What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

16.04.2013 | 22:38
Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2013 | 23:45

Όμιλος προβληματισμού: Σοβαρές οι επιπτώσεις της οικονομίας στο βιοτικό επίπεδο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ αναφέρει ότι «η ανεργία, η υποαπασχόληση, η μείωση εισοδημάτων, η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι μερικά από τα φαινόμενα που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια».

 Το ΔΣ του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) εκτιμά ότι «οι εξελίξεις στην οικονομία θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων».

Προσθέτει ότι «στο βαθμό που η διατήρηση της προσπάθειας για ανάκαμψη της οικονομίας καλύπτει τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό από μόνο του συνιστά μια κύρια αιτία για αποδυνάμωση της προσπάθειας καθώς θα οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αστάθειας».

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ «πιστεύει ότι η πραγματική απάντηση στην κρίση είναι το να προχωρήσουν μαζί οι διαδικασίες σταθεροποίησης της οικονομίας και οι διαδικασίες επίλυσης του κυπριακού».

Αναφέρει πως «η αντίληψη ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα ‘ομαλά’ στο 60% του εδάφους της Κύπρου σημαίνει στην πράξη περισσότερο χρόνο, περισσότερες θυσίες και λιτότητα για τους μη προνομιούχους».

Ο ΟΠΕΚ εκτιμά πως «η αντίληψη που εισηγείται ‘πρώτα επίλυση της οικονομικής κρίσης’ και ‘μετά το Κυπριακό’, οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο, στο τέλος του οποίου δεν θα υπάρχει τίποτα προς επίλυση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ, «εισηγείται ότι καθώς θα σταθεροποιείται η προσπάθεια για επίλυση της οικονομικής κρίσης, στο κατάλληλο χρονικό πλαίσιο μπορεί να εξελιχθεί και μια παράλληλη προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού».

Αναφέρει ότι «η επίλυση της κρίσης απαιτεί περισσότερο έδαφος, επενδύσεις σε όλη την επικράτεια, κοινοπραξίες με ξένες εταιρείες σε μεγαλύτερη γεωγραφική κλίμακα, κινητοποίηση της παραγωγικής βάσης πάνω στο ισχυρό μέγεθος που προσφέρει ο πλουτοπαραγωγικός ιστός όλης της Κύπρου».

Σημειώνει, ο ΟΠΕΚ, ότι «σε αυτή την περίπτωση το κλίμα στο εσωτερικό θα αλλάξει και η διεθνής εικόνα της Κύπρου θα ισχυροποιηθεί».

Για το ΔΣ του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «η οικονομική κρίση απαιτεί γρήγορα βήματα για το ξεπέρασμά της- εφαρμογή του μνημονίου, μαζί με ένα εκτεταμένο μεταρρυθμιστικό κυπριακό πρόγραμμα για αλλαγές στο κράτος και το αναπτυξιακό μοντέλο».

Ο ΟΠΕΚ, αναφέρει ακόμη, ότι «το σχέδιο για την ελεύθερη ενωμένη Κύπρο απαιτεί γενναία βήματα, διαβουλεύσεις, συνεργασίες, ανάληψη ευθύνης και αποφάσεις με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Κύπρου».

«Αυτή η πορεία υπόσχεται μια άλλη Κύπρο, ισχυρό μέλος της ΕΕ στην Α. Μεσόγειο, μέλος της ζώνης του ευρώ και παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης για όλους της κατοίκους της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μικροσκόπιο του Υπουργικού επιδόματα αλλοδαπών και παράνομη εργασία

Η κρίση κάνει ξενοφοβικούς τους Κύπριους – VIDEO

Η κρίση οδηγεί τις γυναίκες που είχαν σταματήσει χρόνια να επιστρέψουν στην πορνεία

Ζευγάρι ηλικιωμένων κρεμάστηκε γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πτώση τουρκικού μαχητικού στην Σμύρνη - Νεκροί και οι 2 πιλότοι
  2. Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρομακτική πτώση με το έλκηθρο για την Έμιλι Σουίνι [vid]
  3. Καταναλωτές προσοχή! Εντοπίσθηκε κόλλα με επικίνδυνη χημική ουσία
  4. Μίλησαν τα «μαύρα» κούτια του μοιραίου Αntonov-148
  5. Αύξηση στο έκτακτο προσωπικό της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, μείωση στο μόνιμο
  6. Στο χαμηλότερο επίπεδο 5ετίας η διαφορά δανείων και καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα