What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

18.04.2013 | 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 18.04.2013 | 22:50

Μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων – Μεγάλο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΣΚ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Αντώνης Μακρίδης καταγγέλλει το κράτος και την πολιτεία, ότι δεν έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η δημοκρατία.

Μεγάλο πλήγμα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχει δεχθεί ο κλάδος των δημοσιογράφων. Οι μαζικές απολύσεις στο χώρο των ΜΜΕ, όπως δήλωσε στο newsit.com.cy, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Αντώνης Μακρίδης, συρρίκνωσαν τη δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα, έριξαν το επίπεδο της ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, πραγματοποίησε επαφές με πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και βουλευτές, ενώ ζήτησε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών τη συνδρομή του κράτους προς τα ΜΜΕ, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος.

Όχι μόνο δεν επιδείχθηκε καμία συνδρομή, αλλά σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, οι δημοσιογράφοι έχουν εξευτελιστεί οικονομικά και έγιναν υποχείριο στις ορέξεις των εκδοτών και ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, είπε ο κ. Μαυρίδης, «δεν ξέρουμε ποιο είναι το σωστό που πρέπει να πράξουμε, καθώς ένας δυναμικός αγώνας, δεν μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ.»

Την περασμένη βδομάδα σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη απολύθηκαν 7 άτομα από τηλεοπτικό κανάλι παγκύπριας εμβέλειας, το οποίο διέκοψε τις υπηρεσίες των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονταν στις επαρχίες.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, καλεί τους εργοδότες να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις τους και ταυτόχρονα καλεί την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να επέμβει, ελέγχοντας την ποιότητα και το επίπεδο της ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται τραγικές και η ΕΣΚ καλείται να παρέμβει για να στηρίξει τα μέλη της.

Μια σχετική περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, αναφέρει ότι αποφεύχθηκε την υστάτη, μετά από παρέμβαση της ΕΣΚ η απόλυση δημοσιογράφου, η οποία είναι έγκυος.

Η εν λόγω δημοσιογράφος, παρέμεινε στη θέση της, ωστόσο αναγκάστηκε να δεχθεί σημαντική μείωση στο μισθό της.

Γεγονός είναι πάντως ότι η ΕΣΚ, αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να αισθάνονται φόβο και ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Βαθύ νυστέρι στις ΚΑ βάζει η κυβέρνηση

Τέλος εποχής για τις Κυπριακές παραγωγές! Δεκάδες ηθοποιοί μένουν στον δρόμο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μια θετική ανάγνωση της κρίσης στην ΑΟΖ - Ανάλυση μέλους του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου
  2. Ομόφωνη θέση των «27»: Να τερματιστεί η τουρκική παραβατικότητα στην ΑΟΖ – Στον «αέρα» η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ και Τουρκίας στη Βάρνα
  3. Υπ. Πετρελαίου: Συμφωνία με ΕΕ για αγωγό μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου θα υπογραφεί το 2018
  4. Εν αναμονή των Ευρωπαίων μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής
  5. Τούρκος Υπουργός: Λάθος η μονομερής στάση της ΕΕ στην Α. Μεσόγειο
  6. Τα Ίμια, η Κυπριακή ΑΟΖ και το «χαράτσι» του νεο-οθωμανισμού - Ανάλυση