει να κινείται ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από όλους, είναι η αύξηση του συντελεστή δόμησης αλλά και η εφαρμογή του leasing ακινήτων, που υπάρχει στη Βρετανία εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή η ενοικιαγορά ακινήτου για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα, π.χ 100 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα αποζημιώσουμε τους Ρώσους που υπέστησαν «κούρεμα» ! – Σειρά μέτρων εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Οι εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για επανεκκίνηση της οικονομίας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Μόνη έγνοια μας η διάσωση της οικονομίας


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Θ. Τσιόλας: Αναλαμβάνει εκ νέου καθήκοντα Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου
  2. Τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού - Ο Πρόεδρος θα απευθυνθεί ακολούθως στους νέους Υπουργούς
  3. Υπόθεση Λοϊζίδου: Για πρόσκομμα στην ελευθεροτυπία κάνει λόγο η ΕΣΚ - Καθηκόντως οι έρευνες λέει η Αστυνομία
  4. Άγριες συμπλοκές Ουκρανών της Ντιναμό Κιέβου με Ρώσους στο...Κολωνάκι! [vid, pics]
  5. Ξενοδόχοι: Προς νέα χρονιά ρεκόρ τουριστικών αφίξεων
  6. Στα χέρια της Τρ. Κύπρου ο Πύργος Σιακόλα κι ακόμα 2 ακίνητα προς ενίσχυση ρευστότητας του ομίλου